Reklama

Po leniuchowaniu ...

Zaczęty przez upj, 13-03-2009, 22:51:58

upj

Takie na dzień dzisiejszy mam do pokazania .....

no i tajna dziurewka w "dupce "

troszkę danych  długość 220 mm szerokość 37 mm ostrze 110 grubośc 6 mm rękojeść z "egzotyka" przytarganego z Tunezji pin nabyty w Belgii w Gembloux . Ostrze z D2 hartowane "prózniowo" ( tak nazwał ten proces Mistrz na Duchnickiej ) a dokładniej w atmosferze azotu  więc wyszły bo nie to jedno hartowałem pięknie . Twardość 59 .
Drugi to klasyka jeżeli chodzi o mnie więc nie będę się rozpisywał . Długośc 162 mm ostrze 58 mm szerokie na 18 pin z Belgii drewienko z Rhodos znaczy oliwkowe drewienko .

i to by było na tyle  :dodge:

reszta projektów w testach mam nadzieję że przetrwają próby i spełnią oczekiwania  :shy:

Szabas

Piękny ten pierwszy. Mały, gruby, fana rękojeść, mistrzowski pin i te szlify na głowni...
Szacunek.
Duży. :)

Dylu dylu na winylu...

>El Solo Lobo<

kin241

Super nożyki. Bardzo mi się podobają

Barni

"Kolejny przedmiot wprawia w lot, gwałtowny mojej ręki ruch na trajektori lotu ściana, a wciąż jest tyle do rozjebania"
---------
--------
Poroże jelenia z różą kupie!!!

upj

kezsel

Dawno sie ni pokazywałeś ;> ale jak zwykle prace piękne :slini: A piny rewelacja :D gdzie u nas można nabyć rurkę kwadratową? Pozdrawiam

upj

Cytat: kezsel w 13-03-2009, 23:12:17

Dawno sie ni pokazywałeś ;> ale jak zwykle prace piękne :slini: A piny rewelacja :D gdzie u nas można nabyć rurkę kwadratową? Pozdrawiam

Piny kupiłem w Gembloux   :shades:

zawada

Ten pierwszy mnie zamordował, jest cudny. Drugi już mniej, ale po prostu nie jest w moim typie, natomiast wykonanie i damast miodzio.

Bluźnierca

HolsKnives

Piękne nożydła co tu więcej pisać.
Po długiej nie obecności powrót w wielkim stylu  :D
Powiem więcej w BARDZO WIELKIM stylu ten pierwszy jest super :D

Ypoznan

Bardzo mi się podoba pierwszy nożyk, kapitalny pomysł na "dziurkę" linkową. :)

Ponieważ "Ypoznan" w konwersacji brzmi tak jakoś bardzo oficjalnie, dopuszczam także: Januszku, Jasiu, Jachu i inne miłe określenia. ;)

http://www.navaja.pl/

upj

Pierwszy ma Brata , ale dopiero po akceptacji materiału na okładki będzie prezentowany ;)

Szabas

Cytat: upj w 14-03-2009, 23:15:01

Pierwszy ma Brata , ale dopiero po akceptacji materiału na okładki będzie prezentowany ;)

Ciekaw jestem, Kain to czy Abel?

Czekam z zaciekawieniem na prezentację owego. :)

Dylu dylu na winylu...

>El Solo Lobo<

topek

Noooo, nareszczie ! 8D 8D
Oba ladne, ale do mnie bardziej przemawia ten mniejszy. A konkretnie to rozmiar pierwszego ale ksztalt i materialy drugiego :slini: :slini:.
Tak czy siak ciesze sie ogromnie ze jest cos nowego u Ciebie

gladiator

Esthan

Ten pierwszy jest co prostu przepiękny :D

kroko

Tak rzadko widuje twoje "ful tangi"że jestem pod wrażeniem inności,ale jak dla mnie to Ty zawsze będziesz mistrzem klasycznych skandynawów.

SMF spam blocked by CleanTalk