Reklama

prototyp czy konkursiak?

Zaczęty przez Guldan, 16-07-2006, 20:30:02

Guldan

uwaga, gratka dla fanow nozy uzytkowych!!!
chcialem zrobic prototyp noza, ktory pozniej moglbym powielac, takiego uzytkowego ale w moim stylu. jednak udala mi sie praca, ktora z powodzeniem moze byc konkursowcem.

a moze to bedzie i proto i konkursowiec? tylko ze pozniej nie bede stosowal planowanych juz okladzin, a i tak planuje jedna ciekawa rzecz...

d2 5,3 mm i pelen wklesly szlif (ale czad!!!!!  8D ). rekojesc geometryczna, ale juz teraz w dloni lezy pieknie, i jest na tyle duza ze uzytkownicy z wieksza dlonia nie beda odczuwac dyskomfortu (moze z wyjatkie Trollskiego ;)).

kali

wyglada na sporawy nozyk
dobierasz rekojesc do reki zamawiajacego?
co to jest to takie kanciaste ricasso z dziurka? tzn to jest do czegos? ;) moze jednak wydluzyc glownie kosztem tego?
glownia swietna, ale jak dla mnie zlikwidowalbym recurve

There are no tactical knives, only tactical minds
FP

Guldan

ta dziurka mialaby dawac mozliwosc ew polaczenia jej z dziurka z tylu rekojesci, przez co zabezpieczac chwyt.

w sensie dobieram rekojesc czyli okladziny? to raczej tak.

kali

a dobor dlugosci rekojesci na zamowienie?

There are no tactical knives, only tactical minds
FP

rybak

Guldan, czemu mi sie to kojarzy z Rukusem/Grifterem...?  :dodge:

Szykuje sie niezla zabawka.
Jakigoś mje Ponie Buoze stwuozył, takigo mje mos... ن
--------------------------------------------------------------
The legacy is more intimidating, than any opposition...

Seiken

MAn to mialem na mysli piszac w twoim poscie - ankiecie o Nozu ktory masz zrobic , jka dla mnie super, glownia i szlif totalnie w moi mstylu ( niezle jak na kilka dni z nowym kolem  :P ) , rekojesc guldanowa, jak go tylko nie wytrawisz w jakies psychodele  ;-) , bedzie piekny . Co planujesz na rekojesc ?

Kotwic

Szlif wygląda pięknie i ogólnie nóż może być faktycznie użytkowy. :cheesey:
Ale z tą wielkością rękojeści, to nie przesadziłeś czasem :?, bo wydaje się jakby to miał być nóż dwuręczny. :D ;)

Pilnikami noże tworzę.

Dom już mam, synów też, drzew już posadziłem wiele. Pochłonęła mnie praca, wobec czego brak mi czasu na robienie noży, fotografowanie i wędkowanie.
8/20

Guldan

kotwic: pamietaj ze moja dlon jest mala.

Seiken: trawic psychodelii nie bede, jednak potraktuje go tym i owym delikatnie, a potem wyszoruje trawienie scorch britem tak zeby spatynowac. a na okladziny, jakies drewno, jeszcze nie wiem jakie ale twarde, zeby dalo sie wypiaskowac.

pecado

Cytat: Kotwic w 16-07-2006, 21:42:07

Ale z tą wielkością rękojeści, to nie przesadziłeś czasem :?

Niee... teraz będzie caloręczny :-)

Porównaj sobie te zdjęcia:
http://www.knives.pl/forum/57-guldan-custom-knives/mazurski-harcownik.0.html

z tym jak się Tobie układa ;-)

pozdrawiam
pecado
Fanklub Taktycznej Rusałki |#| Barankom mówię moje stanowcze nie :mad:
hokka hey hadree hadree succomee succomee
PGK swoich i świadków nie zostawia.

Kotwic

Masz rację pecado. :P
Porównując zdjęcia obu noży, przyznać muszę, że moja dłoń (i chyba Guldana  :D), to około 2/3 wielkości dla standardu panującego na forum. 8D
I dlatego często wydaje mi się, że niektóre noże są tak olbrzymie, a to nie noże, to rękojeści. ;) :D

Pilnikami noże tworzę.

Dom już mam, synów też, drzew już posadziłem wiele. Pochłonęła mnie praca, wobec czego brak mi czasu na robienie noży, fotografowanie i wędkowanie.
8/20

Guldan

tej Kotwic, a ten noz to ci jakiejs ryby nie przypomina z ksztaltu?  :?

bo mi cholernie...

lepermessiah

Jestem pod wrazeniem. Jest naprawde piekny!

Jestem rozsądnym człowiekiem, wiem że lenistwo popłaca