Reklama

Kazak M10 vs Ostry PK-2 vs Hapstone R2/RS vs Work Sharp Adjust Pro

Zaczęty przez Raffinsky, 16-11-2024, 12:38:19

Raffinsky

Cześć,
Już od wieków przymierzam się do ostrzałki systemowej, mimo prób i szczerych chęci z ręki nie idzie to na takim poziomie jakim bym oczekiwał. Na placu boju zostają ostrzałki na absolutnym progu finansowego bólu czyli okolice 1300 max. Głównie ostrzę kuchenniaki VG10, ale mam też kilka folderów w różnych rozmiarach.

Będę wdzięczny za Wasze porady i doświadczenia z tymi systemami. Miło widziana byłaby możliwa łatwość ostrzenia i ogólnie przygotowania systemu do pracy po wyciągnięciu z pudełka.

Pozdrawiam.

MC_

Mam Work Sharp Precision Adjust I jestem bardzo zadowolony. Zdecydowanie wadą w stosunku do Pro jest szerokość kamieni - trzeba się bardziej namachać, szczególnie przy dłuższych ostrzach.
Poza tym jestem bardzo zadowolony - składa się 4 części, co zajmuje około minuty.

fenei

@ Raffinsky, wszystko o czym piszesz jest na moim bazarku :shades:
Całość będzie kosztowała ułamek sumy o jakiej wspomniałeś.

Oczywiście dostaniesz też instrukcję a także kilka życiowych porad, nie mogłem sobie odpuścić ;-)

stivick

@fenei czy na Twoim systemie naostrzę tzw. chiński tasak - szerokość klingi ok. 10 cm? I chyba bez dokręcenia deski się nie obejdzie...

fenei

Bez deski i tak się nie obejdzie.
Co do tasaka to pojęcia nie mam. Tu raczej chodzi o grubość i ciężar. No i głupio będzie łapać kąt.
Reasumując, nie wiem :D

ZZM

Cytat: Raffinsky w 16-11-2024, 12:38:19

Cześć,
Już od wieków przymierzam się do ostrzałki systemowej, mimo prób i szczerych chęci z ręki nie idzie to na takim poziomie jakim bym oczekiwał. Na placu boju zostają ostrzałki na absolutnym progu finansowego bólu czyli okolice 1300 max. Głównie ostrzę kuchenniaki VG10, ale mam też kilka folderów w różnych rozmiarach.

Będę wdzięczny za Wasze porady i doświadczenia z tymi systemami. Miło widziana byłaby możliwa łatwość ostrzenia i ogólnie przygotowania systemu do pracy po wyciągnięciu z pudełka.

Pozdrawiam.

Raffinsky, Kiedy dokonasz zakupu napisz, proszę, według jakich kryteriów dokonano wyboru na rzecz konkretnego urządzenia.

Z góry diękuję.

Kazak Poland - wyprodukowano w Polsce.
5% rabat dla forumowiczów na wszystkie produkty ze strony kazak.com.pl
Aby otrzymać rabat w procesie zamawiania w oknie "Informacje dodatkowe" wpisz " 5% f.knives".