Reklama

Mój pierwszy naleśnik.

Zaczęty przez Forwalaka, 21-03-2009, 01:35:14

Forwalaka

Moja pierwsza zabawa w formowanki :D. Góra ze skóry 3mm, spód z 4mm. Cieńszej niestety nie miałem, pod koniec miesiąca mam zamiar się porządnie zaopatrzyć w skóry różnorakie. Baboli jest cała masa, sporo błędów i niedociągnięć :/. Sporo się na niej nauczyłem, następna na pewno będzie lepsza. Jak tylko będę miał porządną skórę, mili dostanie nowe wyjściowe wdzianko, a to będzie służyć do twardszej roboty poza miastem. Pomijając estetykę pochewka sprawuje się bardzo dobrze, używam jej od tygodnia i jestem z niej zadowolony :shades:.
Proszę o napisanie co jest źle, gdzie jest źle, jak poprawić i jak takich błędów unikać, za wszelkie uwagi będę bardzo wdzięczny.
A oto mój pierwszy wypiek:

Tępi ludzie są jak tępe noże. Specjalnej krzywdy nie zrobią, ale jak wnerwiają...

...
Najlepszym kinem na świecie, jest mózg. Ty również możesz się o tym przekonać czytając dobrą książkę.
...

Prawo jest jak płot - żmija zawsze się prześliźnie, tygrys zawsze przeskoczy a bydło tylko stoi i czeka.

vrtel

Jest całkiem w porzo, natłuściłeś ją od środka paluchem? Chyba nie bo taka jasna jakaś jest
W ogóle to w te jaśniejsze miejsca chyba za mało wosku wsiąkło? Nitka brzydka.

Ale poczekaj na uwagi Mistrza ;)

Pitt

Eee.... a dlaczego śruby są od zewnątrz a eleganckie łby od wewnętrznej strony?
Nitka wygląda, jak wypruta z majtek.
Formowanie bardzo dobre.

Uwaga - nieogarniam paczkomatów, wysyłam tylko DPD

Dexameth

Niezłe wejście - powodzenia

Zawsze jest gdzieś piękny poranek , nawet w dniu naszej śmierci .

yodyna

Cytat: Pitt w 21-03-2009, 09:47:29

Eee.... a dlaczego śruby są od zewnątrz a eleganckie łby od wewnętrznej strony?
Nitka wygląda, jak wypruta z majtek.
Formowanie bardzo dobre.

Picie a jakich ty nici uzywasz?Moje rowniez po szyciu wygladaja jak z dupy.Kilku probowalem juz
Przepraszam za brak ogonkow  :)

9/20

Pitt

Cytat: yodyna w 21-03-2009, 11:14:09

Picie a jakich ty nici uzywasz?Moje rowniez po szyciu wygladaja jak z dupy.Kilku probowalem juz

Przede wszystkim ciut grubszych.
No i woskuję bardzo dokładnie nić przed szyciem (jeśli się robi slamem, to temat odpada, bo on już nawoskowan).
Uwaga - nieogarniam paczkomatów, wysyłam tylko DPD

Vercengetoryx

Bardzo ładnie uformowana.
Jaka nić jest każdy widzi ;P
Dość nisko względem końca noża masz mocowanie przez co sporo wystaje. Nie przeszkadza to w noszeniu ?
Świetny debiut :)

Swoja droga to ciekawe, że sporo ludzi jako pierwszą pochewkę szyje pankejka, który do najłatwiejszych nie należy.

vrtel

Forwalaka

Dziękuję za opinie :)
Mi tez się nitka nie podoba, ale tylko taką miałem. Pod koniec miesiąca jadę do Marek po skórę, to może jakieś nici lepsze dorwę. Powoskuję wtedy jeszcze raz i przeszyję lepszą nicią. Następny w kolejce jest Opinel 12, narazie moczy się w pokoście, jak go poskładam to idzie na warsztat :D
Mocowanie w niczym nie przeszkadza, pochewkę noszę dokładnie na biodrze, więc przy pochylaniu nie uwiera.

Pozdrawiam
Forwalaka

Tępi ludzie są jak tępe noże. Specjalnej krzywdy nie zrobią, ale jak wnerwiają...

...
Najlepszym kinem na świecie, jest mózg. Ty również możesz się o tym przekonać czytając dobrą książkę.
...

Prawo jest jak płot - żmija zawsze się prześliźnie, tygrys zawsze przeskoczy a bydło tylko stoi i czeka.

SMF spam blocked by CleanTalk