Reklama

Potrzeba hartowania i małe pytanie

Zaczęty przez Guciek, 09-05-2009, 09:19:53

Guciek

W najbliższym czasie [kilka dni] będę miał partyjkę blanków z D2 do zahartowania, ale nie zahartuje ich samemu, bo nie ma warunków. I tu się pojawia pytanie czy ktoś mógłby za mnie to zrobić? Pisałem już do paru ludzi, ale nie ma możliwości zrobić to w najbliższej przyszłości, a blanki sa potrzebne raczej na gwałt, bo 31 maja ojciec ma urodziny i obiecałem mu nóż...
Podejmie się ktoś?

Cytat: Kubus Puchatek
Nie do konca wierze w Twoje, czy kogokolwiek tutaj istnienie. Net jest iluzja.
Cytat: Szabas
Nice, very kurwa nice. :D
W Polsce używamy polskich wyrazów!

Pitt

Gdybyś swój profil uzupełnił o dane o Twojej lokalizacji, to byłoby łatwiej. A tak, to skąd mamy mieć pewność, że z Ułan Bator nie piszesz...

Uwaga - nieogarniam paczkomatów, wysyłam tylko DPD

Guciek

Piszę z Mazur, zapomniałem napisać w poprzednim poście, sorki.

Guciek

Hej! Nie pchać się ludzie, bo mi blanków do wysyłania nie starczy! ;P

No, a tak serio to widzę, że nic z tego nie wyjdzie, a porządny nóż ojciec musi dostać. I tak sobie wykwitła myśl w mojej główce, czy by może nożyka z dłuta nie zrobić? Bo w teorii powinna być gites stal skoro ma zbierać drewno, a strugi też mają, noże z nich są całkiem przyzwoite. Ale wiadomo jak teoria ma się do praktyki. Co myślicie z o takim nożu z dłuta?

Prowler

w Białymstoku znalazłem 3 hartownie ale jeszcze nie wiem czy zahartują coś takiego, na razie zbieram narzędzia i wiedzę do popełnienia  tego pierwszego.... ;) , jak chcesz mogę sie dowiedzieć czy zahartują Ci te blanki ale za efekt Ci nie gwarantuje

Podobno grzeczni chłopcy idą do nieba, a niegrzeczni idą ... tam gdzie chcą

mnicha

Cytat: Prowler w 11-05-2009, 11:02:49

w Białymstoku znalazłem 3 hartownie ale jeszcze nie wiem czy zahartują coś takiego, na razie zbieram narzędzia i wiedzę do popełnienia  tego pierwszego.... ;) , jak chcesz mogę sie dowiedzieć czy zahartują Ci te blanki ale za efekt Ci nie gwarantuje

Gdybyś coś znalazł to daj proszę znać - bo byłaby to wiedza bardzo potrzebna. 2 lata temu hartowałem na naszej Politechnice w Zakładzie Doświadczalnym, -zahartowali dobrza, tylko kosztowało mnie to ponad 120 zł za jeden blank, więc nie polecam ze względu na wysoką cenę

pozdrawiam

P.S. Witaj na Forum

Każdy ma swój odchył, i nie ma co o tym dyskutować.

Guciek

No jasne, że dopytaj! Jakby ci się udało byłbym dozgonnie wdzięczny!

vrav

nie chcę krakać,ale białystok podobny do kielc będzię
jak przyniesiesz ze 200 kilo to będą z tobą rozmawiać

Prowler

no to im zaniosę 200 kg blanków  :D a tak na poważnie patrząc na położenie (adresy tych zakładów co znalazłem) to raczej wielkie one nie są, niektóre nawet blisko centrum:
:
FOR-MET S.C. ZAKŁAD KONSTRUKCYJNO-TECHNOLOGICZNY OPRZYRZĄDOWAŃ
1.
Botaniczna 9 A
15-874 Białystok
woj. podlaskie
Polska
tel.: +48 85 652 07 88
tel.: +48 85 744 60 10
fax: +48 85 744 55 49
e-mail: [email protected]
www.for-met.com

2.
KMBF KOPEĆ SPÓŁKA JAWNA
Dane adresowe:
15-592 Białystok
ul. Białostoczek
Pokaż na mapie
woj. podlaskie

tel: +48 85 741 16 36 +48 85 741 16 71

fax: +48 85 741 95 67

www.kmbf.com.pl

3.

KART TOOLING
Dane adresowe:
15-113 Białystok
ul. Gen. Władysława Andersa 42
Pokaż na mapie
woj. podlaskie

tel: +48 85 662 37 74

4.

wiem że w Czarnej Wsi ( koło Czarnej Białostockiej) jest kowal artystyczny jeśli nie powyższe firmy to może on by sie podjął (starszy człowiek i z tego co pamiętam z przed paru lat ze spotkania z nim dość charyzmatyczny)

a tu jest dość ciekawa strona można znaleźć sporo firm:
http://www.obrabiarka.pl/firmy/hartowanie-i-ulepszanie-cieplne/1/?sort=1&order=0
do tych wyżej wymienionych najlepiej było by sie udać osobiście (przez tel. to se można picce zamówić  ;-) ) i najlepiej z miną zbitego psa może sie zlitują  :D. ja troszkę teraz na to czasu nie mam
Podobno grzeczni chłopcy idą do nieba, a niegrzeczni idą ... tam gdzie chcą

paproch

Cytat: Guciek w 09-05-2009, 09:44:35

Piszę z Mazur, zapomniałem napisać w poprzednim poście, sorki.

Skontaktuj się z użytkownikiem o nicku: "Baz" ( jeszcze w listopadzie m.r. był gotów hartować pojedyncze blanki)
By z krwi naszej życie wzięła Ta
Co jeszcze nie zginęła

SMF spam blocked by CleanTalk