Żegnamy Jumbo, Testrala i Pawelmomo

Reklama

Bydle edc

Zaczęty przez lepermessiah, 04-03-2006, 17:02:05

lepermessiah

Jesli myslicie ze Stridery sa hardcorowe to znaczy ze jeszcze nie mieliscie w reku Tridenta :)

Fotki wyszły takie sobie bo robione jeszcze niepoznanym aparatem (Pentax Optio 60)

Jestem rozsądnym człowiekiem, wiem że lenistwo popłaca

graf

Faktycznie bydle - nie zmieścił się w prawie żadnym kadrze :)

Chętnie zobaczyłbym więcej fotek, bo nóż ciekawy i rzadki.

Najlepsze polskie noże do rzucania
http://grafknives.pl
Polub na FB
https://facebook.com/grafknives

wojtas13

Nóż niesamowity ;) .

Co do fotek, to zainwestuj w najprostrzy nawet statyw, zobaczysz różnicę.

Crusader Forge/Trident Knives addict.

Seeker.

www.acousticblades.pl

http://www.facebook.com/profile.php?id=100001627722838

flybig69

Niezły kawałek stali
a fotki nie są takie ostatnie  :D

Throgal

nóż zapewnw hardcorowy, ale jakoś mnie nie przekonuje ta rękojeść :-( czy po dłuższej pracy nie powstają otarcia dłoni?

pecado

Kolejny nóż, który ma tylko jedną stronę :P

Jak go nie przyniesiesz na spotkanie to przenosimy spotkanie do Ciebie na chatę ;-)

pozdrawiam
pecado
Fanklub Taktycznej Rusałki |#| Barankom mówię moje stanowcze nie :mad:
hokka hey hadree hadree succomee succomee
PGK swoich i świadków nie zostawia.

lepermessiah

Spoko, fotki jeszcze beda. Musze tylko tylko miec lepsze warunki i wiecej czasu. Te jak juz pisałem robione nowym aparatem. Dodakowo rece mi sie trzesły z przejecia :)

kmicic

fajny noz. gratuluje lepper.

szkoda, ze na zadnej fotce nie widac wyraznie solidnosci/grubosci klingi.

jak Ci rekojesc lezy ? to jedyna rzecz, co do ktorej mam jakies obiekcje. mam szerokie dlonie, a te rekojesci to troche krotkawe niestety.

Uwolnić NOŻE [Hakas]

variatio delectat

Guldan

thorgal: to z zalozenia ma byc noz dla ludzi ktorzy maja gruba i mocna skore na dloniach z racji swojego zawodu, a nie dla osob pracujacych w papierach, ktorzy maja delikatniejsza skore dloni.

kmicic

Cytat: pecado w 04-03-2006, 17:30:36

Kolejny nóż, który ma tylko jedną stronę :P

bo to pewnie chisel !  8D
Uwolnić NOŻE [Hakas]

variatio delectat

kmicic

Cytat: Guldan w 04-03-2006, 17:33:50

thorgal: to z zalozenia ma byc noz dla ludzi ktorzy maja gruba i mocna skore na dloniach z racji swojego zawodu.

dla rolnikow to sa sekatory ;) :)

Uwolnić NOŻE [Hakas]

variatio delectat

wojtas13

Pomacajcie najpierw to bydlę, a potem wydawajcie wyroki o wygodzie niewygodzie :).

Thorgal ma absolutną rację.

Crusader Forge/Trident Knives addict.

Seeker.

www.acousticblades.pl

http://www.facebook.com/profile.php?id=100001627722838

kmicic

ja wygody nie kwestionuje.

zmierzylem sobie wlasnie dlon. prawie 11cm szerokosci.
ale rzeczywiscie tylko pomacanie moze sprawe wyjasnic. bo przeciez te noze nie sa robione dla pianistow, tylko dla ludzi, ktoryz nierzadko maja wielkie lapy...
tylko, te noze dosc rzadkie sa, o pomacaniu nie mam co marzyc. a w ciemno go tak na pewno nie kupie.

