Reklama

papier toaletowy

Zaczęty przez Diabelek, 23-08-2006, 09:23:15

Diabelek

tak w knajpie "ciezkie" klimaty ostatnio wiec moze nawiaze do nich w temacie nozowym :D
komu udalo sie wyostrzyc noz na tyle zeby uciac zwisajacy papier toaletowy ?
trzeba to robic na brzytwe czy na micro zabki ?
moze sie pobawmy i zapodajmy wyniki, dla znormalizowania ustalmy np papiet TiP, Tesco, albo jakis drozszy delikatniejszy i ciezszy do ciecia
co Wy na to ?

edycja:
wlasnie to tu mialo byc, zaspany jestem, anonimowemu modowi dziekuje :D

"Wciąż zadziwia mnie, czemu ktokolwiek, kiedykolwiek mógłby chcieć czegoś więcej niż SOCOM"
Microtech: Socom, M-Socom Combo; ER Shrapnel; Joah; PiTiN; LM Wave
SF: M6, Kroma, HS2, L1; HDS U60; Inova: X5, X0, X1 SSC&lambda

kangoo

Nie próbowałem , w ramach oszczędności kupuję taką srajtaśmę ,że bałbym się o całość kilingi .

rotpin

Ja próbowałem, kiedyś w którymś z wątków czytałem o "ostrości hardcorowej" - płynnym cięciu wiszącego papieru i od tej pory co jakiś czas próbuję ale mi nie wychodzi ;). Przed chwilą próbowałem Mili i owszem przy lekkim zamachu zaczyna płynnie ciąć papier ale mniej więcej po 1-2cm od brzegu, natomiast cięcie z przyłożenia do krawędzi kończy się porwaniem papieru. Na pocieszenie powiem, że identyczcny efekt osiągnęłem przy użyciu klasycznej żyletki. A papier to biały velvet.

pecado

raz mi się udało i ciął wspaniale - Ambusha tak wygładziłem.
Przy czym - krawędź była na lustro - bo tu mamy zwis swobodny i każde szarpnięcie łamie linię cięcia (kończąc je zazwyczaj).
Ważna jest grubość klingi oraz sposób w jaki tniemy - to musi być cięcie w dwóch płaszczyznach (ciągnięcie, nie wbijanie).
Nie udało mi się uzyskać nawet powtarzalności ruchu, po prostu "wychodziło" :(

Tani papier poddaje się łatwiej od velvetów i innych masujących dupsko :-)

pozdrawiam
pecado
Fanklub Taktycznej Rusałki |#| Barankom mówię moje stanowcze nie :mad:
hokka hey hadree hadree succomee succomee
PGK swoich i świadków nie zostawia.

super

offff

a ja wolę sobie masować dupsko ...cześciej sie podcieram niz tne papier nożem więc wolę taki do dupy odpowiedni ..szczególnie że różnica w cenie nie jest dużą ;-)

szkolenia survivalowe www.survivaltech.pl
szycie ekwipunku custom www.supertac.pl

Trollsky

ko ten papier ktorego ty uzywasz to dziala  jak wodny papier scierny 1000 ;p

Ludzie wybaczą Ci wszystko, oprócz tego ze Ci coś wyszło.

kangoo

Cytat: Trollsky w 23-08-2006, 14:29:43

ko ten papier ktorego ty uzywasz to dziala  jak wodny papier scierny 1000 ;p

Raczej 300 z karborundem :) Jak szaleć to po całości :)

super

szkolenia survivalowe www.survivaltech.pl
szycie ekwipunku custom www.supertac.pl

guevara57

Kiedyś próbowałem ciąć taśmę sralniczą Gamerem. Był na tyle ostry, że golił włosy, niestety zwisającego papieru już tak dobrze nie ciął. Lepiej mi szło gdy ustawiałem ostrze ukośnie w bok do papieru ale i tak cięcia nie były czyste, papier miał trochę poszarpane brzegi szczególnie na początku. Na pociechę zostaje mi fakt, że srajtaśmę jeszcze daję radę urwać gołymi rękami, szczególnie tą z perforacją :D.

