Reklama

Siekiera dla trzylatka - ale jaka?

Zaczęty przez porcelanowy, 31-08-2023, 14:06:37

porcelanowy

Powitoł
Klikbejt :P :D

Zdecydowanie robię, bo mi się Dzieciar do drewutni ostatnio dobierał i zażądał swojej "sikiery" :D

Mattia

@porcelanowy - fajny pomysł, Dzieciak będzie miał dobrą zabawę i przy okazji przyswoi sobie pewne nawyki pracy siekierą.
Pozdrawiam

[email protected]

Całkiem fajny potwierdzam,trzeba uczyć dzieci od najmłodszych lat posłógiwania się jakimi ikolwiek narzędziami.Ja w 4 klasie synowi dałem na zajęcia pikutka od Vicka ,mieli robic kanapki.Niestety pani stwierdziła ze nóż jest za  ostry i go skonfiskowała.Taka Polska.

motyl44

palpatine

Działa i jest bezpieczne. Sukces  :)

Mam pytanie poboczne. Na filmie występuje pilnik. Taki "dziurawy". Co to? Jakaś nazwa?
Pierwszy raz widzę, a wygląda poręcznie  :)

Blunio

IMHO trzylatek jeszcze nie ma należytej koordynacji ruchowej i wyobraźni, aby powierzyć mu ostre narzędzie. Są bezpieczniejsze metody wprowadzania w dorosłe życie ‼️

"Strzeżcie się >Greków<, nawet jak niosą dary"
Nigdy nie rezygnuj z realizacji przedsięwzięcia tylko dlatego, że wymaga ono czasu.
Czas i tak upłynie !
Cytat kolegi Rangy67: "wszystkiego mieć nie można bo życie jest pasmem wyborów...".

porcelanowy

Powitoł

Cytat: Blunio w 13-02-2024, 13:34:02

IMHO trzylatek jeszcze nie ma należytej koordynacji ruchowej i wyobraźni, aby powierzyć mu ostre narzędzie. Są bezpieczniejsze metody wprowadzania w dorosłe życie ‼️

Przeleciałeś choć na podglądzie film, czy takie pierdolamento dla sztuki uprawiasz? ;>

Cytat: palpatine w 13-02-2024, 12:37:27

Działa i jest bezpieczne. Sukces  :)

Mam pytanie poboczne. Na filmie występuje pilnik. Taki "dziurawy". Co to? Jakaś nazwa?
Pierwszy raz widzę, a wygląda poręcznie  :)

Wszędzie nazywają to pilnik/tarnik Shinto.
Drogie, ale zbiera drewno migiem.

palpatine

Dziękuję. W drewnie nie robię za dużo, ale oczywiście taki tarnik muszę mieć :D

porcelanowy

Powitoł
Zeszło się trochę ;) ale utknęliśmy w lesie podczas deszczu i nie było już wymówki :)

Na szybko i tylko siekierka, bo magnesy dopiero zamówię :D
1000011166.jpg