Reklama

Kydexowa pochwa do Gerber Harsey Hunter i tek lok

Zaczęty przez PITdoggy, 19-12-2006, 19:24:41

PITdoggy

Kurczę, mam pytanie...

chcę zamówic tek loka do harseya, chodzi o tą kydexową pochwę. I tutaj problem-dowiedziałem się, że do tej pochwy tek loki nie pasują. Próbował ktoś dopasowywać? Nie mam możliwości osobistego sprawdzenia i muszę wiedzieć wcześniej....sądziłem, ze po odkręceniu kydexowej "szlufki" dopasuje tek lok bez problemu....

Może ktoś ma mozliwość i odpowie :?

Pies i nóż - najlepsi przyjaciele człowieka.

Blacha

miałem i nosiłem jąz tek lokiem we wszelakich możliwych pozycjach
kompatybilna zajebiscie bo nie dość że otworki okrągłe pasują to i te podłużne przez co zyskuje sie ustawienie dowolnego kąta na tek loku czego nie da sie zrobić jeśli w kaburze są tylko okrągłe dziurki

- A jeśli pewnego dnia będę musiał odejść? -spytał Krzyś, ściskając Misiową łapkę. - Co wtedy? - Nic wielkiego -zapewnił go Puchatek. - Pamiętaj tylko, aby zginąć z mieczem w dłoni, inaczej nie dostaniesz się do Valhalli.

Ripper

Blacha, a mógłbyś kilka słów o samym nożu? Niedawno mało go nie kupiłem.

Free men own guns. Slaves don't.
Ponad 1/3 życia w tym grajdołku :}

PITdoggy

Dzieki Blacha!!! mialem Cie juz pytac na gg ale uciekłeś  :cheesey:

Oczywiscie duży tek lok?

wyobrazcie sobie, ze sprzedawcy jednego z najwiekszych sklepów z militariami w Polsce( ;-) )  poinformowali mnie, ze go tej pochwy tek lok nie pasuje! Jakos nie moglem uwierzyc i mialem racje :D

Co do samego noża-to jak za kwotę, którą za niego dałem-była promocja-to zakup doskonały.Uzywam go już od ponad roku, kllei mi się do ręki  po prostu :cheesey:

Blacha

bardzo fajny nożyk
z minusów
nie ma wielkiego zapasu mocy, wklęsły szlif powoduje że ostrze nie jest jakieś super mocne, nie jest strasznei gruby itp.
wiec to raczej nóz obozowo biwakowy do cięcia - rabanie nim odpada

plusy - rewelacyjna ergonomia - rekojeść jest megazajebista i lezy to to miodnie w łapsku, troszkefajterowate zaciecie, lezy swietnie w każdym chwycie
co mnie zdziwiło nawet ta orginalna szlufka sprawdza sie zajebiscie przy kaburce - zazwyczaj takie kydexowe szlufki są chujowe strasznie - ta jest w pełni funkcjonalna i przekłądalna i spełnia świetnie swoją role.
Generalnie kabura bardzo fajna i po doąłczeniu tek loka słowo multipozycyjna nabiera nowego znaczenia (małego tek loka nei podpinałem ale otwory okrągłe z podłużnymi sprawiają ze dałoby sie spokojnie)

świetny lekki nóż terenowy, nie ma topowej stali, nie jest łomem ale jest wygodny, poręczny ma zajebistą pochwe i generalnie troche żałuje że go nei mam już.
Jeśli ktoś ma cośdo rąbania w teren a potrzeba mu tylko fixeda do ciecia to polecam.
- A jeśli pewnego dnia będę musiał odejść? -spytał Krzyś, ściskając Misiową łapkę. - Co wtedy? - Nic wielkiego -zapewnił go Puchatek. - Pamiętaj tylko, aby zginąć z mieczem w dłoni, inaczej nie dostaniesz się do Valhalli.

PITdoggy

no własnie-to co mnie w tym nożu urzeka to to, ze praktycznie w każdej pozycji masz pewny chwyt, ręka może być brudna i mokra-i tak nóż pewnie leży w łapce. Rekojeść bardzo ergonomiczna ,faktura "skóry krokodyla". To jest własnie taki nóż, jaki chciałem, - doskonały na wycieczki do lasu.

SZOPEN1988

Witam jestem nowy na forum i mam malutką proźbe kto ma Harsey z kydexową pochwą ? potrzebuje skana pochwy i tek lok  :frown: bo nigdzie nie moge znaleść a chce zrobic podobną pochwe  prosze na priv zapodać

Nie mam życia i śmierci: rytm oddechów czyń swym życiem i śmiercią...

PITdoggy

ja mam, ale niestety nie posiadam cyfrowki i zdjecia są niewyrazne. Ale jezeli jeszcze potrzebujesz-moge cos podeslac na priv.

wysz

PITdoggy

teraz pośredniczyłem w zakupie huntera w takim kolorze:

kolega-nabywca bardzo zadowolony :)

Starski

O kurcze mój nóż i plecak. :kopara:

Witaj PITTT  ;)
Viva la Resistance

camelot

Z jakiej stali jest ten nóż, nie mogę się dokopać?

Ripper

Jakąś nierdzewka pokroju 440 o ile dobze pamiętam. W wiekszosci opisów funkcjonowała jako stal chirurgiczna.  Calkiem przyjemny nozyk to byl, mialem na niego ochote swego czasu.

Free men own guns. Slaves don't.
Ponad 1/3 życia w tym grajdołku :}