Reklama

Pytanie M.O.D. Razorback

Zaczęty przez PajonkHC, 21-03-2009, 15:34:31

PajonkHC

Posiadam nóż wymieniony w temacie czyli Razorback'a i mam problem tego typu iż czubek pękł (ułamał się) a w rękojeści brakuje mi 2ch śrubek  :frown: :badass:
czy są jakiekolwiek szanse ze customer servis coś z tym niefartem zrobi? nóż jest prezentem i nie mam na niego paragonu mam tylko pudełko. Jeszcze jest pech tego typu ze ten nuż nie jest już produkowany:(:(

Proszę o odpowiedz czy da się coś z tym zrobić jeśli tak to gdzie powinienem się zgłosić...

Pitt

A może wpierw napisz maila do producenta a nie na forum? ;-)

Uwaga - nieogarniam paczkomatów, wysyłam tylko DPD

PajonkHC

Pisałem do sklepu Alert bo oni są głównym dystrybutorem w Polsce to dostałem odpowiedz ze nóż nie jest już produkowany

do producenta pisałem nie dostałem odpowiedzi a to było jakieś 2 miechy temu więc pisze na forum bo wy najlepiej wiecie co z tym zrobić i czy da się wgl coś zrobić

Pitt

Ja bym napisał do producenta jeszcze raz, równolegle z kilku kont pocztowych (niektóre adresy są odsiewane przez ichniejsze filtry) - poczekał kilka tygodni. Jak nadal nie będzie odpowiedzi, to wziąłbym pilnik diamentowy i osełkę i zrobił czubek od nowa, a śrubki dokupił i wkręcił.

Uwaga - nieogarniam paczkomatów, wysyłam tylko DPD

PajonkHC

a gdzie mogę kupić takie śrubki które będą pasowały bo w nim jest gwint taki ze standardowe nie pasują... juz kombinowałem. a czubek to nie jest taki wielki problem osełka i coś się wymyśli aż tak strasznie nie jest. ale chce od nich te śrubki

kali

gwint jest pewnie calowy (ew. drobnozwojny), jeśli zostały jakieś inne śrubki w rękojeści to wykręć, pomierz i zobacz co to.

There are no tactical knives, only tactical minds
FP

PajonkHC

zostały jeszcze 3 śrubki gwint trzeba pomierzyć jest szerszy niż zwykły troszkę szerszy niż śrubka do kompa od obudowy :) a gdzie wgl można kupić śrubki?

Kubus Puchatek

Jakos milosnik MOD Razorback, pytam sie, co Ty - robiles z tym nzoem, ze zlamales czubek?

K_P

Artur Schopenhauer ,,Każda prawda przechodzi trzy etapy: najpierw jest wyśmiewana, następnie gorliwie zwalczana, ostatecznie zaś akceptowana jako coś oczywistego"

PajonkHC

podrzucałem sobie i łapałem w pokoju spadł czubkiem uderzając w płytkę no i klinga się ukruszyła :(:( taki wał sie zrobił :(:( myślałęm ze przezył by takie coś ten nóż ale jednak nie.

zla_karma

Pomiedzy "czubek pekl (ulamal sie)", a "klinga sie ukruszyla" jest duza roznica. Wrzuc fotki, bo moze faktycznie wystarczy troche zabawy z diamentowym pilnikiem. Uszy do gory!

PajonkHC

ale moim zdaniem nóż tej klasy powinien wytrzymać upadek na płytke prawda? mój benchmade nimravus z stali M2HS spadł czubkiem na beton i jakoś nic mu nie jest (okoliczności upadku były identyczne podrzucenie na około 2,5 metra upadek czubkiem tyle ze to nie płytka lecz beton)... kershaw national geographic (ten karabińczyk) spadł jak wspinałem się na skałce i rękojeść się połamała napisałem do customer service i przysłali nowy a tu w M.O.D. nie ma jak doprosić się o śrubke zwykłą :(:(  :dead:
Zdjęcia nie są zbyt rewelacyjne ale chyba widać ile mu brakuje

A tutaj w całej swej okazałości

Kubus Puchatek

Czubek w Razorback jest naprawde jak igla, wiec nie ma co sie dziwic. Widze na oko, ze to da sie podszlifowac bez problemu.
K_P

Artur Schopenhauer ,,Każda prawda przechodzi trzy etapy: najpierw jest wyśmiewana, następnie gorliwie zwalczana, ostatecznie zaś akceptowana jako coś oczywistego"

cubix

Co do śrubek może być ciężko bo to na pewno gwint calowy z dużym skokiem :/ Jest opcja żeby kupić normalne metryczne o podobnym wymiarze oraz gwintownik i spróbować przegwintować otwory.

Proszę kontaktować się tylko i wyłącznie mailowo!

PajonkHC

napisze jeszcze raz do sklepu alert czy jest jakaś opcja z tymi śrubkami a co to tego ukruszenia to przecież mogę wysłać go na ostrzenie do alertu i oni powinni to zrobić tylko te śrubki jak nim rzucać w drzewo np skoro śrubek nie ma... a nie chce kombinowac bo nie chce niczego zepsuć...

kali

nie pisz do alertu, bo oni mają to gdzieś, tylko do producenta, czyli Blackhawka. a może lepiej nic z nim więcej nie rób, jak masz nim rzucać w drzewo to pewnie i tak niedługo pożyje.

There are no tactical knives, only tactical minds
FP

PajonkHC

wiesz rzucając w drzewo nie uszkodziłem go stan był bardzo dobry a przy upadku na płytki się uszkodził :(:( zreszta tylko składanymi nie rzucam nimravus'a mam 2 lata jest 24h/7D w użyciu i nic mu nie jest poza tym ze powłoka jest porysowana co mi nie przeszkadza. Razorback jest moim ulubionym nożem więc chce zeby odzyskał "sprawność" ze tak to nazwe

cubix

nie masz makro w aparacie ? Bo na tych fotkach niewiele widać... podejrzewam że na kamykach byś przeciągnął krawędź troszkę dalej i zniwelowałoby to problem :) Ja osobiście zrobiłbym to na taśmóweczce :P

Proszę kontaktować się tylko i wyłącznie mailowo!

PajonkHC

stary aparat :) lepsze wyszły by z telefonu :) z ostrzem nie powinno być problemów tylko te śrubki nieszczęsne :(:(

Krug

Jak rzucasz nożem to olej śrubki, idź do ślusarza i niech znituje ci okładziny nitami z mosiądzu(stalowe za twarde będą na aluminiowych okładkach).
Swoją drogą to faktycznie taki mocny, potężny nóż(aż "kce"  się klasyków tematu zacytować) i siadł.

Krug-Noże.

Nie odpowiadam na PW? Pisz Pan: krugknivesmalpagmailcom
Na pohybel odchodom bolszewickich odchodów!
***** *******. :)
Śmiesznie jak jebacy popierają jebanych. :)
TRZYNASTU SPARTAN ŻYJE! WOT CHUJNIA.

PajonkHC

nity w sumie odpadają nie ma dziury na wylot... mam taki klej którym klei się stal jak coś kleiłem to zazwyczaj pękło w innym miejscu. ale czy dobrym pomysłem jest klejenie noża?

SMF spam blocked by CleanTalk