Żegnamy Jumbo, Testrala i Pawelmomo

Reklama

CNC Bladewerkz A-10

Zaczęty przez Guldan, 09-05-2006, 22:30:52

Guldan

czyli folder Jamesa Cooglera, taki o mocy Tripwire'a. mysle ze obolowi i innym czolgistom sie spodoba :)

w trzech wersjach, nie ukrywam ze ostatnia wgniotla mnie w glebe.

kangoo

O to to to .... model bez wydziwiania jest miodny niezwykle .  Zresztą wszystkie nieźle wyglądają . Niezły akcent na dobranoc .

kali

kolejny rywal Striderow
a jak z cenami?
i po co to kamo?  :dodge:

There are no tactical knives, only tactical minds
FP

obol

prosty i bardzo "surowy"

ten ostatni wymiata  :slini:

Guldek dorób taka klinge do swojego BS 880  ;-)

oto ja, czyli brzydki, zły i szczery...

http://www.knives.pl/forum/index.php/topic,57901.msg149059.html#msg149059 - moj skladzik
34 PCK od 20 naszych Makerow :D

Guldan

pierwsze w okolicach 400, drugi 600, ostatni w przedziale 650-750.

Marecki

Ostatnia pozycja poprostu Miód/malina

"Nóż nie hałasuje"

Łot ewer

<a href="http://punktg.fotolog.pl">punktG</a>

MOCNE

pecado

Mam nieodparte wrażenie, że przy nich nawet Strider jawi się jako szczyt kunsztu projektowania ;-)
Choć ostatni faktycznie ciekawy.

pozdrawiam
pecado
Fanklub Taktycznej Rusałki |#| Barankom mówię moje stanowcze nie :mad:
hokka hey hadree hadree succomee succomee
PGK swoich i świadków nie zostawia.

Lubomir

brak mi jednego - gołego. jak napisał kaligula, po co to kamo.
przecież ten nóż nic więcej poza sobą nie potrzebuje

słyszałem o uczciwej i rycerskiej walce, nie chcę mieć z nią nic wspólnego

qkiel

to sa napewno male, cienkie, dwucalowe nozyki - tylko perspektywa myli  :dodge: :special:

"A mądrość zawsze oznacza brak pewności czegokolwiek. Poza tym może, że niczego się nie wie." Jacek Sobota "Głos Boga" str. 132
Wiedza jest jak spirytus, tylko tęgiej głowie sluży.
Czas to Szczescie.

_ZaR_

Czy mi się wydaje czy ten ostatni ma nightmare grind? Jakoś tak mi się dziwnie kojarzy...

...a zabawka zaiste hardcore'owa. Śliczna wręcz. Można nim wyciąć klapę z czołgu? ;)

| Zielono mi :)
| Miejcie nadzieję!... Nie tę lichą marną,
| Co rdzeń spróchniały w wątły kwiat ubiera,
| Lecz tę niezłomną, która tkwi jak ziarno,
| Przyszłych poświęceń w duszy bohatera.
[/b]

Guldan

ta, malutkie nozyki do papieru... 1/4 cala (~6,3 mm) grube.

a kamo oczywiscie niepotrzebne, bo po co ma byc ciekawszy noz. lepiej znowu kolejny piaskowany, szary tytan i piaskowane, szare ostrze :special:

kamo jest po to zeby bajerancko wygladalo.

Jumbo

Guldan, myślisz że niebieski kołek dodałby smaku? Wiesz, tak jak Vegeta...  :cheesey:

Wielkopolski Klub Miłośników Noży
Arma Virumque Cano
opiewam oręż i męża
<a href="http://www.frihet.pl/gal/">Zdjęcia z gór</a>

bagnet

Jendo mi nie pasuje... :( Nóż super, rękojeść super (choć nie przepadam za takimi składanmi kilofami, co innego fixed) ale dlaczego do cholery śrubeczki są takie WĄTŁE? Sterydów zabrakło, czy wyobraźni?

Bayonet Belts - taktyczne pasy Bagneta

KOD ZNIŻKOWY dla Forumowiczów "KnivesFun"

Przez moje ręce przeszło 158 fixedów, 132 foldery, 11 tooli, 19 siekierek. Moje opinie są subiektywne i oparte na doświadczeniu, a nie na wymyślaniu.

Jumbo

Faktycznie, chociaż na osi mogłaby być ciut większa.