Może nożem?

rybak

Pare razy, roznymi nozami sie bawilem z roznymi papierami - Ritter, 710, Ares, Ascent 835 m.in. Chyba kiedys tez Temperance.

Dalo sie, ale musialy byc niezle wygladzone i dokladnie usuniety grat na pasku, bo, tak jak pecado napisal, najmniejszy "zabek" i po zabawie.

Jakigoś mje Ponie Buoze stwuozył, takigo mje mos... ن
--------------------------------------------------------------
The legacy is more intimidating, than any opposition...

Lothian

Nożem nie próbowałem, ale moją kataną i owszem :-)

"I nastąpiła walka na niebie" (Ap 12, 7)
"A diabła, który ich zwodzi, wrzucono do jeziora ognia i siarki, tam gdzie są Bestia i Fałszywy Prorok. I będą cierpieć katusze we dnie i w nocy na wieki wieków."
(Ap 20, 10)

aksamitny

Mnie się nie udało,pewnie dla tego, że kończę ostrzenie na białych prętach od triangla.
Do tej zabawy potrzebna jest polerka na pasku.
Kurczę,chciałbym na własne oczy zobaczyć tak naostrzony nóż  :kopara:

Bazyl

Diabelek

moze ktos sie pobawi i pokaze na wideo :D ja jutro siadam i strugam :D

"Wciąż zadziwia mnie, czemu ktokolwiek, kiedykolwiek mógłby chcieć czegoś więcej niż SOCOM"

pecado

Szybko się tępi, więc bez podniety.
Sama krawędź jest tak cieniutka i delikatna, że "zużyje" się po pierszej próbie pracy na nieco trwadszym materiale.

pozdrawiam
pecado
Fanklub Taktycznej Rusałki |#| Barankom mówię moje stanowcze nie :mad:
hokka hey hadree hadree succomee succomee
PGK swoich i świadków nie zostawia.

rybak

Cytat: Bazyl w 23-08-2006, 20:18:07

Mnie się nie udało,pewnie dla tego, że kończę ostrzenie na białych prętach od triangla.
Do tej zabawy potrzebna jest polerka na pasku.
Kurczę,chciałbym na własne oczy zobaczyć tak naostrzony nóż  :kopara:

Biale starcza, tylko trzeba sie faktycznie troche pomeczyc na pasku, zeby usunac drut.

Sprobuje znowu cos tak wyostrzyc i filmik nakrecic.

Jakigoś mje Ponie Buoze stwuozył, takigo mje mos... ن
--------------------------------------------------------------
The legacy is more intimidating, than any opposition...

mathu

Z recenzji Chinooka 2:

Cytat

Czas na tradycyjne testy, na początek light - cięcie czegokolwiek z lodówki nie sprawiało mi żadnych trudności, ostrze noża naostrzone daleko od tzw. polished edge - tutaj mamy widoczne mikro ząbki i to bardzo ostre. Dalej na warsztat poszły ołówki, i oczywiście wszystko bez problemu, również, ścinanie nawet cienkich pasków drzewa nie nastręczało jakichkolwiek trudności.

Teraz kolej na cięcie kartki papieru zeszytowego i delikatnego, luźno wiszącego papieru toaletowego - tutaj Chinook pokazał, dlaczego bowie ma tak "złą" sławę, nóż dosłownie filmowo przechodził przez papier, pozostawiając dwie równo przecięte połówki.

Misza

Jeśli to było po struganiu ołówków to padam na kolana.

MBR Custom Knives   ][   Knives 4 fun, not 2 kill.  ][   StoPoWUz ][ TKLM ][- Jestem z TEGO Świebodzina. Komu autograf?

Diabelek

nareszcie udalo sie :D
papier toaletowy 2 warstwy chyba velvet albo cos innego, jutro poszukam opakowania, noz Friskas, kuchenniak, ale tak ostrego niczego nie widzialem, naprawde sie boje dotknac ostrza
no i pokaz :D

http://video.google.com/googleplayer.swf?docId=6490348112446768739&hl=pl

upj

Ładne cięcia ..... :shades:

Misza

MBR Custom Knives   ][   Knives 4 fun, not 2 kill.  ][   StoPoWUz ][ TKLM ][- Jestem z TEGO Świebodzina. Komu autograf?