Żegnamy Jumbo i Testrala

Reklama

W jakich sklepach za granicą polecacie zamawiać?

Zaczęty przez Guldan, 15-02-2005, 17:06:52

smutna_niespodzianka

Cytat: Tyler Durden w 03-03-2025, 18:53:46

Takiego zamówienie nie miałem, kupuję co jest na stanie.

3 raptory ze zbiórki powodziowej 4 dni szły. Dobry sklep.

Jka

Cytat: Tyler Durden w 03-03-2025, 18:53:46

kupuję co jest na stanie.

Robię dokładnie tak samo.
5pięć noży już u nich kupiłem, ceny dobre albo i bardzo dobre.
Płacę kartą, a przesyłki przychodzą szybko.

Jka

Ludzie dzielą się na tych co żyją co umarli i tych co pływali po morzach i oceanach

Mruck

Cytat: Mattatyah w 03-03-2025, 18:15:03

No ja próbowałem kupić u nich sprint runa. Czas dostawy był 8-12 tygodni.
Pisałem dwa razy, dzwoniłem, zapewniali że mogą normalnie zamówić nóż u dostawcy więc nie widzą problemów z realizacją zamówienia.
Po prawie 3 tygodniach anulowali zamówienie (dzisiaj).
Także mam mieszane uczucia.

Na swojego REMETTE Rhino czekałem prawie 12 tygodni. Bez jakiegokolwiek kontaktu ze strony sklepu, druga połowa zamówienia przyszła od razu, więc przesyłka podzielona na dwie.
Przyszedł, cieszy oczy i łapki. Czasem po fajnych cenach można coś wyłapać - 2-3 stówki taniej niż na promocjach w Polsce.

Morituri Nolumus Mori

Mattatyah

Więc wychodzi na to że mój przypadek to wina dostawcy a nie sklepu.
Był to mój pierwszy kontakt z nimi, stąd moje niezadowolenie, ale fakt faktem przy ich cenach to pewnie niedługo znowu na coś się zdecyduję :) 

porcelanowy

Powitoł
Z czytania między wierszami przy realizacji mojego zamówienia: realizacja 8-12 tygodni oznacza, że sklep nie ma i nie wie czy będzie miał :)
Może znajdą dostawcę, może nie.
Znajdą to wyślą i hura.
Nie znajdą: sorry gomory, zwrot kasy.

Co im zapisuję na plus - kupisz po obniżonej cenie (u mnie to było prawie sto zet na nożu, który kosztował pierwotnie bodaj 320) to za tyle ci go dostarczą. Nie rezygnują z realizacji zamowienia, a później wrzucają na stronę w normalnej cenie, jak to mi się gdzie indziej zdarzyło.

Jka

Cytat: porcelanowy w 04-03-2025, 09:52:09

(u mnie to było prawie sto zet na nożu, który kosztował pierwotnie bodaj 320)

U mnie było to znacznie więcej bo 400zł.
Fakt że za pierwotną cenę 842 zł bym tego "kurdupla" nie kupił.
Taniej kupiłem, i okazuje się że dobrze bo sprzęt nie spełnia u mnie funkcji noża biurkowo / szufladowego.

20250303_201636.jpg

Jka

Ludzie dzielą się na tych co żyją co umarli i tych co pływali po morzach i oceanach

RNL

No ja za Remette Swordfish zapłaciłem 50% ceny- dostałem maila, że wysłany. Czy przyjdzie to zobaczymy...

,,Good luck, Mr. Gorsky"

Pozdrawiam wszystkich frustratów z pieczątką :*

Emu

Cytat: Mattatyah w 03-03-2025, 18:15:03

No ja próbowałem kupić u nich sprint runa. Czas dostawy był 8-12 tygodni.
Pisałem dwa razy, dzwoniłem, zapewniali że mogą normalnie zamówić nóż u dostawcy więc nie widzą problemów z realizacją zamówienia.
Po prawie 3 tygodniach anulowali zamówienie (dzisiaj).
Także mam mieszane uczucia.

Miałem to samo na Boker.de a nawet gorzej. Nie pobrali sobie kasy z płatności, której dokonałem (spadek z rachunku na karcie) i revolut zrobił zwrot tej kwoty w całości na konto. Następnie dostałem meila z fakturą i że towar w drodze. Następnego dnia na dzień dobry dostałem zablokowane wszystkie środki na karcie i blokadę środków przyszłych w określonej kwocie, która nie pokryła tej części, którą sobie pobrali. Finalnie towar dotarł zgodnie z zamówieniem ale lekki niesmak pozostał bo kasa na revolucie przeznaczona na wyjazd wyparowała nagle za granicą.

rodia77

Ktoś ostatnio korzystał z Amerykanos / ForLessThanEver? Oni jeszcze działają?

Jeśli nie, to jak najlepiej z USA w dzisiejszych czasach?

Pytanie dodatkowe - doświadczenia z knyfe.de?

Thx.

"I don't have pet peeves, I have major psychotic fuckin' hatreds". GC
Aktualnie na stanie: KLIK

Drifter

Kiedyś zamówiłem przez Amerykanosa Vipera z M390... przyszedł z N690. Chciałem zwrócić ale koszty wysyłki okazały się zbyt duże aby akcja była opłacalna. Nie biorą żadnej odpowiedzialności za sprzedawany towar  :]

"Wszyscy kochamy chaos i przemoc" - Król Julian
"Nóż jest w twojej aorcie. Wyciągniesz go, będziesz krwawić i umrzesz. Uważaj to za profesjonalną uprzejmość" - John Wick

horzuff

Ja kiedyś do nich (chyba amerykanos to był, ale głowy nie dam) napisałem o wycenę zakupu względnie niedrogiego (~150$) noża spoza oferty to wyszło drożej, niż jakby sklep wysłał do PL i wpadłyby wszystkie podatki w max wysokościach