Reklama

Protektor Grom Winter

Zaczęty przez bartukas, 02-12-2022, 09:31:43

bartukas

Chyba coś nowego na rynku: po gromach w kolorze brązowym i desertach w różnych kolorach, Protektor sprzedaje teraz zimową wersję swojego znanego i lubianego trzewika. Co ciekawe, butów nie ma w oficjalnym sklepie producenta (eProtektor.com), ale są w Militariach i kilku innych sklepach oraz na Allegro.

Różnice?
Widoczna bez problemu wyściółka ocieplająca oraz WAGA - buty są o połowę cięższe, niż zwykłe gromy.

Teraz pytanie: czy ktoś używał? Warto wydać na nie prawie 400 zł? Najlepsze byłoby porównanie wrażeń z użytkowania z wz. 933/MON.

EDIT: Jednak są na ich stronie, ale pod nazwą "Grom obuwie ocieplane": https://www.eprotektor.com/collections/all/products/grom-01-608742.

kiszon

dzyndzl

..... ...

porcelanowy

Powitoł
Ale panu kiszonowi akurat te zalegają na sklepie  ;)

Michal_G

Jako wieloletni użyszkodnik wyrobów Protektora tej wersji wstępnie mówię nie. Obawiam się że stracona została duża zaleta Gromów (lekkość) bez większego zysku. Dużo cieplejsze od wersji Grom+ (z membraną) nie będą a cięższe i membrany nie mają, co w części materiałowej grozi przemakaniem. A przemoczone buty zimą (łazi się w końcu nie tylko po zmarzniętym śniegu, po mokrym albo co gorsza po śniegowej brei też) to horror. Ja tam zostaję przy Grom+ lub Commando z grubą skarpetą (naszą wojskową) w środku i "co mnie tam obchodzi jakaś wasza zima", u mnie w nogi cieplutko i suchutko.

Gdy ODS-y wychodziły w morze i AN-y grzały silniki
w portki ze strachu robili Niemce i Duńczyki

bartukas

To mały update: kupiłem "w ciemno" i oddałem z prostej przyczyny: za małe. Robią na tym samym kopycie, ale ponieważ upychają do środka ocieplenie, to but jest automatycznie rozmiar mniejszy, a długość wkładki jest podana bez uwzględnienia ocieplenia.
Niby mógłbym zamówić ponownie większe, ale nie bardzo mogłem w tamtym momencie zamrozić kolejne 370 zł, a kiedy Militaria oddały kasę (mają poślizg, co zrozumiałe w tym gorącym okresie), to już mi zapał opadł i kupiłem co innego.

PS. Wbrew temu, co jest na stronie, wcale nie są o połowę cięższe. Ktoś musiał złe dane wprowadzić. Owszem, cięższe, ale do takich wz. 933/MON to im daleko.

SMF spam blocked by CleanTalk