Reklama

Zamykam warsztat

Zaczęty przez Vercengetoryx, 11-11-2008, 22:11:46

Vercengetoryx

Witam
Zamykam warsztat na indywidualne zamówienia przynajmniej do końca roku. W związku z czym nie realizuję żadnych zamówień prócz tych, które obecnie są w trakcie (także na poziomie wymiany priwów/mejli).

Zwyczajnie mam dość terminów, wiecznie zniszczonych dłoni, syfu w domu, przelewów, wysyłek, uzgodnień, poczucia winy jak coś nie wyszło dość dobrze a przede wszystkim tego, że z fantastycznego hobby zrobiła się rutynowa praca.
Czas gdy musiałem uczyć się wszystkiego na oślep już pomalutku mija, dziś raczej kompletuję konkretne narzędzia, materiały, eksperymentuję z coraz to nowszymi farbami i impregnatami, etc.
Teraz jak jadę do hurtowni to nie chodzę między półkami przez 3 godziny jak dziecko w sklepie z zabawkami, tylko kupuję 4m^2 skóry, puszkę kleju, impregnaty, farby i wracam do domu.
Gdzieś po drodze zgubiłem przyjemność z zabawy w "odkrywcę".

Drugi powód to fakt, że przestałem czuć się jak rzemieślnik wyrabiający rzeczy, które są przydatne, komuś potrzebne, które ktoś darzy sympatią, a zacząłem czuć jak fabryka produkująca na potrzeby anonimowych odbiorców.
Priw "zrobisz taką pochewkę?", priw "zrobę", formowanie, wycinanie, woskowanie, szycie, wysyłka, priw "pochewka doszła, dzięki", priw "kasa doszła, dzięki" i to wszystko.
Najwięcej radości w tej pracy daje uśmiechnięta gęba i szczery uścisk dłoni a nie przelew.

Zajmę się w końcu zaniedbanymi projektami jak własnoręcznie zrobione skórzane buty, poszyję gratisy, zrobię kilka tutoriali, etc.
Postaram się nauczyć na nowo cieszyć  szyciem  w skórze :)

Mam nadzieję, że moja decyzja znajdzie zrozumienie  :shy:

Pozdrawiam,
Verc

RNL

wypalenie zawodowe pochwiarza czy windujesz ceny? :D

,,Good luck, Mr. Gorsky"

Pozdrawiam wszystkich frustratów z pieczątką :*

kin241

Dobrze sie zastanowileś? Przemyśl to jeszcze

przeszczep

bardzo dobrze robisz :)
Ucz, odkrywaj, poznawaj....
Sztuka się kończy jak się nie chce więc lepiej chcieć powoli :P
Ale mi sie na górnolotność zebrało :P

Harny

Też dobrze. Jeżeli hobby zmienia się w pracę, to już nie bawi tak jak wcześniej, a potrafi nawet całkiem zniechęcić. Radosnej zabawy i zrób te mokasyny wreszcie :P

kangoo

Teraz rozumiem ,co chciałeś przekazać miedzy wierszami jak rozmawialiśmy w Zegrzu .

Okruch

Jedyna pociecha jest taka, że ludzie z pasją nie wytrzymują na emeryturze. Verc, czekamy na wielki come back - w odpowiednim czasie! ;)

Pozdrawiam i życzę zadowolenia!

Przywitaj wiosnę - utop laptopa!
Hymn MarWoja Jamajki: "Smoke on the Water"
ZHP - Zaufanie-Honor-Patriotyzm

Trollsky

swietnie Cie rozumiem.

ale mojego ICHUJA deluxe dostane nie ? :)

Ludzie wybaczą Ci wszystko, oprócz tego ze Ci coś wyszło.

katon1900

Ja zaś pewnie dalej będę nosił Trasera na gównianym gumowym pasku, bom się zbyt długo zastanawiał ;( Nic to... najlepszego

Pozdrawiam. Andrzej

Hawk

Mam jakiś wewnętrzny niesmak, po części też przyczyniłem się do ,,kryzysu" mistrza  :dodge:
Tak w życiu bywa - zmęczenie materiału, pozazdrościć siły charakteru Verc, że potrafiłeś tupnąć nogą i powiedziałeś koniec, przynajmniej na jakiś czas  ;-)

Jeżeli będziesz ciężko pracować przez osiem godzin dziennie to może kiedyś uda Ci się zostać kierownikiem i pracować dwanaście.(J.Frost)

Ripper

Dobrze robisz. Przerabiałem - tylko w troche powaniejszej formie.

