Reklama

W jakich sklepach za granicą polecacie zamawiać?

Zaczęty przez Guldan, 15-02-2005, 17:06:52

MichaelD

Zastanawia mnie jedna kwestia: czy jak wyśle nóż na przegląd, to jak przy wysylce do mnie powrotnej UC bedzie mógł mi dowalić cło( które de facto już zapłaciłem przy zakupie noża)

www.youtube.com/user/710HS

Proszę o nie wysyłanie wiadomości prywatnych z pytaniem "jaki nóż kuchenny wybrać". Nie jestem alfą i omegą, a inni koledzy z forum mają tak samo obszerną  wiedzę. Najlepiej utwórz nową wiadomość tak aby wszyscy mogli się wypowiedzieć w zadanym przez Ciebie pytaniu.

Vercengetoryx

pecado

Cytat: Vercengetoryx w 25-05-2007, 15:05:10

hmmmm chyba nie.

Musi być napisane na paczce, że wraca z naprawy, bo w innym przypadku dowalą. W przypadku aparatu fiskalnego domniemanie niewinności nie jest stosowane ;P ;)

pozdrawiam
pecado
Fanklub Taktycznej Rusałki |#| Barankom mówię moje stanowcze nie :mad:
hokka hey hadree hadree succomee succomee
PGK swoich i świadków nie zostawia.

allmadey

Jeśli opiszą jako naprawa gwarancyjna i odeślą USPS - to nie, ale jeśli odeślą jakim porypanym kurierem - to kto wie. Będziesz się musiał w każdym razie tłumaczyć gęsto i pod odpowiedzialnością z odp. paragrafu kk.

Ja mam ostatnio taki problem: kupiłem kosałki w pochwach, doszły bez - bo producent się pomylił, ja za te w pochwach zapłaciłem cło i vat. Ciekaw jestem co będzie jak same pochwy doślą free of charge - może wyląduję w pudle, bo za nic nie zapłacę za nie 2 raz, hyhyhy.

kangoo

graf

Co do powtórnego cła - to chyba powinni w razie problemów uznać potwierdzenie zapłacenia cła za pierwszym razem.

Najlepsze polskie noże do rzucania
http://grafknives.pl
Polub na FB
https://facebook.com/grafknives

JOSHUA

Polecam knifeworks.com

zamawiałem kilkadziesiąt razy, wszystkie doszły, ani razu nie płaciłem cła, wysyłaja jak im się opisze, faktura przychodzi osobno listem, tylko zamawiać i ceny też mają ok.

NaBUSSowany i zaINFIkowany.NIEPOPRAWNY MAĆKOHOLIC.
MOJA KOLEKCJA:
http://forum.knives.pl/index.php/topic,57901.msg1451370.html#msg1451370

amper

Taką małą propzycję chciałbym rzucić  :shy:
Może wszystkie linki które sie pojawiły wylądowałyby w pierwszym poście bagneta?
I może gdzieś na wierzchu by przykelił?

KAI: FAQ | Recenzje

Nie ma mnie i nie wiem kiedy wrócę...

Dexameth

Cytat: amper124 w 18-01-2008, 12:15:11

Tak± mał± propzycję chciałbym rzucić :shy:
Może wszystkie linki które sie pojawiły wyl±dowałyby w pierwszym po¶cie bagneta?
I może gdzie¶ na wierzchu by przykelił?

Bardzo dobry pomysł. A tak przy okazji , Amper podobno jesteś na odwyku i nie kupujesz już żadnego żelastwa...No , chyba że żartowałeś...

Zawsze jest gdzieś piękny poranek , nawet w dniu naszej śmierci .

amper

Cytat: Dexameth w 18-01-2008, 12:25:21

Amper podobno jesteś na odwyku i nie kupujesz już żadnego żelastwa...No , chyba że żartowałeś...

Ha ha ha...
Bardzo śmieszne   
Byłem ale już nie jestem   :D

end OT

KAI: FAQ | Recenzje

Nie ma mnie i nie wiem kiedy wrócę...

WORTHOG

Blisko dwa lata temu kupowałem w http://stores.channeladvisor.com/flames-n-knives/
(w googlach do znalezienia po wpisaniu flames-n-knives)
Mają też sklep na e-bay'u
Wprowadzili do listy lokalizacji Polskę, zdążyli się zorientować, że jest na mapie taki kraj i ludzie wiedzą co to karta kredytowa...
Przesyłki dochodziły szybko i bez ingerencji... No i kontakt mailowy był ok...
Wybór w miarę przyzwoity...
Chyba trzeba odświeżyć kontakt...

Spyderco Military - kwintesencja cięcia...

JOSHUA

Zgadza sie, kupowałem u nich emersony, czasem maja coś ze staroci juz nie do kupienia nigdzie :P

NaBUSSowany i zaINFIkowany.NIEPOPRAWNY MAĆKOHOLIC.
MOJA KOLEKCJA:
http://forum.knives.pl/index.php/topic,57901.msg1451370.html#msg1451370

WORTHOG

Notabene - ciekawe jak będą paczki dochodzić wobec strajku celników...
Kicha chyba...?
:kopara:

Spyderco Military - kwintesencja cięcia...

JACA

Witam

Wczoraj chciałem złożyć zamówienie w NG-BM Monochrome,cena 31.25 $

Powpisywałem w karcie zamówienia swoje dane z rejestracji i obok 2 adres na który chcę przesyłkę...

