Reklama

ZA-PAS KNIVES - jako to jest naprawdę (TESTY - ZAPISY)

Zaczęty przez Swirek89, 31-03-2023, 09:40:44

Swirek89

Dobra czas chyba wsadzić kij w mrowisko  ;>
Jak tam Wasze Za-pasy... Dostałem nóż od sklepu Ostrenoze.pl na krótkie testy i nie mam zamiaru zmarnować czasu  ;>
Kto ma niech pochwali się odczuciami  ;-)

Mała zajawka

Cały nożyk

Podsumowanie i recenzja:

Film: //www.youtube.com/watch?v=uBcm8IQFee4&t=36s

Recenzja: https://znozemprzezswiat.pl/za-pas-noz-ultra-outdoor-jak-jest-naprawde/

Instagram: @znozemprzezswiat
http://znozemprzezswiat.pl/

smutna_niespodzianka

Ciekaw jestem czy ktoś się wychyli ;)
Swego czasu była niezła jazda na fb że część oferty to jakoby rżnięte projekty, było jakieś straszenie sądem i bodajże wysyłanie wezwań przedsądowych by zakneblować krytykę- takie luźne mam skojarzenia :?

Swirek89

Cytat: smutna_niespodzianka w 31-03-2023, 10:10:55

Ciekaw jestem czy ktoś się wychyli ;)
Swego czasu była niezła jazda na fb że część oferty to jakoby rżnięte projekty, było jakieś straszenie sądem i bodajże wysyłanie wezwań przedsądowych by zakneblować krytykę- takie luźne mam skojarzenia :?

Krytyka nie jest zła, czasem warto rozmawiać :) Pomysł na markę fajny, ceny jak na obecny rynek znośne. Nóż pójdzie w teren i zobaczymy co tam sobą reprezentuję :)

NEPENTHE

Były zawirowania - uderzające podobieństwo noża z oferty firmy do jednego z modeli Foxa  ;) Poza tym delikatnie mówiąc niejasności pomiędzy Ekwipunek Dzwigany Codziennie - wykorzystaniem materiałów od Marka przez kogoś pracującego dla firmy?  :special: Czeluście you tuba zainteresowanym pogłębieniem wiedzy w tej materii odpowiedzą. Co do samych noży hmm - stal, jak stal  ;P

smutna_niespodzianka

Cytat: Swirek89 w 31-03-2023, 10:13:47

Krytyka nie jest zła, czasem warto rozmawiać :)

Ale tam nie było dialogu czy wymiany argumentów za i przeciw (kopia czy nie i dlaczego niby nie). Tam polemikę można by streścić do:
Pyt - ej, a to nie jest kopia noża x?
Odp - spotkamy się w sądzie.
Pyt - No weź cos napisz skoro twierdzisz ze nie kopia, jakie są różnice, co cię inspirowało przy projektowaniu tego noża?
Odp - ma ci mój adwokat pismo już wysyłać ? 

Swirek89

Hehe osobiście to mnie tam mało interesują spory jakieś, bardziej mnie interesuje produkt i wykonanie :) W końcu to narzędzie do roboty  ;>

Jasiek

Cytat: Swirek89 w 31-03-2023, 10:23:23

Hehe osobiście to mnie tam mało interesują spory jakieś, bardziej mnie interesuje produkt i wykonanie :) W końcu to narzędzie do roboty  ;>

Niby racja.

Ale z drugiej strony:
takich produktów/narzędzi do roboty - dobrze całkiem wykonanych - jest mnóstwo bardzo podobnych,
więc kryterium 'nie/fajny mejker' znakomicie nadaje się do wykorzystania.

duże rękojeści mają wielkie zalety; małe też mają niemałe...

Ajron

Gówno-burze i kał- szkwały to jedno. Ale czy to dobre noże to jest pytanie.

porcelanowy

Powitoł

Cytat: smutna_niespodzianka w 31-03-2023, 10:21:54

Ale tam nie było dialogu czy wymiany argumentów za i przeciw (kopia czy nie i dlaczego niby nie). Tam polemikę można by streścić do:
Pyt - ej, a to nie jest kopia noża x?
Odp - spotkamy się w sądzie.
Pyt - No weź cos napisz skoro twierdzisz ze nie kopia, jakie są różnice, co cię inspirowało przy projektowaniu tego noża?
Odp - ma ci mój adwokat pismo już wysyłać ?

