Reklama

Pers

Zaczęty przez kroko, 20-02-2007, 17:36:54

kroko

Splodziłem coś takiego.W zamierzeniach mial wyjść damastowy persjan,po zbyt długim pobycie w chlorku żelazowym wyszedł taki popapraniec,ale nie poprawialem bo to nawet fajnie wygląda.
Dane:Stal- bednarka+gat 55 i rdzeń z NC-6
Rękojeść-czeczot klonowy+róg bawoli
Jelec i przekładka - mosciądz

3,14

switnie ci te ostrze wyszło:)to juz samodzielna robota?musi fajnie w rece lezc,mogłbys jeszcze wymiarami sypnac?bo ciezko ocenic jakie to duze.jak dla mnie to tego czarneg rogu tam za grubo,ale to tylko moje prywatne odczucie.nozyk swietny!

NIe posrednicze w kontaktach z Papsem:)
The Hawk Family Supplier

WIERZE W MIŁOSC OD PIERWSZEGO WŁOZENIA:D

ROZBIERANIE SIE W MIEJSCACH PUBLICZNYCH TO PRAWDZIWA MĘSKA PRZYGODA!

simon

No piknie panie piknie!!! ja kiedys zostawilem na dwa tygodnie głownie w kwasku cytrynowym  :>
co prawda nie damast ale fakturka wyszla nieziemska ;)

oby tak dalej!!!

Jestem żonaty 8D i mam syna!!!
Aambeld pokazał nóż (swój) ;P

Trollsky

ladny ale ostrze skrajnie nie w moim typie.
Przedstawienie go tez do mnie nie trafia bo  ta deseczka i kawalek korzenia  to od razu budzi mi skojarzenia ze to bedzie pulkownik.

I jesli mozna prosilbym o zblizenie na ostrze, bo teraz to nie wyglada za ciekawie - chodzi o to ze noz wyglada jakby glownia misla mnostwo wzer po kuciu a nie ze to skuwane  rozne gatunki stali ...

mam nadzieje Krokos ze ta lyzeczka dziegciu nie zniecheci  Cie do mojej osoby :)

Ludzie wybaczą Ci wszystko, oprócz tego ze Ci coś wyszło.

Kubek

Wiedziałem od razu, że to fajnie wyjdzie, ale TEGO się nie spodziewałem!
Dla mnie bomba.

Trolski, to że kozik ładnie wyeksponowany jest, nie robi z niego półkownika.
Klinga z dobrej stali jest, więc roboty się nie wystraszy.
Wżerki też nie po kuciu, lecz po trawieniu, które spierniczone było, ale to moim zdaniem właśnie dodaje mu uroku.
Może już mi się przejadły perfekcyjne, sterylne noże pozbawione klimatu i duszy.
Pozdrawiam.

upj

Widzę zawirowania w drodze ..... ale ta odnoga też fajnie prowadzi  :P

kroko

Cytat: 3,14 w 20-02-2007, 17:43:34

switnie ci te ostrze wyszło:)to juz samodzielna robota?musi fajnie w rece lezc,mogłbys jeszcze wymiarami sypnac?bo ciezko ocenic jakie to duze.jak dla mnie to tego czarneg rogu tam za grubo,ale to tylko moje prywatne odczucie.nozyk swietny!

Samodzielna Panie,cały ma 205 mm z czego klinga 105 mm w najszerszym miejscu 30 mm a gruby na 4 mm.