Chciałem sprawdzić sobie różne opcje/koszta poszczególnych typów UPS i za każdym razem bez znaczenia co zaznaczę wywala mi UPS GROUND-5,95 $ i nie pokazuje żadnej innej ceny

Wcześniej napisałem do nich e-maila z zapytaniem -jaką przesyłkę sugerują aby bezpiecznie doszła na mój adres w Polsce,
dostałem odpowiedź,że mogą wysłać mi w kopercie  :question:: aby koszt był niższy(11$) i zapłacę kartą.

no i lipa,bo nadal nie wiem co wybrać aby nóż doszedł cało...
czy te UPS GROUND :question:
czy męczyć ich o te 11$-bo nie napisali dokładnie co to za przesyłka... :question:

Czy obie opcje wyglądają na dostawę przez kuriera  :question:czy zwykła poczta polska :question:

byćmoże post śmieszny się wydaje dla niektórych,ale jak poczytałem o znikających nożach więc pytam za wczasu...

jeszcze 1 ile czasu szły takie przesyłki do was :question:

rybak

Wybierz ten UPS Ground, ponizej masz okienko gdzie piszesz komentarze/uwagi.

Tam wpisujesz prosbe, zeby Ci przeslali noz USPS Priority International (to jest to "tansze w kopercie" za 11$).

Za pierwszym razem moze marudzic, ze czegos tam nei wybrales odpowiednio, i chciec zebys potwierdzil ten UPS Ground.

Wszycho.

Ida przecietnie - do RFN - tydzien-dwa.

Jakigoś mje Ponie Buoze stwuozył, takigo mje mos... ن
--------------------------------------------------------------
The legacy is more intimidating, than any opposition...

petelicki

Ostatnio też jak zamawiałem cos z newgraham to też, zamiast przesłać do mnie jak zawsze tą przesyłką za 6.95, skasowali 11$, napisałem do nich maila, odpowiedzieli,  ze ceny poszly w góre i najtansza przesyłka do Polski kosztuje właśnie 11$.

"Kiedy ty odpoczywasz, twój przeciwnik trenuje"

"Cała rzecz polega jedynie na tym, że kiedy chcesz zarąbać na śmierć swego wroga, masz ciąć tak, by ten zginął, bynajmniej nie biorąc sobie za cel tego, jaki ma być cios: mocny czy słaby." - Miyamoto Musashi, Gorin no Sho - Zwój czwarty: Krąg Wiatru

rybak

A kiedy zamawiales ostatni raz poprzednio?

Bo zmiana cen USPS byla cos w czerwcu zeszlego roku.
Zniknelo Global Priority, ktore kosztowalo za nozyk wielkosci Monochrome cos z piatala, a moze i te szesc dolcow, a pojawilo sie International Priority za 11$ podstawowa cene.

Ubezpieczona przesylka tez podrozala wtedy z 25 na 30 czy 31 $.

Jakigoś mje Ponie Buoze stwuozył, takigo mje mos... ن
--------------------------------------------------------------
The legacy is more intimidating, than any opposition...

mbieniek

Mój Switchback z NewGraham przyszedł do mnie w 8 dni. 11 $ za przesyłkę - jak dla mnie po prostu śmieszna suma. Kopertka nieznacznie naddarta, ale zawartość w doskonałym stanie, na kopertce naklejka z magicznym napisem "tools", a jakże (o nic nie prosiłem), żadnych problemów po drodze.
Teraz idzie do mnie Spyderso S dla kolegi, - znaczy powiększam próbę badaną. Wnioski - jak przyjdzie przesyłka.
Nie mam podstaw do narzekań.

Edit: po wypełnieniu formularza wysyłki nie miałem możliwości wyboru innej opcji wysyłki, poza 11$ "best way ground". Jakoś mnie to nie zabolało jak widać...

m.

Edit: No to updejt. Za Spydiego zapłaciłem cło, poza tym bez zmian. Ciekawe, czy jest jakaś reguła na to :D

Patryk

Witam,

Od jakiegoś czasu noszę się z zamiarem zakupu kilku "tooli" ze Stanów, mianowicie: RAT-7 D2, Griptilian 550HG (bo przestałem się już łudzić, że 550 jeszcze gdzieś znajdę :( ) i Spyderco Tri-angle. Szukałem po stronkach wymienionych w tym wątku i jedynymi sklepami, w których żaden z powyższych przedmiotów nie był "out of stock" były NewGraham i BestKnives. W tym drugim przesyłka jest ponad dwa razy droższa ale z tego co napisali na stronie jest szybka i ubezpieczona (USPS Global Express 2-3 day service). No i mam dylemat... To moje pierwsze i od razu dość kosztowne zamówienie więc nie chciałbym żeby gdzieś się "zawieruszyło".  Nie wiem czy wybór droższej opcji (różnica około 30$) nie jest przesadą bo z tego co piszecie nie ma raczej problemów z przesyłką Best-Way Ground z NewGraham. Doradzcie mi proszę, która opcja będzie najlepsza w moim przypadku?
Jak zdążyłem wywnioskować z Waszych wypowiedzi warto jest też poprosić o dopisek "tools" na paczce bo może uda się uniknąć cła. A jeśli by dopisać jeszcze "gift"? Rozumiem, że w przypadku prezentu z USA cła się nie płaci? Czy takie rozwiazanie mogłoby w czymś pomóc?
Być może pytania są dla niektórych z Was trywialne ale, tak jak zaznaczyłem, będzie to mój pierwszy zakup ze Stanow i nie chciałbym popełnic jakiegoś błedu.

Z góry dziekuję za pomoc i wyrozumiałość.

Blacha

gifts nie są clone ale sklep raczej sie nie zgodzi na takie "nagięcie rzeczywistości"

- A jeśli pewnego dnia będę musiał odejść? -spytał Krzyś, ściskając Misiową łapkę. - Co wtedy? - Nic wielkiego -zapewnił go Puchatek. - Pamiętaj tylko, aby zginąć z mieczem w dłoni, inaczej nie dostaniesz się do Valhalli.