Reklama

Co nam przy kluczach dynda ? - breloki z ostrzem...

Zaczęty przez jan89r, 07-01-2009, 09:50:58

jan89r

Osobiście zamiast gołych kluczy wole mieć przy sobie odrobinę wiecej metalu - doprowadza to do większego obciążenia ale plusem jest że trudniej jest klucze zgubić, czy zapodziać, a dodatkowy osprzęt daje wiecej mozliwości.

dla swoich potrzeb skleciłem sobie taki oto system

w zależności na co mam ochotę podczepiam lub wyczepiam poszczególne elementy

na zdjeciu widac micro toola mammuta - ponad 2 razy tanszy niz jego markowy odpowiedniek a jednak się nienajgorzej spisuje - mozna sie przyczepic ze rozkłada sie nieco oporowo i zaczep trzymajacy go złożonego nieco luźo chodzi

a tu ciekawy nozyk - stworzony raczej tylko by kogos na imprezie ukłuć w pupsko jak nam podpadnie - długość główni 6 cm a całości 15

kilka kioskowców jako ciekawostka z mojej kolecji breloków - kiedyś to mnie interesowało - breloki wszelakie - nazbieralem karton i nie wiem po co - ale mam nie tylko chinskie

dla tradycjonalistów pojedyncza znana i lubiana opcja wykrecana - z otwieraczem - fajne jako kubotan

aha... miałem kiedys taki włoski sztylecik - miniaturka tego wyżej - którego sie własnorecznie składało i pełnił rolę breloka - obecnie poszukuje go po chacie

są breloki vicki i opinele - wiele noży mozna na takie przerobić a czy znacie jakies inne przykłady - noż zrobionych właśnie celowo pod klucz - czylil z zawieszką, kółkiem itp.

Jumbo

Wielkopolski Klub Miłośników Noży
Arma Virumque Cano
opiewam oręż i męża
<a href="http://www.frihet.pl/gal/">Zdjęcia z gór</a>

Vick

Wszystko co ma otwór do którego da się przypiąć klucz i jest względnie małe nadaje się na brelok.
Przyklady? pełno tego, zaraz pewnie lista osiągnie kilkaset pozycji.
np. CRKT KISS.

Osobiście przy kluczach nie noszę nożyka, noszę jakiś otwieracz do butelek w kształcie naboju mniej więcej wielkości naboju od AK47.

MSc04

A ja przy jednych kluczach nosze pusty naboj 7,62 a przy drugich Fenixa E01, klucze do samochodu dyndaja samotnie na smyczy ;)

EDZIA: Pstryknalem fotke (paskudna) :)

"The belief in a supernatural source of evil is not necessary; men alone are quite capable of every wickedness." - Joseph Conrad

amper

Hmm, ja nosiłem LM Squirta S4 i Inove X1.
Teraz nie noszę nic  :?

KAI: FAQ | Recenzje

Nie ma mnie i nie wiem kiedy wrócę...

jan89r

No, tak tylko ja mam taki projekt żeby sobie zrobic takie coś jak mam drugie i poprzypinać tam takie typowo brelokowe noze z samego załozenia - tylko docelowo na brelok wytworzone.

W internecie widziałem własnie że Opinel taki wypuścił, Victorinox to wiadomo, bylby ten sztylecik do poskładania i szukam natepnych - a w chińszczyznę nie ma co sie pchać - pełno tego po sklepach.

o jest:

Opinel Keychain Knife

2 1/2 inches closed. 2 inch non-locking blade. Comes with key ring.

Jumbo

Ja mam na każdy dzień tygodnia inny kolorek:

Do kluczy jak znalazł.

