Żegnamy Jumbo, Testrala i Pawelmomo

Reklama

Rozkręcanie Gripa

Zaczęty przez Mnichal, 07-11-2006, 18:21:47

Mnichal

Rozkręcał już ktoś jakiegoś gripa? Nie żebym od początku użytkowania chciałbym go rozkręcać ale dobrze by było wiedzieć co i jak :P Jak jest ze skomplikowaniem budowy? Łatwo poskładać w całość? Jak odkręcić śrube na osi? Nie będzie się kręcić w kółko? Jak z odkręcaniem śrub po złożeniu? Trzeba stosować jakieś środki zabezpieczające przed odkręceniem?

Vercengetoryx

Kiedyś napisałem temat gdzie rozkręcałem Gripa, Mono i S2, poszukaj w archiwum i ustaw mnie jako autora wątku  :-)

już mam
http://www.knives.pl/forum/oglne/gra-w-rozbieranego-czyli-mono-grip-i-s2-podczas-serwisu.0.html

rybak

A filmik z moim "testem" Gripka z jedna Omega widziales?

1. tak

2. no dobrze jest, nie jest zbyt skomplikowany

3. latwo

4. torxem nr. 10, lepiej podgrzac suszarka na wszelki wypadek, bo na osi jest loctite

5. mozna loctite, ale ja nic nie pryskalem na srubke i trzyma sie nadal na resztkach tego loctite, ktorym ja spryskali w Oregonie jeszcze.

Jakigoś mje Ponie Buoze stwuozył, takigo mje mos... ن
--------------------------------------------------------------
The legacy is more intimidating, than any opposition...

Mnichal

Cytat: Vercengetoryx w 07-11-2006, 18:38:51

Kiedyś napisałem temat gdzie rozkręcałem Gripa, Mono i S2, poszukaj w archiwum i ustaw mnie jako autora wątku  :-)

już mam
http://www.knives.pl/forum/oglne/gra-w-rozbieranego-czyli-mono-grip-i-s2-podczas-serwisu.0.html

Widziałem, widziałem. Zdjęcia pomogły ale wolałem jakieś komentarze

Cytat: rybak w 07-11-2006, 18:40:51

A filmik z moim "testem" Gripka z jedna Omega widziales?

1. tak

2. no dobrze jest, nie jest zbyt skomplikowany

3. latwo

4. torxem nr. 10, lepiej podgrzac suszarka na wszelki wypadek, bo na osi jest loctite

5. mozna loctite, ale ja nic nie pryskalem na srubke i trzyma sie nadal na resztkach tego loctite, ktorym ja spryskali w Oregonie jeszcze.

Tego filmu nie widziałem. I z chęcią bym zobaczył...
Czyli nie jest tak źle z rozkręcaniem.

Vercengetoryx

rozkręca się prosto. Śrubeczki, śrubę na osi, pierwsza okładzinka zchodzi, liner, omegi, grugi liner, druga okładzinka  :-) Po drodze Cię nic nie zaskoczy

Džango Sapun

Cytat: rybak w 07-11-2006, 18:40:51

Nie ma loctite - jest kapka lakieru do paznokci :).
Resztę śrubaszek spokojnie odkręcisz torxem 6 :)
Nic się nie będzie kręcić w kółko z moich doświadczeń :).

"Dobranoc - przerwał mu Vesper i strzelił w łeb. Z bliska, niemalże z przyłożenia."

Mnichal

Dzięki za odpowiedzi. Jak mnie kiedyś najdzie chęć zobaczenia jak mój Grip wygląda od środka będe odkręcał z mniejszym strachem ;]