Reklama

Spyderco Police

Zaczęty przez cromcruah, 10-02-2005, 11:20:22

Ragabash

Najpierw, to sie przywitam z forumowiczami, bo to moj pierwszy post tutaj.  :)

A teraz przejdzmy do sedna. Ostatnio w mojej nieszczesnej wiosce z tramwajami udalo sie zrobic male spotkanko przy piwku, polaczone z macaniem roznych ostrych rzeczy. No i wlasnie tam zobaczylem troche juz zjechane, ale wciaz piekne Spyderco Police. O ile Spyderco (no... poza Spyderfly, ktorego mam   :p ) nie podobaja mi sie zbytnio, to ten jakos mi spokoju nie daje. Przez niego BM Skirmish odchodzi w dal, jesli chodzi o  planowane zakupy.

I tutaj zaczyna sie tragedia. Ten egzemplarz, ktory macalem przez pol wieczoru, to czarny, ostrze serrated. Poszukalem troche po roznych forach, czy sklepach, ale jesli black, to plain, a jesli serrated, to silver.

Po tym przydlugawym wstepie, przechodze do sedna. Nie wiecie, czy gdzies jeszcze mozna sie zakrecic za czarnym serrated? Bo ta wersja wyglada chyba najbardziej sk....sko   8)

Vae victis!

------------------------------

DAGA - niechciane dziecko

Ignus

No ma chyba prawo być zjechane po tylu latach.  :)  Ale wciąż ostre, kochane i pielęgnowane  !heart A kupić to tylko z drugiej ręki w USA lub Canadzie. Powodzenia życzę  8)

Tym? - zapytał (...), Nie - ten jest na ludzi...
DAGA - Requiescat In Pace...
Uslyszane od Alicji: "Noz to tez bron a od rakiety balistycznej rozni sie glownie zasiegiem"

Ragabash

No, Mniszczu Ignusie :), czy ja twierdze, ze on brzydko wyglada? Ja tylko twierdze, ze wyglad jego swiadczy o dlugim uzytkowaniu... a czy to jest brzydkie? Wedlug mnie, to akurat fajnie wyglada, jak noz po paru latach daje do zrozumienia, ze nie mieszkal tylko w gablocie. Powiem wiecej... zakochalem sie w Police... Tyle, ze jest to milosc nieszczesliwa, bo zaden egzemplarz nie chce do mnie zza morza przyleciec...   &|  

Vae victis!

------------------------------

DAGA - niechciane dziecko

Bad Angelus

:p Stary ten post Ragabash-a, ale miłośc wciąż aktualna.. nie cierpi na tym tylko On ale i IGNUS (patrz wyrzej), właściciel "cacka".. który musi oddawać je (chyba przy każdym spotkaniu) w ręce psychola (czyt. Ragabush).
Sam byłem światkiem pewnego wieczora, którego byliśmy razem w knajpach, ze w każdej knajpie musiał oddawać ja w rece tego napaleńca...
Więc o ile jeszcze nie pomogło się temu wątpliwemu ROMEO... to w imiu jego, własnym itd. prosze o zainteresowanie się okazjonalnie tym poszukiwaniem..
POZDRO  ;)
KONIEC (ENDE)

... warto rozmawiać...

mrozik

Polaku - zrób sobie police sam - ja zdradzę sekreci że już mam klinge i okładki zrobione.

BM Osborne 943 - porządam, oddam co mam za niego.

Usługi tokarskie, nietypowe srubki, pivoty, thumb study, piny, nity Cr-Ni, moletowanie, wytaczanie, nietypowe prace tokarsko-frezarskie - masz problem - pisz do mnie.

rybak

Fotki!

Fotki!

Fotki!

Jakigoś mje Ponie Buoze stwuozył, takigo mje mos... ن
--------------------------------------------------------------
The legacy is more intimidating, than any opposition...

Bad Angelus

:?  Jasne, ze fotki... i to wiela i to duże!!!!
OCZEKUJEMY..

... warto rozmawiać...

mrozik

ok. Zdradzę rombek tajemnicy.

Tylko marne skany, puźno już jest.

Jakieś takie mocno nieładne są te skany ale nie dam rady teraz lepszych zrobić, klinga grubsza niz oryginal - 4mm/D2, rękojeść z blachy CrNi 2mm, jeszcze fazki muszę porobić, blokadę i klipsik, ale i tak już go kocham.

Usługi tokarskie, nietypowe srubki, pivoty, thumb study, piny, nity Cr-Ni, moletowanie, wytaczanie, nietypowe prace tokarsko-frezarskie - masz problem - pisz do mnie.

Bad Angelus

!amazed ... ale słodki... BUHAHHAHA
Naprawdę kawał dobrej roboty.. może się zbłaźnię tym pytaniem (jak swoją niewiedzą co to NG) ale..
czy wykonałes juz jakiś folderek wcześniej.. jak coś to moze jest w galerii??
Kawał dobrej roboty i czekam ja osobiście na więcej odsłon tego folderka.. nikomu nie powiemy że "pirata" robisz..  ;)
TYLKO POZAZDROŚCIĆ MANUALNIE ROZWINIĘTYM...
!heart
KONIEC (ENDE)

... warto rozmawiać...

mrozik

Zrobiłem wcześniej folderek z plunge-lockiem. Podobny z boku do kreshaw'a chive Trochę projekt niedopracowany i materały nie te i miał bladeplaya na boki strasznego. Drugi folderek tez mały, projekt mój, wharncliff ostrze, frame lock, micartowe okładki, na budo oby dwa są, w tym drugim podczas próby wciśnięcia kulki do fram'a pękła blokada i tak leży i czeka na moją wenę. A co to jest NG?

rybak

Hehehehe... New Graham ;)

A nozyk sie niezle zapowiada.

Jakigoś mje Ponie Buoze stwuozył, takigo mje mos... ن
--------------------------------------------------------------
The legacy is more intimidating, than any opposition...