Jest to gdzieś do przeczytania?
Bo o ile w dzisiejszych czasach coś trzeba zerżnąć 1/1 żeby można było powiedzieć, że rżnięte (tyle tego jest), to w/w podejście może sprawić, że chuj na te noże położe ;> tyle tego jest :D

smutna_niespodzianka

@marcin90-70 pamiętasz na której grupie na fb to było?

kptJanStampka

Ja miałem jednego zanim Marek na YT o nich wspomniał. Wrócił do sklepu. Nie robiłem zdjęć ale jakość mojego była taka see.

marcin90-70

@szenkx @Blacha chodźcie tu no.
@smutna_niespodzianka knifemaking polska, Jan Bandura zwrócił na to uwagę.
Ten ch*j z zapas knives, Pabiś, za to, że krytykowałem jakość wykonania, ewidentnie "inspirowany" projekt i jego straszenie sądami, zablokował mnie na stronie za-pas knives, tzn "zamknął mi mordę" na komentowanie swoich wyrobów. A robi może średnio tanio, za to chujowo :)
Kolejna ciekawostka - on straszy pozwami, pozwy wysyła, a sam jak dostał pozew od firmy LAS robiącej kuchenniaki, skomlał jak mały piesek jaki to on biedny i go pozywają.
Ha tfu na janusza.

Na moje komentarze odpisał na PW "Ty masz jakieś problemy,  czy Ci ze tak ładnie powiem żona nie daje" więc sami macie obraz tego "przeciembiorcy"

Sprzedam:
http://forum.knives.pl/index.php/topic,148745.0.html

Naprawiam wszelakie noże. Wegliki klade. Ostrze i dopieszczam.

Mój FB
https://m.facebook.com/KnifeHospital/

KnifeHospital-moje prace

szenkx

Janka pozwał i już była pierwsza sprawa.

Cytat: Trollsky w 24-03-2018, 13:29:38
Jigi są dla pedałów, prawdziwy mejker wali z ręki.

------------------------------------------------------------------
The bird of Hermes is my name eating my wings to make me tame.

NEPENTHE

Cytat: marcin90-70 w 31-03-2023, 13:17:14

@szenkx @Blacha chodźcie tu no.
@smutna_niespodzianka knifemaking polska, Jan Bandura zwrócił na to uwagę.
Ten ch*j z zapas knives, Pabiś, za to, że krytykowałem jakość wykonania, ewidentnie "inspirowany" projekt i jego straszenie sądami, zablokował mnie na stronie za-pas knives, tzn "zamknął mi mordę" na komentowanie swoich wyrobów. A robi może średnio tanio, za to chujowo :)
Kolejna ciekawostka - on straszy pozwami, pozwy wysyła, a sam jak dostał pozew od firmy LAS robiącej kuchenniaki, skomlał jak mały piesek jaki to on biedny i go pozywają.
Ha tfu na janusza.

Na moje komentarze odpisał na PW "Ty masz jakieś problemy,  czy Ci ze tak ładnie powiem żona nie daje" więc sami macie obraz tego "przeciembiorcy"

Nie wiedziałem o tej krucjacie przeciwko Tobie @marcin90-70 - poza tym na targach IWA wystawiali się bodajże jako jedyni nożowi z Polski i gdzieś filmik z @Blacha, jak opowiada Arhadyrowi o nożach tej firmy  mignął.

