Reklama

Kershaw Launch 8 - podróbka czy oryginał

Zaczęty przez sloth, 08-02-2025, 15:07:59

sloth

Właśnie zakupiłem z allegro Kershaw Launch 8, zielona rękojeść.
Przyrównałem do mojego modelu i widzę pewne różnice.
Teraz jest pytanie. Czy takie różnice są w różnych seriach czy nóż jest robiony przez małe chińskie rączki ???

1000015858.jpg 1000015857.jpg 1000015859.jpg 1000015861.jpg 1000015860.jpg

kali

Zobacz, czy śruby są zamienne. Chińczycy powinni stosować metryczne, a Amerykanie calowe.

There are no tactical knives, only tactical minds
FP

DRESZCZ

Na tym zielonym fazowanie i zaokrąglenia krawędzi rękojeści też są inne, wybranie pod śruby i przycisk też na oko inny. Za dużo różnic..

"Zemsta nigdy nie jest odpowiedzią. Ale czasami jest konieczna."- Robert McCall
"Życie to chaos. Im szybciej się z tym pogodzisz, tym łatwiej będzie ci funkcjonować." - Dave York

sloth

Cytat: DRESZCZ w 08-02-2025, 15:57:50

Na tym zielonym fazowanie i zaokrąglenia krawędzi rękojeści też są inne, wybranie pod śruby i przycisk też na oko inny. Za dużo różnic..

Też stwierdzam że za dużo różnic. Odsyłam człowiekowi nóż z powrotem i liczę że zakończy się pozytywnie. 

pecado

przejrzałem sobie jeszcze trochę zdjęć i nie ma żadnych wątpliwości, że to ryżowa produkcja.
trzymam kciuki, że pójdzie gładko
podasz linka do sprzedającego?
daj znać jak sprawa się zakończyła

pozdrawiam
pecado
Fanklub Taktycznej Rusałki |#| Barankom mówię moje stanowcze nie :mad:
hokka hey hadree hadree succomee succomee
PGK swoich i świadków nie zostawia.

muunek

Jak z allegro, to nie powinno byc problemu ze zwrotem.
Jest program ochrony kupujących i gwarantowany zwrot kasy. Trzeba tylko terminów piilnować i ewentualnie przypomnieć/dopomnieć się o kasę za jakiś czas.
Ja lubię na allegro kupować, bo czuję się bezpiecznie.

sloth

Sprzedający bezproblemowo zgodził się na zwrot €.
Nóż odesłałem, € została zwrócona.

https://allegrolokalnie.pl/konto/oferty/archiwum/6aad84ee-58e4-4cac-a9dc-ec66b0fba579/5005114f-c20b-40bd-a32e-2dba107daaa5

SMF spam blocked by CleanTalk