Reklama

Karudowy Sweter i Czosnek Niedźwiedzi

Zaczęty przez wysz, 13-04-2007, 16:02:42

wysz

Kilka fotek z Czosnek Trackingu w Białowieży. Lasy strasznie zryte przez bobery, nawet podobno ma być odstrzał gryzoni, bo w szkodę włażą na potęgę.

Nachetałem za to przy pomocy karudowego sweterka pełen plecak, czapkę i dwie reklamówki czosnku niedźwiedziego. :) Do tego pół bidonu soku brzozowego - Aż się węglówkowe ostrze Lauri zielono-żółte zrobiło. Strasznie fajny nóż, od jakiegoś czasu siedzi mi w kieszeni w pochewce przez Kubka zrobionej (a czosnek się już suszy, marynuje i kisi).

Za chwilę znów wyjeżdżam, ale jak wrócę to postaram się napisać jakąś większą reckę ( i dorzucić fotek), bo warto.

Dzieki Karudu - nóż się przydał (co widać na załączonych obrazkach).

A, no i jeszcze Bociek:

Na jednej fotce jest gdzieś jeszcze czapla. Ciekawe czy ktoś znajdzie? ;>

Piotr aka Cypis

Piękne okolice - mozesz zapodać jak tam się najłatwiej z Białegostoku dostać , np. pksem ?

ps.
dom w połowie podziemny - rządzi :D

ps 2.
czapla tu ? :

Piotr aka Cypis

Buck

Świetne zdjęcia, zazdroszcze podróży.Piękne lasy i ta soczysta zieleń. No ale to w końcu dział o nożach, nożyk też bardzo fajny.

makato

Dobrze , że jest jeszcze taki kawałek lasu, szkoda, że część po stronie białoruskiej już nie mamy . :( :(
Fotki fajne, a chata smoloarzy czy innych leśnych skrzatów jest super - gdzie takie cudo znalazłeś?

nie ma złej pogody,  jest  tylko zły sprzęt

wysz

Piotr - z Białego do Hajnówki, a z Hajnówki to już można z buta, rowerem, stopem, pekaesem - jak kto lubi. A czaplę trafiłeś bezbłędnie. :)

Makato - chatka to chyba jakiś opuszczony loszek autochtonów z Bernadzkiego Mostu. Tak mi się wydaje, bo to najbliższe chałupy i ścieżka prowadzi..

rak

ach czekam na te przepisy na czosnek
może przyroda się nie pogniewa ma mały ubytek chronionego gatunku bywają całe łąki usiane tą rośliną

kooniu

wyszu a co to jest? ochrona barci  przed niedzwiedziami?? :?

" border="0

robię drogo ale za to bardzo chujowo ;)
Cytat: bataki
.... Nie ma noży idealnych bo gdyby były to ktoś by już je robił. I tyle. ...

Vercengetoryx

cholera wyszu, musisz mnie kiedyś nauczyć, które dzieci Matki atury wyrastające z ziemi można szamać i kiedy  :)
Okolica bajeczna, nóż klimatyczny, że hej ho, zazdroszcze Ci  :>

KrzysT

Jedź Verc do Łuczaja ;) W maju jak co troku warsztaty som. Ja poczekam, aż mi córka podrośnie i pojadę z progeiturą.
Jezu, jak ja Ci Wyszu zazdroszczę tej Białowieży :?
Ale maj niedługo  ;>

mgr_scout

możemy zrobić forumowe warsztaty survivalowe  :] aczkolwiek mało liczebne musiały by być

Chcę być dezerterem, który ma szansę powodzenia
KNAKiŁ
KKK - Kelly Kettle Klan
CZUJ-DYM!
Jak mawia trener Piechniczek ,,Skończyła się szatnia – zaczęła się trawa."

simon

ta, a ja mieszkam tuz obok i czasu nawet nie mam zeby nosa gdziekolwiek wysciubic, a Zubr tuz za rogiem ;P

Jestem żonaty 8D i mam syna!!!
Aambeld pokazał nóż (swój) ;P

Mat S

Wyszu, czy szamajac te sardynki czules sie jak John Ryback - kuk z niszczyciela czy innego krążownika? ;)
Czaplę też wyczaiłem. I co to kurde za ostrokół przy tym drzewku? Na cholere ten "rozciagniety morgenstern" tam wisi?

Kubek

Jako, że Wysz wyjechany jest, to ja odpowiem na pytanie o morgenszterna. Jest to badyl ochronny, który osłania barć przed miśkami. W tym drzewku pszczółki mieszkają i ludziska im czasem podbierają troszku. Co by miśki nie zabrały dobra i nie zniszczyły barci przy okazji, to powiesili morgenszterna. Prosta sprawa, misiek czuje nosem miodek, włazi na drzewo, ale iglak mu przeszkadza w śniadaniu. No to misiek odsuwa iglaka, a iglak wraca i boleśnie misia w czachę kłuje. Im mocniej misiek odsuwa, tym mocniej iglak wraca. Łebskie sposoby ludzie mają.
Pozdrawiam.

aambeeld

kto by pomyślał, że takie rzeczy jeszcze ludziska odprawiają - moje pierwsze skojarzenie, to zabawa w "Wietnam"..  ;P  :? atu proszę - strach na miśki. Iście słowiańskie klimaty - w sam raz dla karudowego nożyka  :)

Sursum corda

simon

Co si dziwisz, u nas na wschodzie to nie takie rzeczy... np Babka z Orli ;P

Jestem żonaty 8D i mam syna!!!
Aambeld pokazał nóż (swój) ;P

Misza

Ech... piękne okolice. Ależ bym się zabrał gdzieś na takie szwendanie!
Nóż bardzo ładny i jak widać - bardzo użytkowy. Nie zardzewiała klinga od tych soków wszelkich? Ten nalot to wszystko?

ed: lit.

MBR Custom Knives   ][   Knives 4 fun, not 2 kill.  ][   StoPoWUz ][ TKLM ][- Jestem z TEGO Świebodzina. Komu autograf?

Alutka

Powtórzę z przedmówcą: piękne okolice...
A nożyk strasznie fajny! Wyszu, zrób fotkę pochewki(noża, pomijając głupie pytania...)

upj

Cytat: simon w 21-04-2007, 11:52:03

Co si dziwisz, u nas na wschodzie to nie takie rzeczy... np Babka z Orli ;P

Oj kusisz na wizytację ....hihi ..., a będę miał troszkę wolnego czasy w maju  :shy:

aambeeld

i ja się wybieram, odwiedzić BAśkę Maj w Białymstoku - pozwoliłem sobie pochwalić się znajomością z powyższa obywatelką tego zacnego miasta  :D.
Uprzedzając zgryźliwe uwagi dot kozików etc.  :P, oświadczam, ze zabiere jakieś ostre zielazo własnego chowu.

Sursum corda

Mat S

Cytat: Kubek w 20-04-2007, 13:03:22

Jako, że Wysz wyjechany jest

No nie da się ukryć, że Wysz to jest wyjechany koleś... ;)
A z tym badylem to po prostu się poczułem jakbym Potop oglądał... gupie te miśki jak but. :D