Reklama

Szukam fixa

Zaczęty przez Anarashimaru, 17-01-2024, 19:39:07

Anarashimaru

Witam, jak w temacie - fix, do 400-500, letki - nie wiecej niz200g najlepiej, ostrego 10cm+, clip, drop, ew tanto ale wolalbym nie, stal... no w takim budzecie nie poszalejemy, ale zacznijmy od d2 a potem sie zobaczy , i zeby kurczowo sie trzymal sie pochwy, bo tez nie lubie jak sie druga reka trzeba czasem wspomoc zeby go in/out  :rotfl:
przegladajac sobie cos tak, znalaznalem 2 formaty wyjsciowe, co od biedy by mogly byc, choc licze na ekspertow z forum ;)
Magara

ew
poludniowy-zachpd czyli Sou'wes', takze -? Kizer <-

WojakPL

Gdyby ta waga nie była sztywna to 250g - Real Steel Sorrow Black 3821

KOMPUTERY - naprawiam, modernizuję, doradzam.

Marcinos

Manly Patriota sobie kup. Nie jest za duży, ale zapewniam, że wystarczy. Może być też i Manly Drugar - jest większy i wygląda bardziej "bojowo".

Poza tym obadaj bazarek, bo tam parę niedużych fixów jest w różnych cenach.

Anarashimaru

dobra pozakran, dzieki za info
a bojowo wlasnie ma wygladac mniej, nie bedem z kukri chodzil po miescie
a i bo nie dodalem, to takie pseudo edecowe ma byc, a ze zwykle nosze scout, to zeby na dupie za ciezko nie bylo, dlatego wage tne :P

18-01-2024, 15:10:00
pan z klby odpisal mi pierwszy, i na podstawie ww info poleca 3, a ostatecznie 2 modele - choc na razie bez szczegolow

cos ktos? jakies rady, doswiadczenia?

Nóż Za Pas Urban Tactic G10 Stonewash czarny

Nóż ANV Knives P200 ANVP200-006 czarny

zobaczymyjak waga i specyfikacja
ale generalnie mi sie ten draugr mi sie poboba, ale ciezko z dostepnoscia z tego co widze

dzyndzl

Edwcowo, do miasta, wspomniany patriot. Przynajmniej przy tych wyżej :p

..... ...

Anarashimaru

no, cena spoko, waga tez spoko a noz sie calkiem przyzwoity wydaje, prawda prawda
zobaczymy czy na bazarku ktos mi odpowie i co ew jezcze tu poleca
ale dzieki za info, choc wygladem faktycznie ten drugi, jednak mam cos z dziecka  :rotfl:

rybak

Cytat: dzyndzl w 18-01-2024, 19:53:29

Edwcowo, do miasta, wspomniany patriot. Przynajmniej przy tych wyżej :p

Tak, jak dzyndzl i Marcinos, Patriot.

Albo Bestech Hedron, minimalnie krotszy, tez D2, no i mimo chinszczyzny sie tez jednak lokalsow troche wspiera ;) 

Jakigoś mje Ponie Buoze stwuozył, takigo mje mos... ن
--------------------------------------------------------------
The legacy is more intimidating, than any opposition...

pj26

Może by tak Civivi Elementum fixed? D2 dł ostrza 101mm waga 138 gram.

Anarashimaru

sie musialem naszukac ile to to wazy, ale juz wiem ze 130 :P

Drifter

Civivi Stormridge z Nitro V :shades:

"Wszyscy kochamy chaos i przemoc" - Król Julian
"Nóż jest w twojej aorcie. Wyciągniesz go, będziesz krwawić i umrzesz. Uważaj to za profesjonalną uprzejmość" - John Wick

7

Cytat: Drifter w 18-01-2024, 22:47:55

Civivi Stormridge z Nitro V :shades:

Ta opcja mi też się podoba. Ma już ktoś? Jakie wrażenia? Bo tego co mi najbardziej leżał to z Sharga już w przedsprzedaży wydarli  :dodge:

A wracając do tematu to z Civivi jest jeszcze sensowne Elementum i Tamashii - nadały by się na pewno.

