Reklama

Serwis Spyderco w USA

Zaczęty przez jma, 25-07-2023, 17:32:29

jma

Krotkie pytanie...w temacie zamorskiego serwisu.
Czy ktos moze odpowiedzieć w oparciu o własne doswiadczenia, jak dlugo trwa proces reklamacyjny w USA?
Wyslalem noz do serwisu, dotral do nich pod koniec czerwca... wg trackingu amerykanskiej poczty.
Pytalem mailem i otrzymuje zdawkowe odpowiedzi ze jak wróci z departamentu reklamacji to się odezwa.
Sie po prostu niepokoje czy ktos nie spusci mnie na drzewo , jakiegoś tam palanta z odleglej polskiej krainy, bo w sumie to co im zrobie?
Nie polece sie awanturowac  o nozyk za 200$.

jma

Nikt nie słał do USA ? Do pajęczarni
Pobiadolilen na Bladeforum i jeden lokales się odezwał ze czekał 2 tyg. No ale to lokales....  z USA
Tym bardziej się zaczynam stresować, co poszło nie tak ??

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

horzuff

Zawsze masz opcję napisać na forum spyderco, tam przedstawiciele Spyderco aktywnie reagują na wszelkie tego typu problemy :). Sam nie słałem nigdy nic do nich, raz chyba wyprosiłem pivot do manixa 2 i to by było tyle

jma

I tak tez zrobiłem. Jest taki wątek ,,pytania do Sala" i tam napisałem , ze to w sumie skandal takie lekceważenie dla tak poważnej , wydaje się, firmy.
Zobaczymy jaki będzie response

horzuff

Z grubej rury od razu? :D To daj znać, czy się coś ruszyło w sumie

jma

No pisałem na maila do Spyderco, kilka razy. Odpowiedzi w stylu ,,czekamy na odpowiedz z departamentu reklamacji".  Później już cisza.... Żadnych konkretów. Zawezwalem zatem ( zadzwoniłem ??) Sala.
Dam znać co dalej

Mesje

Ile kosztuje przesyłka do USA?

jma

Globalexpres kosztował mnie 40zl

jma

Update,
Po , w sumie slabej komunikacji, nozyk jest w drodze powrotnej do kraju.
Podsumowujac, wychodzi to slabo, wg Spyderco, maja trzy tygodnie czasu na usuniecie defektu.
Wysylajac do nich, musialem wypelnic papierowy druk i zalaczyc do noza, niby ok. Ale..zapomnialem na formularzu wpisac mojego maila a to poskutkowalo tym ze nie podali mojego maila w trakcie wysylania paczki , no i nie dostalem tracking No.....
Dziwne bo komunikowaliśmy sie tylko mailowo? wiec mail byl dostepny, poza tym jestem zarejestrowany z imienia i nazwiska no i maila na ich stronie.
Ale kto zrozumie amerykanski stajl, ostatecznie wyslali mi tracking w osobnym mailu.
Ciekawe czy wroci Siren....bo jeden gosc na Spyderco forum pisal ze w zwrocie otrzymal SpydieChef w ramach rekompensaty, no ale on byl lokales.
Uff

LordDisneyland

@jma - co cię ten nóż nerwów kosztuje, to glowa mała. Współczuję, daj znać jak to się zakonczy.

...A p o c a t a s t a s i s N o w...

tomking

Tylko napisz co odesłali.

Rzeczą ważniejszą od wiedzy jest wyobraźnia.

tap

@jma, czy ty masz tylko ten jeden noż? bo mam wrażenie, że brak Ci trochę cierpliwości...  jak mają naprawić za free to chyba warto poczekać, co nie?
Będzie dobrze, nie ty pierwszy i nie ostatni serwisujesz w USA. ;)

jma

Cytat: tap w 03-08-2023, 17:16:04

@jma, czy ty masz tylko ten jeden noż? bo mam wrażenie, że brak Ci trochę cierpliwości...  jak mają naprawić za free to chyba warto poczekać, co nie?
Będzie dobrze, nie ty pierwszy i nie ostatni serwisujesz w USA. ;)

Nie jest rzecza ile mam nozy, tylko reakcja na zapytanie klienta, a to wg mnie slabe jak na taka firme.

jma

Dzis dotarł Siren po naprawie.
Ciekawa rzecz, zapłaciłem 22,5zl cła ....

LordDisneyland

jma

Tak, naprawione, potwierdzone proba ciecia :) takiego siłowego.
Mialem nieskromna nadzieje ze wymienia na inny,wyzszy model ? , tak jak forumowiczowi z USA , no ale on klient hamerykanski a ja polski. Tak sobie żartuję.
Skończyło sie dobrze choc kazali dlugo czekac no i te zdawkowe odpowiedzi lub ich brak byl trochę irytujacy. . 

LordDisneyland

Dzięki za odpowiedź. A na wszelki wypadek Syren będę jednak unikał.... ;)

jma

Cytat: LordDisneyland w 16-08-2023, 21:16:54

Dzięki za odpowiedź. A na wszelki wypadek Syren będę jednak unikał.... ;)

No kupując z drugiej reki można sie wkopać....

FORESTER1973

Był ktoś pisał,że jest jakiś myk zgłoszenia wysyłki do serwisu poza unię żeby nie naliczyli cła.

jma

Cytat: FORESTER1973 w 18-08-2023, 20:18:45

Był ktoś pisał,że jest jakiś myk zgłoszenia wysyłki do serwisu poza unię żeby nie naliczyli cła.

Doszedłem do tego cła , tak myśle..
Spyderco napisało na paczce wartość 1$. Pani na poczcie mówiła ze 8zl to ,,cło" a 15,5to obsługa celna. Tak mi przedstawiła....prawda to czy nie, jakieś wyjaśnienie brzmiące rozsądnie

SMF spam blocked by CleanTalk