smutna_niespodzianka

Blacha

ale co mam wyjaśniać ?
ja Pabisiowi robię rolki i czasem foty na insta. Co do jego "sposobu komunikacji" kilka razy mu wspominałem że powinien kogoś od tego mieć bo on się nie nadaje. Ale młody jest i buńczuczny to nie rozumie.
Co do tego że dużo innych jest w tej cenie to bym mocno polemizował na temat ilości tych noży robionych w Polsce za 250 czy 400 pln ;-) ale chętnie zobaczę te długą listę.
Co do niedoróbek - im nowsza partia tym tego mniej. Działać działają bo testowałem dwa tak ciężej i zepsuć ciężko. A że ma milimetr różnicy miedzy okładzinami w nożu za 250 czy 400 pln. Sami wiecie jakie chujnie potrafią być w nożach za tysiaka. A baboli jakbym chciał na IWA robić foty w nożach zagranicznych to by mi czasu nie starczyło, więc tu moim zdaniem trochę dopierdalanie się na siłę. Co do tej podjeby FOXa to dopiero na IWA miałem okazje porównać i na żywo to nie wygląda na podjebę, owszem dupa podobna ale wymiary, proporcje itp inne. Podobny jest owszem ale do podróby jeszcze daleko. Co do poziomu wypowiedzi Pabisia się nie wypowiem bo tu nie ma co komentować.

- A jeśli pewnego dnia będę musiał odejść? -spytał Krzyś, ściskając Misiową łapkę. - Co wtedy? - Nic wielkiego -zapewnił go Puchatek. - Pamiętaj tylko, aby zginąć z mieczem w dłoni, inaczej nie dostaniesz się do Valhalli.

porcelanowy

Powitoł
Ano właśnie, nóż który mnie interesuje stoi teraz na stronie za 440zet z darmową. wysyłką:
https://zapas-knives.pl/pl/p/-EXPENDABLE-NMV-58-59-HRC-G10-czarne-ACID-STONEWASH/38
I dostaję sporo klingi ze stali mi pasującej i już opochwione. Babole, jeśli nie dotyczą obróbki cieplnej/bezpieczeństwa zauważę, ale nie zdyskwalifikują noża.
Jaka jest realna alternatywa poza polowaniem na naszym bazarze na podobny nóż?

Przyznam, że miałem puścić po opisaniu to co mam w swoich testach i kupić, aaaale...
O ile drętwe odzywki makera mógłbym ominąć (przepraszam, nie czas teraz na cienkoskórne kwiatuszki ;) ) o tyle jazdy z adwokatami i pozwami mnie odrzucają, i tyle w temacie.

p.s. Który to jest ta zjebka foxa, bo sam niestety nie znam na tyle katalogów?

szenkx

Cytat: porcelanowy w 31-03-2023, 14:28:11

Powitoł
Ano właśnie, nóż który mnie interesuje stoi teraz na stronie za 440zet z darmową. wysyłką:
https://zapas-knives.pl/pl/p/-EXPENDABLE-NMV-58-59-HRC-G10-czarne-ACID-STONEWASH/38
I dostaję sporo klingi ze stali mi pasującej i już opochwione. Babole, jeśli nie dotyczą obróbki cieplnej/bezpieczeństwa zauważę, ale nie zdyskwalifikują noża.
Jaka jest realna alternatywa poza polowaniem na naszym bazarze na podobny nóż?

Przyznam, że miałem puścić po opisaniu to co mam w swoich testach i kupić, aaaale...
O ile drętwe odzywki makera mógłbym ominąć (przepraszam, nie czas teraz na cienkoskórne kwiatuszki ;) ) o tyle jazdy z adwokatami i pozwami mnie odrzucają, i tyle w temacie.

p.s. Który to jest ta zjebka foxa, bo sam niestety nie znam na tyle katalogów?

@porcelanowy
masz tego mema o co się rozchodzi

Swirek89

Cytat:  szenkx w 31-03-2023, 13:30:39

Janka pozwał i już była pierwsza sprawa.

Ciekawe, czego dotyczy oskarżenie?  Jakoś nie jestem w temacie...

szenkx

Cytat: Swirek89 w 31-03-2023, 15:58:02

Ciekawe, czego dotyczy oskarżenie?  Jakoś nie jestem w temacie...

Skoro jest dostępne na fejsie to chyba można wkleić...
@drzemik i to na Twojej grupie takie rzeczy się działy ;>>

SMF spam blocked by CleanTalk