Reklama

Bagnet na pistolecie?

Zaczęty przez cspz, 15-03-2009, 16:49:13

cspz

http://www.laserlyte.com/New_Products/New_PB_1.html

:special: Widzieliście kiedyś takie coś? Po jaką cholerę komuś bagnet na pistolecie (oprócz szpanu)? Nie jest on przecież tak masywny i stabilny jak karabin, żeby używać go do walki... Ciekawe, jak by się do kabury taki pistolet zmieścił ;P. Czego ta Ameryka nie wymyśli...

demon

Były starsze konstrukcje tzw. broni kombinowanej np. rapiero-pistolety. Nie przyjęły się.

Chwilowo nie mam czasu. Takie tam, różne...

Tu wrzucić jakiś mądry / szokujący cytat - najlepiej po angielsku lub po łacinie, ewentualnie nazwę zespołu o którym nikt nie słyszał.

Ostap

Na starszych pistoletach były składane. Generalnie może w zwarciu sie przydać. Chyba :)

RNL

,,Good luck, Mr. Gorsky"

Pozdrawiam wszystkich frustratów z pieczątką :*

gromand0s

http://www.knives.pl/forum/index.php/topic,79802.msg457499.html#msg457499 Wspominali już o tym   :P ( nie mogłem znaleźć, ale wydaje mi się że wcześniej też o tym czytałem na forum)

Swoją drogą bagnet trochę mały, bardziej by mi sie widział granatnik pod taką lufą  ;)  i liczę że Amerykanie wezmą tą sugestię pod uwagę.

CytatThat guy does not want to cease fire. Get some!

cspz

Cytat: demon w 15-03-2009, 16:58:29

Były starsze konstrukcje tzw. broni kombinowanej np. rapiero-pistolety. Nie przyjęły się.

No właśnie, BYŁY. Po co powielać niesprawdzone rozwiązania?
Cytat: Ostap w 15-03-2009, 17:19:14

Na starszych pistoletach były składane. Generalnie może w zwarciu sie przydać. Chyba :)

Moim zdaniem bardziej przeszkodzi niż się przyda. Pistoletów zazwyczaj używa się tam, gdzie karabin wydaje się za długi np. do walki w pomieszczeniach. Bagnet taki przedłuża go, więc czyni mniej poręcznym. Wytłumaczeniem dla tego rozwiązania może być możliwość wykorzystania go przy braku amunicji itp, ale czy nie szybciej wyciągnąć normalny nóż niż zakładać to coś na pistolet? Bo raczej nie dałoby rady przechowywać go z zamontowanym bagnetem.

Krug

tzw. krócica podróżna, krótki pistolet używany w podróży dyliżansem, powozem, jednostrzałowy skałkowiec, pistonowiec XVIII - XIX wiek często wyposażany w otwierany sprężynowo bagnet, podczas napadu nie sposób było nabić pistolet ponownie. Czy skuteczny? Po udoskonaleniu broni wielostrzałowej - "lewolwelu" zanika.

takie dziwa mniej więcej...

"abo" taki:

edycja: ten mnie rozłożył

edycja: tu ciekawa kolekcja:

http://www.elisanet.fi/~y612237/strangefirearms/index.html

Krug-Noże.

Nie odpowiadam na PW? Pisz Pan: krugknivesmalpagmailcom
Na pohybel odchodom bolszewickich odchodów!
***** *******. :)
Śmiesznie jak jebacy popierają jebanych. :)
TRZYNASTU SPARTAN ŻYJE! WOT CHUJNIA.

cypis1125

jest kilka zastosowan
-mozna zucic pistoletem jak zabraknie kul{a noz widelec trafie bagnetem}
-gdy wychylajac sie zza rogu zobaczymy ze glowa przeciwnika jest tuz przed lufa{po co marnowac kule}
-dociaza lufe{latwiej trafic 2 pociskiem}

MIASTOŻYJ

kali

należy to traktować tylko jako gadżet.

There are no tactical knives, only tactical minds
FP

radar1977

Kilka lat temu pojawiło się już coś takiego u CZ

taki zbędny gadzet, ale amerykanie się zachwycają.
Jakby im do broni przyczepić jabłko i odpowiednio zareklamować to byśmy do stanów same jabłka wysyłali.
https://shop.pbaimports.com.au/images/cz_tactical_block_shop.jpg
i sam bagnecik

Projekt TRI.SURVIVAL

Gurgul99

Świetna sprawa. Przydaje się do otwierania paczki z zupką na zasadzce, można się też podrapać elegancko w dupę jeśli ten kabarek się stępi. Zamontuję sobie takie coś na klamce i pójdę na odprawę, naczelnik wywali mnie na urlop poza kolejnością... Będziecie mnie odwiedzać w Tworkach?

Odwaga to strach przetrzymywany o jedną chwilę dłużej
Chrystus nadchodzi - udawaj że jesteś zajęty...

pekin

Badziewie ale czego to ludzie z głodu nie wymyślą  ;P

"Demokracja jest wtedy, kiedy dwa wilki i owca głosują, co zjedzą na obiad.
Wolność jest wtedy, kiedy dobrze uzbrojona owca podważa wynik głosowania!"
High Standard Supermatic, MAG-95, Anschutz 2007/2013, Mosin 1891/30,,Smith & Wesson 686, Jericho 941, Taurus 85, AK 47, PPK 22 lr "imperator"

pekin

"Demokracja jest wtedy, kiedy dwa wilki i owca głosują, co zjedzą na obiad.
Wolność jest wtedy, kiedy dobrze uzbrojona owca podważa wynik głosowania!"
High Standard Supermatic, MAG-95, Anschutz 2007/2013, Mosin 1891/30,,Smith & Wesson 686, Jericho 941, Taurus 85, AK 47, PPK 22 lr "imperator"

radar1977

nonono
pozazdrościć nie noża ale...................MAGA

Projekt TRI.SURVIVAL

plitkin

Jak to po co? Pzeciez w filmach teraz jakie urozmaicenie bedzie! Zamiast standardowo celowanej lufy i gry wzrookow + kropli potu sciekajacej ze skroni bedzie NOZ + lufa! Mozna juz bedzie ze 2 krople sfilmofac (z obu skroni). A poza tym jak sie w TO uzbroi czarny charakter, to ten "bialy" bedzie mial dodatkowa trudnosc: ostateczna walka bedzie jeszcze fajniejsza, bo bedzie ryzyko zadrapania! Wowczas bialy obowiazkowo dostanie kilka glebszych zadrapan, po ktorych zrobi straszna mine, wezmie sie w garsc i rozwali "czarnucha" popychajac go delikatnie, a tamten nie utrzyma sie na nogach i sie nadzieje na wlasny bagnet!

Blacha

kupiłbym sobie do wiatrówki ;-)

nie nie wiem po co.

- A jeśli pewnego dnia będę musiał odejść? -spytał Krzyś, ściskając Misiową łapkę. - Co wtedy? - Nic wielkiego -zapewnił go Puchatek. - Pamiętaj tylko, aby zginąć z mieczem w dłoni, inaczej nie dostaniesz się do Valhalli.

Ostap

Kiedyś mogły sie do czegoś nadać... przy dzisiejszej szybkostrzelności i pojemności magazynka to faktycznie tylko do zupek :/

rybak

Cytat: Blacha

kupiłbym sobie do wiatrówki ;-)

Ale pistolet masz, mam nadzieje? :)
Jakigoś mje Ponie Buoze stwuozył, takigo mje mos... ن
--------------------------------------------------------------
The legacy is more intimidating, than any opposition...

SMF spam blocked by CleanTalk