Reklama

Mission Knives MPF1...

Zaczęty przez Silurus, 27-04-2007, 20:17:51

Silurus

... Titanium Scales, A2 Drop Point, Combo.

Ostatnimi czasy pałam chęcią wejscia w posiadanie noża z tytanową rękojeścią.
Jako sztandarowa jawi się tu Sebenza... Pomyślaałem jednak że są tez inne interesujące noże.
Buck Mayo... troszkę mały. Ale ten Mission z A2 to już całkiem, całkiem. Jest drogi to fakt.
Jednak sami wiecie cena ceną a nóż nożem... ;)

Może ktoś z Was miał kontakt z naszym Missionem.
Wdzięcznym bedę za głosy w tej kwestii.
Jest dosyć wartościowy i obawiam się troszkę ruchu w ciemno.

Trudno powiedzieć dlaczego, ale ofiara hipnotycznie urzekającego majestatu pustyni, kosmicznej pustki i martwej ciszy, tak głębokiej, że słychać własny oddech i bicie serca, nie ma innego wyboru: nie oprze się wyzwaniu i w poszukiwaniu absolutu dodającego życiu smaku, zawsze tam wróci.

piter pan

nie mialem do czynienia, ale powiem na podstawie fotki - rekojesc fajniuchna.....klinga z tym garbem lipa estetyczna wg mnie....

pozdrawiam
P_P
"...Każdy z was jest łodzią, w której
Może się z potopem mierzyć,
Cało wyjść z burzowej chmury
Musi tylko w to uwierzyć..." - J.Kaczmarski

"...żyj tak, byś zawsze wiedział po co..." - J.Kaczmarski

,,A ty siej. A nuż coś wyrośnie.
A ty - to, co wyrośnie - zbieraj.." - J.Kaczmarski

MichaelD

www.youtube.com/user/710HS

Proszę o nie wysyłanie wiadomości prywatnych z pytaniem "jaki nóż kuchenny wybrać". Nie jestem alfą i omegą, a inni koledzy z forum mają tak samo obszerną  wiedzę. Najlepiej utwórz nową wiadomość tak aby wszyscy mogli się wypowiedzieć w zadanym przez Ciebie pytaniu.

Lothian

Design chyba ten sam (ze zmienionymi szczegółami)

http://www.knifeworks.com/browseproducts/Timberline-Vallotton-Linerlock-Part-Serrated.html Czyżby również Valloton?  :) A ten garb jest przydatny do oparcia kciuka.

"I nastąpiła walka na niebie" (Ap 12, 7)
"A diabła, który ich zwodzi, wrzucono do jeziora ognia i siarki, tam gdzie są Bestia i Fałszywy Prorok. I będą cierpieć katusze we dnie i w nocy na wieki wieków."
(Ap 20, 10)

piter pan

Cytat: Lothian w 28-04-2007, 07:04:41

A ten garb jest przydatny do oparcia kciuka.

dlatego napisałem:
lipa estetyczna wg mnie....

w pajakach garb jest nieporownywalnie wiekszy zazwyczaj i wyglada super wiec garbate nie musi byc od razu brzydkie, ale to moja prywatna opinia
pozdrawiam
P_P
"...Każdy z was jest łodzią, w której
Może się z potopem mierzyć,
Cało wyjść z burzowej chmury
Musi tylko w to uwierzyć..." - J.Kaczmarski

"...żyj tak, byś zawsze wiedział po co..." - J.Kaczmarski

,,A ty siej. A nuż coś wyrośnie.
A ty - to, co wyrośnie - zbieraj.." - J.Kaczmarski

Vince

Jeśli noz ma byc z framem i cene jestes w stanie przelknac - imho tylko Sebenza.

Prosta, niezawodna, nienagannie wykonana, nie budzi jednoznacznych skojarzen jako narzedzie mordu (EDC friendly), swietny klips ... wymieniac dalej ?:)

EDIT: i wybacz za maly offtop w strone nozy z framem generalnie :)

Silurus

Mission ma troszeczkę inny charakter niż Sebcia.

Zdaje sie masywniejsza...

Widzę jednak że jest to nóz na tyle egzotyczny w naszym gronie że na głosy doświadczenia w tej materii nie mam co liczyć.
Szkoda bo myslę o nim.
Jednak rozsądek głosem Vince podpowiada sebka to sprawdzony model...weż go...
I niby wszystko się zgadza...ale... tak jak mawiali nasi koledzy w innym wątku... on coś do mnie szepce... (na zachetę  :D).

Pozwoliłem sobie przeto postawić ten wątek w nadzieii na inne jescze głosy  :D

Trudno powiedzieć dlaczego, ale ofiara hipnotycznie urzekającego majestatu pustyni, kosmicznej pustki i martwej ciszy, tak głębokiej, że słychać własny oddech i bicie serca, nie ma innego wyboru: nie oprze się wyzwaniu i w poszukiwaniu absolutu dodającego życiu smaku, zawsze tam wróci.

ov_Darkness

Nie kupuj sebenzy ,chyba, że macałeś i pasuje Ci jak ulał. Jak nie macałeś, to pomacaj, bo się możesz srogo zawieść. Pytanie jeszcze, czy warto mieć produkcyjniaka w cenie customa :]

Valotton leży super, jeśli Mission tak samo, to ja go chcę!
A2 rdzewieje.
Klipsa nie da się przełożyć.
Brak możliwości zwaveowania.

I never wanted to be different. I just wanted to be me.
8.5/20

wojtekn

vollotona projektowal volloton a missiona elishewitz

NIE ROBIE NOZY NA ZAMÓWIENIE
koń roboczy nie musi być uwalony gównem po samą grzywę, żeby był roboczy[pecado]
Cytat: Dagorn w 10-05-2006, 08:55:16
Nie każdy chce żeby jego wiedza (i niektóre kruczki podnoszące jakość i estetykę) wyszła, że tak napiszę - na jaw!

Lothian

Cytat: ciulkwens w 02-05-2007, 13:54:53

vollotona projektowal volloton a missiona elishewitz

To który ściągał od którego?  ;)
"I nastąpiła walka na niebie" (Ap 12, 7)
"A diabła, który ich zwodzi, wrzucono do jeziora ognia i siarki, tam gdzie są Bestia i Fałszywy Prorok. I będą cierpieć katusze we dnie i w nocy na wieki wieków."
(Ap 20, 10)

wojtekn

moim zdaniem zaden, to dwa rozne projekty,

NIE ROBIE NOZY NA ZAMÓWIENIE
koń roboczy nie musi być uwalony gównem po samą grzywę, żeby był roboczy[pecado]
Cytat: Dagorn w 10-05-2006, 08:55:16
Nie każdy chce żeby jego wiedza (i niektóre kruczki podnoszące jakość i estetykę) wyszła, że tak napiszę - na jaw!