Reklama

Proszę o identyfikację noża

Zaczęty przez Majbach., 04-04-2009, 20:32:29

Majbach.

Witam!

Jeśli ktoś byłby w stanie zidentyfikować nóż przedstawiony na zdjęciach byłbym bardzo wdzięczny :shades: Nóż nie jestpewnie bardzo stary, ale na pewno pochodzi sprzed roku 80. W latach 70' trafił w ręce mojemu tacie, a teraz jest już moją własnością :) Konstrukcja ponoć noża dla płetwonurków, a na pewno wyprodukowany na Węgrzech.

Przeglądałem nieco Internet w poszukiwaniu drugiego egzemplarza, ale bezskutecznie. Może po prostu nie wiem jak szukać :dodge:

Zbliżenie na rękojeść, a konkretnie napis na niej umieszczony.

Dla porządku zamieszczam też zdjęcie z pochwą, ale do indetyfikacji bezużyteczna - dorobiona przez kaletnika w latach 70', gdy już nóż był "w rodzinie"  ;)

Z góry dziękuję, za wszelkie sugestie.

EDIT:
Poprawiony sposób zamieszczenia zdjęć.

Dexameth

Nie ma co identyfikować , to nóż nurkowy , made in Hungary jeszcze socjalistyczne  :) Kiepski użytkowo , w oryginale pochwa była z jakiegoś żółtawego ( jeśli dobrze pamiętam ) plastiku. Niektórzy kupują do kolekcji , trafia się czasem na alledrogo

Zawsze jest gdzieś piękny poranek , nawet w dniu naszej śmierci .

kali

nie widzę związku z białą bronią, przenoszę na forum ogólne.

There are no tactical knives, only tactical minds
FP

Ypoznan

Ponieważ "Ypoznan" w konwersacji brzmi tak jakoś bardzo oficjalnie, dopuszczam także: Januszku, Jasiu, Jachu i inne miłe określenia. ;)

http://www.navaja.pl/

Majbach.

A jakaś nazwa, producent? Czy to taki no-name? :shy:

Dexameth

Ni cholery nie pamiętam , ale nie no-name. Trza by pogrzebać w necie - jutro będę się widział z koleżką od nurkowania , spróbuję popytać  :)

Zawsze jest gdzieś piękny poranek , nawet w dniu naszej śmierci .

Majbach.

@up - Będę wdzięczny, bo o to mi głównie chodziło :)

BTW: Przepraszam za źle zamieszczony wątek - nie mogłem się połapać, gdzie to dać :grin:

SMF spam blocked by CleanTalk