Reklama

Armytek wizard c2 pro ladowanie

Zaczęty przez sarius, 21-05-2022, 09:27:54

tomking

Cytat: klima w 24-12-2023, 21:35:00

U EverActive na Alledrogo

Lepiej kupować u Wojtka w armytek.com.pl lub w armatek.pl

I tak nie powinno być problemów z wymianą.

Rzeczą ważniejszą od wiedzy jest wyobraźnia.

kostek.ok

Ta magnetyczna ładowarka nie doładowuje do końca baterii, nadaje się co najwyżej jako okazjonalna podróżna ładowarka, ja ładuję teraz stacjonarną ładowarką 3A i jakby na dłużej prądu wystarcza, mierzyć tego nie będę, ale tak mi się wydaje i tak pisali tu na forum, Wizarda używam codziennie w robocie po kilka godzin, czasami cały dzień, także muszę baterie zmieniać, ładowanie w robocie nie wchodzi w rachubę .

klima

Wiem, że oryginalna ładowarka magnetyczna nie ładuje do 100% bo z ciekawości wyjąłem baterie po niby pełnym naładowaniu przez ładowarkę magnetyczna i włożyłem do ładowarki, która jeszcze kilkaset mAh doladowala baterie do 100%
Osobiście używam tej latarki w pracy głównie w okresie zimowym kiedy wcześniej robi się ciemno, maks 1-2h więc spokojnie mam czas by w domu sobie podlodowac i osobiście fajny patent Armyteka, że ładowarka ładuje tylko do 80-85% dzięki czemu ogniwo będzie w dobrej kondycji znacznie dłużej niż takie ładowane od prawie 0 do 100%
Do tego jakoś nie widzę tego ciągłego rozkręcania latarki by wyciągnąć i potem włożyć baterie, z racji że bałbym się że gwint i uszczelki szybko się zużyją.
Tak z ciekawości jaki zamiennik oryginalnej baterii używasz skoro piszesz że wymieniasz baterie ?

maba

Coś nie teges masz :P

Wizard ładuje do 4.15/4.17V, więc do 4.2V brakuje raptem 30/80mAh.

A Turbo3 ciągnie niecałe 7A (z Nichia 6A), więc wystarczy wysokopojemnościowy aku ~3500mAh do 10A, najlepiej NCR18650GA.

https://zeroair.org/2021/05/14/armytek-wizard-c2-pro-headlamp-review/
https://budgetlightforum.com/t/review-armytek-wizard-c2-pro-nichia/
https://1lumen.com/review/armytek-wizard-c2-pro/

kostek.ok

Cytat: klima w 29-12-2023, 11:53:07

Wiem, że oryginalna ładowarka magnetyczna nie ładuje do 100% bo z ciekawości wyjąłem baterie po niby pełnym naładowaniu przez ładowarkę magnetyczna i włożyłem do ładowarki, która jeszcze kilkaset mAh doladowala baterie do 100%
Osobiście używam tej latarki w pracy głównie w okresie zimowym kiedy wcześniej robi się ciemno, maks 1-2h więc spokojnie mam czas by w domu sobie podlodowac i osobiście fajny patent Armyteka, że ładowarka ładuje tylko do 80-85% dzięki czemu ogniwo będzie w dobrej kondycji znacznie dłużej niż takie ładowane od prawie 0 do 100%
Do tego jakoś nie widzę tego ciągłego rozkręcania latarki by wyciągnąć i potem włożyć baterie, z racji że bałbym się że gwint i uszczelki szybko się zużyją.
Tak z ciekawości jaki zamiennik oryginalnej baterii używasz skoro piszesz że wymieniasz baterie ?

Ja świecę trochę więcej, kupiłem ją specjalnie do pracy, także jest już poobdzierana, szkiełko popalone spawaniem, czy szlifowaniem, nie raz mi spadła, czy była zasypana pyłem, także o gwinty się nie martwię, ani o oringi, jak zgrzyta przy rozkręcaniu, to czyszczę gwint i smaruję, jak się zepsuje i nie obejmie tego gwarancja, to kupię sobie drugiego Wizarda, ten już zdążył na siebie zarobić, latarek nie kolekcjonuję, potrzebowałem jakąś porządną i kupiłem to co mi maba polecił i tak samo aku na wymianę i to są chyba te Sanyo NCR18650GA, moje nie mają żadnych oznaczeń i kupiłem je razem z latarką w Armytek.pl

Redux

Nie zakładam nowego wątku, napisze tu
Coś mi się dzieje z Wizardem C2 - bzyczy ( :D) na turbo
Co tam się odp......a ?
Zwarcie??