Uwolnić NOŻE [Hakas]

variatio delectat

lepermessiah

Noz lezy w dłoni wygodnie. Lepiej niz sie spodziewałem. Ciezko mi okreslic jakiej wielkosci jest moja łapa bo odkad zobaczyłem łapsko pecado to ciagle mam wrazenie ze mam raczke baletnicy. Rekojesc jest kanciasta i przy rabaniu ta kanciastosc przeszkadza. Przy dłuzszej pracy moze to byc dosc mocno odczuwalne. Nie pracowalem nim długo bo na zewnatrz zimno a ja sam noz mam od 2 dni. Noz dzieki swojej słusznej masie wchodzi w drewno jak w masło (trzeba wziac pod uwage ze klinga to tylko 4,5 cala). Bardzo sprytnym pomysłem jest wciecie na grzbiecie klingi zastepujace naciecia. Na poczatku podchodziłem do tego dosc sceptycznie ale to rozwiazaniwe sprawdza sie.

Nie wiem w sumie co mogłbym jeszcze napisac... Chyba niewiele bo mam go za krotko. Noz ma dosc dziwny kydex ktory jest skrecany srubami i jest tak duzy ze moznaby nim odsniezac :) Nosi sie jednak wygodnie (co było duzym zaskoczeniem). Niestety lekko klekocze.

FRN

Oj bydle rzeczywiscie i o tym ze jest on hardcore'owy to przekonał nas juz Wojtas  ;-)

Zycze miłego uzytkowania i czekam na nastepne fotki - pozdro...

rybak

Cytat: lepermessiah w 04-03-2006, 17:59:20

Noz lezy w dłoni wygodnie. Lepiej niz sie spodziewałem. Ciezko mi okreslic jakiej wielkosci jest moja łapa bo odkad zobaczyłem łapsko pecado to ciagle mam wrazenie ze mam raczke baletnicy.

Halo ludziska, tabelke z instrukcja obliczania rozmiaru dloni wrzucilem tutaj:

http://knives.pl/forum/index.php?topic=42765.0

A noz... Ciekawy strasznie jestem tych Tridentow, nikt ze znajomych nie ma niestety.

Jakigoś mje Ponie Buoze stwuozył, takigo mje mos... ن
--------------------------------------------------------------
The legacy is more intimidating, than any opposition...

bagnet

Widzieałem, miałem (pożyczony), dla mnie super nóż, ale musiał bym custoom'izować, bo miał dla mnie za mały obwód rękojeści... Ale jak ktoś ma mniejsze łapska, to baaardzo polecan

Bayonet Belts - taktyczne pasy Bagneta

KOD ZNIŻKOWY dla Forumowiczów "KnivesFun"

Przez moje ręce przeszło 158 fixedów, 132 foldery, 11 tooli, 19 siekierek. Moje opinie są subiektywne i oparte na doświadczeniu, a nie na wymyślaniu.

lepermessiah

Cytat: kmicic w 04-03-2006, 22:22:35

pecado, no wlasnie, a trident ma chyba bardzo podobna dlugosc rekojesci. kiedys Jumbo z Wojtasem w kooperacji zrobili takie fotoporownanie i chyba taki byl wniosek. dlatego ciekawy jestem, czy zglosi sie ktos z 9 albo wiecej, ktoremu one leza.

Tyle tylko ze Tridentow jest kilka.. Tamten to był chyba mniejszy brat Oberlanda 01 ktorego mam. Nie pamietam jak sie nazywa.

kmicic

no fakt, jest ich kilka. na stronie chyba 2.
ale nie sadz, zeby rekojesc sie zmieniala wraz z dlugoscia glowni. to by bylo nielogiczne, bo ona ma pasowac do reki a nie do ostrza.

Uwolnić NOŻE [Hakas]

variatio delectat

lepermessiah

Cytat: kmicic w 04-03-2006, 22:31:32

no fakt, jest ich kilka. na stronie chyba 2.
ale nie sadz, zeby rekojesc sie zmieniala wraz z dlugoscia glowni. to by bylo nielogiczne, bo ona ma pasowac do reki a nie do ostrza.

Ze zdjecia wynika ze chyba jednak sie zmienia, ale o to trzeba by juz Wojtasa pytac bo on macał oba modele. Zdjecia zawsze moga nieco zmylic. Ja w kazdym razie przy rozmiarze łapy 8 mam jeszcze jakis centymetr zapasu jesli chodzi o długosc rekojesci.