Reklama

SPYDERCO Pytania - Odpowiedzi

Zaczęty przez kptJanStampka, 24-01-2023, 09:28:19

kptJanStampka

Na moich dwóch Manix'ach mam na głowni  1-21B i 1-22B.  Ktoś mi wytłumaczy jak wie o co chodzi ?

kali

Miesiąc i rok produkcji, litera - nie wiem, jak akurat w LW nie mam. Może wersja/stal itp.

There are no tactical knives, only tactical minds
FP

kptJanStampka

Widać mi to przez otwór na blokadę, w XL nic nie widzę, 1-21B mam w całym czarnym (kupiłem 21) 1-22B mam w teraz kupionym 15V.
Więc daty się zgadzają.
Google nic nie mówi.

kali

W starszych nie widać, są w innym miejscu - trzeba rozebrać.

There are no tactical knives, only tactical minds
FP

HuleLam

Mam Delickę SS, przez moje zaniedbanie (upuściłem parę razy na płytki, beton itp.) działa źle (blokada nie łapie od razu). Kto, gdzie i za ile by mi to naprawił?
zdrawki

wilhelmsson

Porządek jest domeną ludzi ograniczonych, geniusz panuje nad chaosem.

marcin90-70

Cytat: HuleLam w 13-02-2023, 10:06:15

Mam Delickę SS, przez moje zaniedbanie (upuściłem parę razy na płytki, beton itp.) działa źle (blokada nie łapie od razu). Kto, gdzie i za ile by mi to naprawił?
zdrawki

Nitowana, będzie problem...
Sprzedam:
http://forum.knives.pl/index.php/topic,148745.0.html

Naprawiam wszelakie noże. Wegliki klade. Ostrze i dopieszczam.

Mój FB
https://m.facebook.com/KnifeHospital/

KnifeHospital-moje prace

HuleLam

Właśnie - to-to jest nitowane, nity na flush itp...
zdrawki

Bies

Chińczycy do podróbki Spyderco dokładają też ulotkę i ta okrągłą naklejkę?

LordDisneyland

Cytat: Bies w 03-03-2023, 10:16:45

Chińczycy do podróbki Spyderco dokładają też ulotkę i ta okrągłą naklejkę?

Naklejkę czy ulotkę łatwo przełożyć z pudełka do pudełka, i to niekoniecznie w Chinach...   ;>
...A p o c a t a s t a s i s N o w...

kptJanStampka

Nie dają ulotek ani naklejki.
A naklejki to się i zdarza że polskie sklepy gubią.

kosma

Pytanie - czy było kiedyś produkowane Caly 3 w czarnym g10/vg-10 na głowni, czy tylko cf i zdp?

dzyndzl

Cytat: kosma w 21-03-2023, 11:33:37

Pytanie - czy było kiedyś produkowane Caly 3 w czarnym g10/vg-10 na głowni, czy tylko cf i zdp?

https://www.spyderco.com/catalog/details/C113G/Caly-trade-3/235

..... ...

Lisek777

Cytat: kosma w 21-03-2023, 11:33:37

Kolega wyżej zalinkował, ale z doświadczenia odpowiem, że to był zacny kozik. Nieduży, idealnie leżał w dłoni. Sprzedałem i zakupiłem wersję cf/zdp-189. Prawie doskonały. Też poszedł. Świetne projekty bazujące na modelu Calypso,. Gdyby ktoś posiadał i chciał się pozbyć to z chęcią odkupię. I Calypso i Caly.

smutna_niespodzianka

Ja miałem cały 3 ciemnozielony g10 ze stalą hap40 ale to była jakaś limitka.

kptJanStampka

Ktoś z Szanownych Pań i Panów dostał już katalog 2023 ????? Jeśli jest ktoś taki to czy ponawiał wniosek czy zgodnie z ich info przyjdzie automatem ?????? Znaczy wyjdzie od nich bo poczta to wiadomo jak działa ....

przemekspce

Katalog nie wiem, ale mi jeszcze kalendarz konkursowy nie przyszedł :rotfl: Dobrze, że u Piotra zamówiłem inny (fajniejszy) w grudniu  :)

:heart: Spydie :heart:

Moja galeria

Jaranek

Cześć, mam pytanie do posiadaczy Para Mili 2 CPM CRU-WEAR. Dzisiaj odebrałem ten nożyk z CQB.pl i zauważyłem, że micarta po obu stronach noża różni się kolorem. Po stronie z klipsem jest wyraźnie jaśniejsza niż po drugiej. W sumie drobiazg bez większego znaczenia bo przy pracy i tak ściemnieje i zatłucze się brudem ale interesuje mnie czy tak ma być czy kontrola jakości zaspała ?

MADE IN HEAVEN INSPIRED IN HELL

crips

W mojej jest w miarę równy kolor, Tobie się trafiła ciekawsza  wersja bicolor  :D jeśli reszta noża jest bez zarzutu to używać, obserwować  ;)

. .

kptJanStampka

Dwa egzemplarze przeszły mi przez łapy i oba miały równe odcienie. Dodam,  że ta ich micarta  bardzo łatwo łapie wilgoć/olej czy inne rozpuszczalne substancje i kolor diametralnie ciemnieje.

SMF spam blocked by CleanTalk