Reklama

TAKowy domek

Zaczęty przez Vercengetoryx, 06-03-2006, 18:03:27

Vercengetoryx

Jako, że oryginalny kapeć Ontario nadaje się co najwyżej do zatykania cieknącej kanalizacji, postanowiłem gdzieś, jakoś zbudować TAKowi nowy domek. Początkowo chciałem dorobić mu Piterowy kydex, lecz zwyczajnie nie było mnie stać. I tu przyszedł mi z pomocą Przeszczep. Za naprawdę śmieszną kasę(aż wstyd mi pisać  ;-) ) w ciągu łikendu wykonał naprawdę porządną skórzaną pochwę. Jest to slip-in, dość wysoki, z mocowaniem do paska zapinanym na dwie napy. Bardzo, ale to bardzo dobrze trzyma TAKa, fajnie się nosi i jest solidnie wykonana. Gruuba skóra, mocarne szwy...echhhh...po prostu świetna!! Prosiłem o pokrycie skóry barwnikiem(brązowy) bo mam zamiar ją troszkę "postarzeć" papierkiem ściernym.
Oto jakieś fotki. Wybaczcie jakość zdjęć, ale nie potrafię obsługiwać tych małych pudełeczek z ogromem guzików :-( Sceneria jest cebulasto-czosnkowa, gdyż jakoś mi się ten nóż z tym kojarzy, no i jeszcze z kaszanką z grilla 8D
Tak więc jeśli ktoś chciałby w ekspresowym tempie dorobić bardzo solidną pochewkę za bardzo bardzo rozsądne pieniądze to pewnie Przeszczep się nie obrazi  ;-)

http://img163.imageshack.us/img163/9315/obraz0308pq.jpg
http://img134.imageshack.us/img134/1016/obraz0311zj.jpg

Pozdrawiam

wojtekn

no niezle, naprawde niezle

NIE ROBIE NOZY NA ZAMÓWIENIE
koń roboczy nie musi być uwalony gównem po samą grzywę, żeby był roboczy[pecado]
Cytat: Dagorn w 10-05-2006, 08:55:16
Nie każdy chce żeby jego wiedza (i niektóre kruczki podnoszące jakość i estetykę) wyszła, że tak napiszę - na jaw!

pecado

caly czas licze na to, ze przeszczep latem stawi sie w 3city - wtedy go przytaszcze do chaty, przykuje do kaloryfera i każę się uczyć :-)
zapewniam wódkę i orzeszki w ramach prowiantu ;-)

pozdrawiam
pecado
Fanklub Taktycznej Rusałki |#| Barankom mówię moje stanowcze nie :mad:
hokka hey hadree hadree succomee succomee
PGK swoich i świadków nie zostawia.

przeszczep

Ale po co te orzeszki? Jak nie kupisz orzeszków to budżet na wódę się automatycznie powiększy... 8D 8D ;-)

kali

porzadna pochwa :) jeszcze tylko napastowac ja - szwy nie bede sie tak odznaczac - dla mnie bedzie jeszcze lepiej wygladac :)

There are no tactical knives, only tactical minds
FP

pecado

Cytat: przeszczep w 06-03-2006, 18:41:25

Ale po co te orzeszki? Jak nie kupisz orzeszków to budżet na wódę się automatycznie powiększy... 8D 8D ;-)

nie wiem, ale żona twierdzi, że nie samą wódką człowiek żyje - to dałem ciało stałe pod płyny.
A wracając do tematu wygląda jakby szlachetne rzemiosło pochwoszyjów zyskiwało na popularności.

Pierwszoklaśny wyrób drogi kolego, pozazdrościć Vercengetoryx

pozdrawiam
pecado
Fanklub Taktycznej Rusałki |#| Barankom mówię moje stanowcze nie :mad:
hokka hey hadree hadree succomee succomee
PGK swoich i świadków nie zostawia.

FRN

hehe - ja tez bym olał orzeszki  :P

pochewka jak najbardziej OK!!! ...tylko ze ja wybrał bym czarna  ;-)

Vercengetoryx

No i mi się podoba :cheesey:
Generalnie mam w planach, o ile się Przeszczepie zgodisz, za jakiegoś miecha zamówić maluśką pocheweczkę na opinelka z ozdobnym pinem i jakimś frędzlem  :-)
A powiem, że cały dzień chodzę z TAKowym domkiem na pasku po domu i raz po raz trenuję dobywanie noża 8D

przeszczep

"Generalnie mam w planach, o ile się Przeszczepie zgodisz, za jakiegoś miecha zamówić maluśką pocheweczkę na opinelka z ozdobnym pinem i jakimś frędzlem  Smile"

Generalnie to nie widzę problemu :)

exStudent

a robisz wyjazdowe "skórowanie" np. na Podkarpacie?

przeszczep

Podkarpacie nie należy do miejsc, w których często bywam (czytaj: nigdy nie byłem chyba)...
Ale na zlocie jeżli będę... albo wysyłka...

zgrywus

Parafrazujac slowa pewnego ginekologa, skierowane do mojej znajomej, musze przyznac "ma pan bardzo ladna pochwe" ;)
Tak na serio, to zastanawiam sie nad podobnym wynalazkiem, swietna robota 8o

buzz

Pikna Panie, pikna!!! Tylko te szwy jakimś szmerglem przeciągnąć co by po oczach nie biły. :) Bardzo mi się podoba!!!

EDYTA: tak jak Kali (bo był szybszy :) )

exStudent

skoro nie bywasz w moich pięknych stronach, to powiedz mi skąd masz skóre na pochwy ;-)?
u mnie praktycznie nie do dostania