Wielkopolski Klub Miłośników Noży
Arma Virumque Cano
opiewam oręż i męża
<a href="http://www.frihet.pl/gal/">Zdjęcia z gór</a>

WAR

Cytat: jan89r w 07-01-2009, 09:50:58

dla tradycjonalistów pojedyncza znana i lubiana opcja wykrecana - z otwieraczem - fajne jako kubotan

Jeżeli w środku jest ostrze, to podpada pod Ustawę o Broni i Amunicji jako ostrze ukryte, w razie jakiejkolwiek kontroli policyjnej z miejsca interesuję się tym prokurator
There are good atheists and bad atheists. There are good believers and bad believers. A cunt is a cunt and no god has ever changed that.

porcelanowy

POwitoł
@jan89r: Przyjemny zestaw. Powiedz mi, co to jest: pierwsze na lewo od karabińczyka?
Sam nosiłem dawno jakiś malutki bazarowy scyzoryk przy kluczach, ale od momentu gdy zacząłem nosić nóż normalnych rozmiarów zakończyłem zabawę z tego typu wynalazkami :)
Skręcany kubotan też nosiłem, ale z powodu przytoczonego przez WARa siedzi teraz w domu jako pamiątka.

@Jumbo: kolekcja zacna :)

Na tacticalu jest wątek o podobnych zestawach:
http://www.tactical.pl/forum/index.php/topic,60024.0.html
Nawet biorąc pod uwagę stopień i punkt zakręcenia chłopacy mają niekiedy dosyć oryginalne pomysły :)

jan89r

graf

Też miałem kiedyś przy kluczach bazarowca(malutką navaje), bazarowego microtoola, i bazarową latarkę.
Ale doszły klucze od biura i gadzety musiały spadać. A gadżety wymieniłem na pełnowymiarowe markowe.

Najlepsze polskie noże do rzucania
http://grafknives.pl
Polub na FB
https://facebook.com/grafknives

kooniu

mnie przy kluczach dynda mini bacik, :shades: ale strzelić się nim nie da  :dead:

" border="0

robię drogo ale za to bardzo chujowo ;)
Cytat: bataki
.... Nie ma noży idealnych bo gdyby były to ktoś by już je robił. I tyle. ...

pokorak

U mnie aktualnie rolę breloczka pełni Vick Jelly Signature Red, głównie ze względu na długopis i nożyczki (brakowało tego w Escorcie, który był wcześniej). Jeszcze wcześniej były: łuska od kałacha, łuska od Mausera przerobiona na otwieracz do brawca, krzesiwo, mag solitaire, gwizdek... wszystko powędrowało do szuflady lub apteczki w plecaku - głównie ze względu na objętość i wagę pęku kluczy z przypiętymi w/w. W ogóle mały Victorinox wydaje się być "złotym środkiem" jeśli chodzi o brelok, Opinel  (przy podobnej objętości) ma tylko jedno ostrze, Micra (dla mnie przynajmniej) jest za ciężka, jednen minus ma tylko - piwo trzeba otwierać pilniczkiem do paznokci...  :special:

kptsovva

Oj chyba jan89 chciałby wymazać z pamięci swój wczorajszy nieudany występ  :D
Przy kluczach mam małego (sztucznego ) pingwinka w szaliku

dekonstruktor

Niezla kolekcja Jumbo, gratuluję. U mnie victorek i kawalek paracordu...

Whisky and women got my money, blues and devil got my soul...

DonCipcio

...złodziej i pijak, bo każdy pijak to złodziej!
Nie ma nic gorszego niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję
SPRZEDAM

amper

Don - niezły obciążnik  ;>

A ja się zastanawiam gdzie jest nasz "always prepared" KO  ;>
Zasypało go czy jak ?

KAI: FAQ | Recenzje

Nie ma mnie i nie wiem kiedy wrócę...

Renifer

A u mnie IDL (Sabre) Tool T7 i taktyczna świnia ofkors.

NINDŻA NIE MOŻE BYĆ MIĘNTKA!

porcelanowy

POwitoł

Cytat: amper124 w 07-01-2009, 16:03:15

A ja się zastanawiam gdzie jest nasz "always prepared" KO  ;>
Zasypało go czy jak ?

A po co mu przy kluczach pomniejszone zabawkowe wersje tego co i tak ze sobą nosi? :D
Chyba, że nosi w ten sposób te pełnowymiarowe, ale nie wydawa mnie się... ;)

bobo

- no i co?
- no i nic.
- a teraz co ?!