Reklama

Fairbain Sykes od Nestof- czy jest hartowany?

Zaczęty przez Borsuczy, 10-07-2024, 05:52:13

Borsuczy

Cześć Wam. Znalazłem taką o to replikę sztyletu Brytyjczyków:

https://nestof.pl/pl/products/rekonstrukcja-us-uk-39-45/rekonstrukcja-brytyjska-psz-francja/oporzadzenie-ekwipunek-brytyjski/sztylet-brytyjski-fairbairn-sykes-oksydowany-replika-10739.html

Ale nie mam pojęcia czy jest on hartowany, czy to tylko coś, co ma wyglądać. Znalazłem też ten nóż, z tej samej firmy na Allegro i tam sprzedający nie wie czy jest hartowany, a na tej stronie "nestof" nie odpisują. Ktoś miał z nim doświadczenie? Ew. ma ktoś namiary na w pełni funkcjonalną replikę, która równie dobrze jak ta powyżej odzwierciedla oryginał?

Co było, to i jest...
Albo już nie ma.
...albo jeszcze.

smutna_niespodzianka

palpatine

Cytat: smutna_niespodzianka w 10-07-2024, 10:51:16

Kolejny, któremu Google nie działa, ech..
https://militaria.pl/p/sztylet-h-t-fairbairn-sykes-commando-dagger-338694

10-07-2024, 10:53:05
https://www.togo.com.pl/noz-h-t-commando-dagger.html

Z jednej strony Masz rację.
Z drugiej strony po co forum tematyczne skoro wszystko można gdzieś znaleźć? Tylko żeby się po dupach klepać? Bo często krytyka jest nie mile widziana  :D

InQuizitor

Forum tematyczne służy wymianie poglądów, wrażeń, do dzielenie się specjalistyczną wiedzą, nie do zadawań pytań na które Google wypluwa odpowiedź w 0,0001s.
Nie propagujmy lenistwa.
Znak dzisiejszych czasów, który w każdej dziedzinie i na każdej płaszczyniec się objawia - lenistwo i brak chęci do samodzielnej pracy.

palpatine

Oj tam, oj tam!

Szkoda tylko, że za poglądy i wrażenia często lub nie żadko dostaje się zjebki.
Ale dobrze, bo setny raz wyjdę na pieniacza kiedy jestem siłą spokoju  :D

Borsuczy

No tak, trzeba pokazać swoją forumową fajność i napisać "śmieszny" tekst o googlach. Widziałem ten z militaria.pl i nie spodobała mi się jego stal

Co było, to i jest...
Albo już nie ma.
...albo jeszcze.

InQuizitor

WAR

Cytat: palpatine w 10-07-2024, 12:35:35

Oj tam, oj tam!

Szkoda tylko, że za poglądy i wrażenia często lub nie żadko dostaje się zjebki.
Ale dobrze, bo setny raz wyjdę na pieniacza kiedy jestem siłą spokoju  :D

Zjebki dostaje się nie za poglądy i wrażenia, tylko brak argumentacji. Tyle, że to dość trudne do zrozumienia dla niektórych.

Cytat: Borsuczy w 10-07-2024, 12:36:13

No tak, trzeba pokazać swoją forumową fajność i napisać "śmieszny" tekst o googlach. Widziałem ten z militaria.pl i nie spodobała mi się jego stal

A co w tym tekście śmiesznego? Wpadasz, oczekujesz podetknięcia informacji pod nos, bo nie chciało Ci się zrobić podstawowego rozeznania. I jeszcze mamy się domyśleć gdzie byłeś i co ci się nie spodobało?
Co do stali, tak, 420 jest gówniana. Ale to nadal oczko wyżej od EN40 nie wiadomo nawet czy zahartowanej.

There are good atheists and bad atheists. There are good believers and bad believers. A cunt is a cunt and no god has ever changed that.

smutna_niespodzianka

Cytat: Borsuczy w 10-07-2024, 12:36:13

Fakt 420 może i dupy nie urywa ale wszystko zależy od OC. Stal w typowanym przez Ciebie parametrami podobna.
Jak masz większy budżet to fox robił w N690.

Borsuczy

No nie. Kurde, nie spodobała mi się replika za stówkę, to geniusz mi wysłał link do takiej za półtorej koła... Ktoś wyżej coś pisał o klepaniu się po tyłkach. No to już wiecie co macie robić. Miłej zabawy. Dzięki 

Co było, to i jest...
Albo już nie ma.
...albo jeszcze.

InQuizitor

Bo geniusz napisał czego oczekuje od repliki i jaką kwotę ma przeznaczoną...
Fenomenalne
Wspaniałe
Błyskotliwe

WAR

Cytat: Borsuczy w 10-07-2024, 13:33:45

No nie. Kurde, nie spodobała mi się replika za stówkę, to geniusz mi wysłał link do takiej za półtorej koła... Ktoś wyżej coś pisał o klepaniu się po tyłkach. No to już wiecie co macie robić. Miłej zabawy. Dzię

I kolejny z gatunku "bo mnie się należy!!!"...

There are good atheists and bad atheists. There are good believers and bad believers. A cunt is a cunt and no god has ever changed that.

SMF spam blocked by CleanTalk