Wielkopolski Klub Miłośników Noży
Arma Virumque Cano
opiewam oręż i męża
<a href="http://www.frihet.pl/gal/">Zdjęcia z gór</a>

Guldan

mysle ze niebieski kolek bylby dobry ;)

a co do sruby na osi to fakt. moglaby byc wieksza.

wojtekn

pecu z tym projektowaniem rzeczywiscie cos nie tak,
np stop pin jest nieadekwatnie cienki w stosunku do reszty noza,
wiecie, najslabsze ogniwo...

NIE ROBIE NOZY NA ZAMÓWIENIE
koń roboczy nie musi być uwalony gównem po samą grzywę, żeby był roboczy[pecado]
Cytat: Dagorn w 10-05-2006, 08:55:16
Nie każdy chce żeby jego wiedza (i niektóre kruczki podnoszące jakość i estetykę) wyszła, że tak napiszę - na jaw!

Guldan

jezu ciulkwens... brak mi slow... co zrobisz takim nozem, ze zlamiesz stop pin, skoro twierdzisz ze to najslabsze ogniwo? nawet jezeli mialby 3 mm grubosci i bylby z hartowanej stali, to czy faktycznie jest az taki slaby, czy po prostu, czepiamy sie dla zasady?

wojtekn

tak, czepiamy sie dla zasady,
powiedz mi po co robic 5 calowe ostrze o grubosci palca i jeszcze krzyczec ze to najmocniejszy i najpotezniejszy noz na swiecie, jak oś, sruby i stop pin sa w nim takie same jak w 3 calowym kieszonkowcu,
to tak jak bys wsadzil 500 konny silnik pod maske jakiejs zwyklej fury zapominajac o usztywnieniu nadwozia, zawieszenia, albo chociazby wymianie ukladu przeniesienia napedu, co z tego ze maszyna zrywa asfalt, jak po krotkim czasie sprzeglo lub jakis przegub szlag trafi,

w ten sam sposob otrzymujesz noz, ktorego wlasciciel moze sie masturbowac poteznym mocarnym wygladem, ale tak naprawde nie wykozysta mozliwosci jakie daja niektore elementy (najczesciej grube ostrze) ze wzgladu na slabosc pozostalych,
nie jeden raz widzialem zdjecia zniszczonych folderow w ktorych nie ostrze czy blokada byly dalekie od uszkodzenia, a szlag trafil elementy ktore spajaja je w calosc, np os glowna czy stop pin wlasnie, lub nawet linersy,
jesli chcesz zaprojektowac mocn sprzet, to wszystkie elementy ukladanki musza byc odpowiednio mocne, inaczej pusci najslabsze ogniwo...

NIE ROBIE NOZY NA ZAMÓWIENIE
koń roboczy nie musi być uwalony gównem po samą grzywę, żeby był roboczy[pecado]
Cytat: Dagorn w 10-05-2006, 08:55:16
Nie każdy chce żeby jego wiedza (i niektóre kruczki podnoszące jakość i estetykę) wyszła, że tak napiszę - na jaw!

Hakas

Cytat: Lubomir w 09-05-2006, 23:39:22

brak mi jednego - gołego. jak napisał kaligula, po co to kamo.
przecież ten nóż nic więcej poza sobą nie potrzebuje

Ty sie bracie nie znasz goly noz nie jest grozny. Przeciwnik wieje przed kamo na nozu i bez kamo to prawdziwy komandos takiego noza nie kupi bo zle z nim na zdjeciach wychodzi :cheesey: :cheesey:
A tak na powaznie to za gruby i za ciezki. Wole Manixa bo komandosem nie jestem  :shades: Pozdrawiam Hakas
Wędruję poprzez świat polując, walcząc
i uzdrawiając

Przeklęty, kto miecz swój trzyma z dala od krwi - Bellicosa anima
Damnatus, qui gladio suo ab sanguem reservat - Bellicosa anima

Guldan

ciulkwens: nikt nie krzyczy ze noz jest najmocniejszy, nawet nie zauwazylem zeby James Coogler cos takiego mowil.

a po co robic takie grube noze? przebija przez ciebie utylitarysta, a nie gadzeciaz. tego typu noze to gadzety, a robienie foldera ktory mialby byc rzekomo super mocny i wytrzymaly mija sie z celem, bo wtedy powinno zrobic sie fixeda, ale to zupelnie inna bajka.

moze po prostu czasem warto wylaczyc sposob patrzenia czysto utylitarnego (kamo, grubosc i inne pierdoly) a wlaczyc po prostu czysto estetyczny i gadzeciarski sposob patrzenia?

nawiazajac do twojego porownania myslenia: maluch fajnie pomalowany, z fajnymi bajerami typu spoilery, kolpaki itp itd, nadal jest maluchem, ale za to wyglada fajnie (kwestie gustu pomijamy).