Żegnamy Jumbo i Testrala

Reklama

otwieracze do browaru

Zaczęty przez demon, 19-03-2007, 21:23:26

demon

Sam nie wiedziałem czy załozyć nowy wątek, czy może dopisać się do łomu EDC. Postanowilem założyć nowy.

Rosyjski GIGANT. Mieszkałem swego czasu w poblizu bazaru. Tam też zaopatrzyłem się w tego oto pogromcę kapsli. Możecie mi wierzyć na słowo lub spojrzeć na fotografie. Dwadzieścia parę cm długości (ok 23), tloczona blacha 3,5 mm, drewniane okładki skręcane na śruby krzyżakowe, na okladkach gustowny wzorek z innych gatunków drewna ... tajemnicza punca w kształcie drzewa (?), czarna taktyczna farba na klindze. Otwieracz SPETSNAZU.

Jak to działa ? Wyśmienicie. Wbrew logice i prawom fizyki.

Jednym ruchem można otworzyć zamknięty właz Abramsa, dwoma ruchami wybebeszyć lotniskowiec, trzema skarbiec w Forcie Knox ...

Straszna broń.

Ps. Mały Żywiec na zdjęciu, ale gwarantuję, że duży nic by nie zmienił w układzie sił.

Chwilowo nie mam czasu. Takie tam, różne...

Tu wrzucić jakiś mądry / szokujący cytat - najlepiej po angielsku lub po łacinie, ewentualnie nazwę zespołu o którym nikt nie słyszał.

kali

kapsle otwiera razem z szyjką?
w razie problemów można upieprzyć denko?
hymm ;)

There are no tactical knives, only tactical minds
FP

demon

Wbrew pozorom owiera dlikatnie :)

Własnie - zapomniałem dodać, że lanyard ring może słyzyć jako glass breaker ...

Tu wrzucić jakiś mądry / szokujący cytat - najlepiej po angielsku lub po łacinie, ewentualnie nazwę zespołu o którym nikt nie słyszał.

Gieras

Cytat: kaligula w 19-03-2007, 21:40:28

kapsle otwiera razem z szyjką?
w razie problemów można upieprzyć denko?
hymm ;)

To może podczepić do tematu jak otworzyć wino nie używając otwieracza... ;)

McBren

Tani i dobry nóż do survivalu: Mora, budżetowy CS lub duży vicek.

demon

Nie bardzo. Tu mówimy o sprzęcie a nie o "surwiwalu" ...

EDIT: Przy okazji ... zakupiony swego czasu od Mędrca ze Wschodu ... niesamowita stal (narzędziowa ?), tajemnicza "punca', czarna taktyczna oksyda, płaskorzeźby z obu stron ...

Działa bezlitośnie. Miałem gdzieś jeszcze identyczny w wersji "de lux" chrom zamiast taktycznej oksydy ...

Dvorkin

To otwieracz do słoików jest.

demon

hehehehe ... udam, że niedosłyszałem. Tak to jest otwieracz do kapsli ...

Dvorkin

Cytat: demon w 28-03-2007, 20:44:36

hehehehe ... udam, że niedosłyszałem. Tak to jest otwieracz do kapsli ...

a czy ja powiedziałem, że nie do kapsli ? Ruscy kapslują słoiki

demon

to jest do malych kapsli - np. od oranżady ;)

Misza

W Rosji robią kapsle z hartowanej narzędziówki 1,5 mm czy co? :dodge:

MBR Custom Knives   ][   Knives 4 fun, not 2 kill.  ][   StoPoWUz ][ TKLM ][- Jestem z TEGO Świebodzina. Komu autograf?

demon

Piotr aka Cypis

Cóz... ja wiem tyle, że dogłębne badania przeprowadzone w ostatnich latach w lasach kaszubskich na tysiącach kapsli dowodzą że:

- butelkę da się otworzyć prawie wszyskim, w tym: łyżką, szyszką, złotówką, saperką, pieńkiem, szpilką (do namiotu), śledziem (koniecznie do namiotu!), Sławem, drugą piwem butelką, menażką, znienacka, metalowym karabinkiem
- butelki NIE da się otworzyć: miękkim klapkiem plażowym
- otwieranie butelki Sławem grozi utratą lub defraudacją zawartości.

Piotr aka Cypis

Dvorkin

Cytat: demon w 28-03-2007, 21:04:04

to jest do malych kapsli - np. od oranżady ;)

z czego wnosisz ?

demon

Wnoszę Z ROZMIARU , że Hrabia już wrócił - wyjęczała Hrabina zaskoczona od tyłu a do tego jeszcze w ciemności ...

Może da się ściągnąć instrukcję w PDFie ze strony producenta - wtedy  wszystko się na 100% wyjaśni ;)

Dvorkin

Aha , więc stąd nieporozumienie. Ja cały czas piszę o otwieraczu do słoików z pierwszego zdjęcia.

demon

hehehe ... nieporozumienie trwa ;)

Na maszyna pierwszym zdjęciu to równieżotwieracz DO KAPSLI ! co zrestą widać na obrazku :D

http://img49.imageshack.us/img49/1362/dsc04508kw7.jpg

EDIT: Tak sobie pomyśłałem,ze jeżeli faktycznie kapslują słoiki to bycmoże do słoików też ? Ale długość, szerokość "głowicy bojowej" jest tak dobrana, że browarek otwiera idealnie - i jako taki (a nie inny) otwieracz został nabyty (równieżod Medrca ze Wschodu).

Dvorkin

Dobra, już nie robię sobię jajec. Nie wiem czy widziałeś jak rusini kapslują słoiki. Są to kapsle z podwijaną krawędzią, z miękkiej, cienkiej blachy i jak tam pobywałem to własnie takimi ustrojstwami je otwierano.Nie na raz jak piwo, ale stopniowo podwijając krwędź na jej obwodzie.  Ale może z założenie jest to przyrząd multifukncyjny

demon

Cytat

Ale może z założenie jest to przyrząd multifukncyjny

Geniusz Józefa Wiassrionowicza jest niezmierzony. Kto wie o czym myślał Wódz projektując ten przyrząd ?

Okruch

O świetlanej przyszłości następnych pokoleń, w pocie czoła wykuwających drogę do powszechnego szczęścia całej ludzkości - do komunizmu, towarzyszu Demonie! ;-)

Trzeba będzie przy okazji aliantów odwiedzić na targu i poszperać... Piękne znaleziska, gratuluję!

Przywitaj wiosnę - utop laptopa!
Hymn MarWoja Jamajki: "Smoke on the Water"
ZHP - Zaufanie-Honor-Patriotyzm