Free men own guns. Slaves don't.
Ponad 1/3 życia w tym grajdołku :}

kooniu

Doskonale Cié rozumiem , obecnie mam zamówienie i nijak nie mogé sié za nie zabrac bo .... najchétniej zrobilbym cos dla siebie, cos nowego cos innego... ale nic to , na szczescie nie zasypujá mnie zleceniami bo przestalem tanio robic ;>

" border="0

robię drogo ale za to bardzo chujowo ;)
Cytat: bataki
.... Nie ma noży idealnych bo gdyby były to ktoś by już je robił. I tyle. ...

killrathi

takie zmęczenie to paskudna sprawa - wiem bo sam to przechodzę jak codziennie idę do pracy. Z przyjemności zrobiła się katorga.

demon

Syndrom wypalenia ;) Ale ok, puki co moja pochwa trzyma się dzielnie.

Cytat: killrathi w 12-11-2008, 08:24:28

takie zmęczenie to paskudna sprawa - wiem bo sam to przechodzę jak codziennie idę do pracy. Z przyjemności zrobiła się katorga.

Kur... nic nie mów właśnie spacyfikowałem klienta s-syna. Jedyna przyjemność, która jeszcze mi została w pracy ... reszta to juz tylko zapier...
Chwilowo nie mam czasu. Takie tam, różne...

Tu wrzucić jakiś mądry / szokujący cytat - najlepiej po angielsku lub po łacinie, ewentualnie nazwę zespołu o którym nikt nie słyszał.

mnicha

Cytat: Vercengetoryx w 11-11-2008, 22:11:46

............ a przede wszystkim tego, że z fantastycznego hobby zrobiła się rutynowa praca.

.............Mam nadzieję, że moja decyzja znajdzie zrozumienie  :shy:

Pozdrawiam,
Verc

I WŁAŚNIE O TĘ ZABAWĘ TU CHODZI  :P - O ODREAGOWANIE OD TERAŹNIEJSZOŚCI I O RADOŚĆ TWORZENIA.

więc ......... miłej zabawy  8D 8D 8D

Każdy ma swój odchył, i nie ma co o tym dyskutować.

amper

Trzymam kciuki żebyś odnalezł wewnętrzną wolę i siłę potrzebną do Tworzenia (przez duże T)  :-* :grin:

KAI: FAQ | Recenzje

Nie ma mnie i nie wiem kiedy wrócę...

Henry

Cytat: Vercengetoryx w 11-11-2008, 22:11:46

Mam nadzieję, że moja decyzja znajdzie zrozumienie  :shy:

I bardzo dobrze. Życie jest za krótkie na chałtury :-)

porcelanowy

POwitoł
Ooo, dopiero teraz przeczytałem. Trochę smutno, ale...
Jak ja wiem, co ty czujesz :) Miałem podobnie, najpierw z fotografią a teraz powoli zaczyna się ze skórą :)
Dopóki robię coś nowego i się uczę, dopóty jest wielki fun. Później jest fun, że wychodzi, a później rutyna :D
Nadzieję mam jednak, że nie zaprzestaniesz o góle robić i że dalej będzie można ciągnąć za język ;)

Vercengetoryx

Dzięki Panowie za miłe słowa :)

A teraz wybaczcie ale idę formować ze skóry stojak na długopisy w kształcie żyrafy  :D

krupik

Cytat: Vercengetoryx w 12-11-2008, 16:24:08

Dzięki Panowie za miłe słowa :)

A teraz wybaczcie ale idę formować ze skóry stojak na długopisy w kształcie żyrafy  :D

i jego zdjęcia oczywiście nam pokarzesz  ;-)

ja i moja 42 jesteśmy Ci wdzięczni za to co mi uszyłeś ale że też rozumiem co czujesz to wcale się nie dziwię, że chcesz mieć przerwę :)

miłego odpoczynku  :)

32 42 630 707 710 910 940 BINGO :)