Reklama

Kershaw Haist

Zaczęty przez Sorensenn, 21-03-2023, 13:45:07

Sorensenn

Cześć jak w temacie czy ktoś miał albo ma czy miał przez chwile i coś może powiedzieć chciałbym kupić ;) dobrze wyglada ale może macie jakieś przemyślenia albo doświadczenia z tym folderem ;) dziękuje wszystkim za podpowiedzi.
Pozdrawiam

babadook

Spytaj niejakiego Raku, nawet ma na sprzedaz takiego, tylko uprzedzam; malomowny typ.  :shy:

HuleLam

Cytat: Sorensenn w 21-03-2023, 13:45:07

Cześć jak w temacie czy ktoś miał albo ma czy miał przez chwile i coś może powiedzieć chciałbym kupić ;) dobrze wyglada ale może macie jakieś przemyślenia albo doświadczenia z tym folderem ;) dziękuje wszystkim za podpowiedzi.
Pozdrawiam

Hej
nie wiem jak bardzo Ci to pomoże, ale od weekendu mam inny model z tej linii - Iridium. Moje wrażenia są bardzo dobre, nóż nie jest "na dotyk" i w codziennym użytkowaniu gorszy od Bugouta. Jedno, co mi się nie podoba, to kształt i sposób wykończenia otworu na linkę (nie potrafiłem przewlec normalnego paracordu, więc zrobiłem "chwost" z cieńszej linki

EDIT: akurat kształt otworu na linkę to w Heist jest normalniejszy. A korzystną ofertę na nowe Kershawy ma teraz Kolba:
https://forum.knives.pl/index.php/topic,209726.0.html

zdrawki

Sorensenn

Chyba najlepiej by było jak  bym gdzieś go pomacal tylko gdzie to można zrobić w stolicy ? Jakiś typowy sklep s tą marką stacjonarnie jest ? Ktoś coś wie ? :)

HuleLam

Tak dobrze to chyba nie ma :-). Łatwiey zamówić, obejrzeć i, jeśli się nie podoba - odesłać albo odsprzedać.

zdrawki

babadook

@Sorensenn ogolnie rzecz ujmujac masz przeciez juz recenzje tego nozyka na Tubie:

https://youtu.be/rRhnDY__8RM

Wynika z nich miedzy innymi ze jest to chinska produkacja Kershawa, ale nalezytej jakosci.
Okladki wzmacniane od wewnatrz nie uginaja sie jak w Bogusiu.
Posiada on tez ku mojemu wlasnemu zaskoczeniu podkładki (w sumie ewenement). :dodge: Wiadomo, ze tym samym nie bedzie on chodzil jak na lozyskach, przy czym zadnych uwag krytycznych odnośnie jego plynnosci nikt nie zglasza.
Podobno posiada przyzwoita, czyli odpowiedno cienka glownie nad krawedzia tnaca i jest (choc to juz zapewne bardziej indywidualna kwestia) wygodny - cztero palczasty. Osobiscie nie podoba mi sie w nim (jak to najczesciej bywa w tak budzetowych nozykach) klips mocowany na okladkach, jednak trzeba zauwazyc ze jest on typu deep carry i ma plaskie sruby.
Oczywiscie wciaz otwarta kwestia jest jakosc uzytej w nim D2, przy czym da sie slyszec glosy, ze tez jest w porzadku ... panie i to za jedyne trzy stowki. ;)

Jak zauwaza slusznie recenzent, za niewiele wiecej masz Kershawa 2038 Iridium, ktorego tez umiescilem na swojej liscie jako alternatywe dla Bogusia w alumenium. Jest on nieco wiekszy od Heista, nieco ciezszy, z nieco grubsza glownia, na lozyskach (co nie musi byc dla kazdego pozytywem) i ostatecznie jest niewiele drozszy. :rolleyes:

Sorensenn

O kurczę to już jest chyba wyczerpująca podpowiedź  za co bardzo dziękuje ;) a tam na marginesie żeby w Warszawie nie było możliwości kupienia lub obejrzenia tej marki to słabiutko ! ;(

HuleLam

Militaria mają go w ofercie, tylko nie mają na stanie.
zdrawki

Raku

Cytat: Sorensenn w 22-03-2023, 08:22:32

O kurczę to już jest chyba wyczerpująca podpowiedź  za co bardzo dziękuje ;) a tam na marginesie żeby w Warszawie nie było możliwości kupienia lub obejrzenia tej marki to słabiutko ! ;(

@Sorensenn PW ;)

Cytat: tomi2000 w 6.11.2023, 11:06:58Hehe, dokładnie. Kto żonaty, ten w cyrku się nie śmieje ;)

SMF spam blocked by CleanTalk