A moja osobista rada - bierz Bułgara. Wszyscy polecają Patriota, ale Blaze i Crafter też są zajebiste i w 100% wypełniają Twoje wymagania. Do tego jak się dobrze rozejrzysz to Ci jeszcze z półtorej stówy budżetu zostanie - na ostrzałkę, albo dodatkową pochewkę, czy coś.

No i nie wypada nie zaproponować - LKW. Modeli jest mnogość, każdy wybierze coś pod siebie. Warto wspierać dobre, polskie rzemiosło.

grumic

Manly Crafter spełnia kryteria, bardzo przyjemny nożyk

Anarashimaru

a nie jest troche za ciezki? wyglada nieco lepiej niz patriot, przez wiecej ostrego zapewne, ale waga to spory minus, skoro to noz na edc ma byc

lukaszba1984

civivi propugnator  ;)

7

A to nie waży 165 gramów? Tak na szybko wyczytałem. Swojego co prawda nie ważyłem, ale to jest lekki nożyk i naprawdę niepozorny. Aha - jak do częstszego noszenia to ta skórkowa pochewka manly się nie bardzo nadaje. Badziewna jest. Kydex lepszy, choć też bez szału.

Anarashimaru

no ja tez gdzies znanazlem tylko info za 260, wiec nie wiem, i tak jak wybiore kilka modeli przeprowadze dalsze dochodzenie, zeby zweryfikowac wszystkie informacje :P
cena nie wiele wyzsza a jest odrobine dluzsze, jak by nie ta waga to by sie wszystko zgadzalo - ale mowie, bede weryfikowal jeszcze

Drifter

Cytat: 7 w 19-01-2024, 07:08:07

Ta opcja mi też się podoba. Ma już ktoś? Jakie wrażenia? Bo tego co mi najbardziej leżał to z Sharga już w przedsprzedaży wydarli  :dodge:

...

W przyszłym tygodniu dostanę Stormridga to coś powiem. Wygląda mi na niezłego chlastacza no istal jak dla mnie lepsza od D2 :shades:

"Wszyscy kochamy chaos i przemoc" - Król Julian
"Nóż jest w twojej aorcie. Wyciągniesz go, będziesz krwawić i umrzesz. Uważaj to za profesjonalną uprzejmość" - John Wick

7

Cytat: Drifter w 19-01-2024, 14:43:16

...no istal jak dla mnie lepsza od D2 :shades:

Nie ma tu moim zdaniem pola do dyskusji  ;)

Fajnie by było jak byś wrzucił tu jakieś pierwsze wrażenia. Lekko się nakręciłem na ten nożyk i nie wiem czy słusznie  :D

WojakPL

@Anarashimaru na nożyk edc nie wystarczyłoby ostrze 9-10cm? W ten sposób pojawiłoby się kilka fajnych opcji.

KOMPUTERY - naprawiam, modernizuję, doradzam.

Anarashimaru

Cytat: WojakPL w 20-01-2024, 12:15:11

@Anarashimaru na nożyk edc nie wystarczyłoby ostrze 9-10cm? W ten sposób pojawiłoby się kilka fajnych opcji.

8-9 moglby byc, o ile waga bedzie max 150, bo w kieszeni malutki nozyk skladany nosze, a tu mi nieco wiekszy potrzebny, ale wagowo tez wtedy mniej by musial miec a skr wyjac w miescie to troche przypal to raz, a dwa ze to to nie do tego zupelnie no i przyciezkawy, dlatego szukal lzejszego wtedy - a co masz na mysli? glownie interesuje mnie cena, stal waga i dlugosc - ksztalt to na drugim miejscu, bo wolalbym clip/drop ale to nie jest koniecznosc o ile pierwszorzedne paramatry beda sie zgadzac ;)

20-01-2024, 13:37:24
co ciekawego masz na mysli? 

SMF spam blocked by CleanTalk