Reklama

edc do buszu (dość duży)

Zaczęty przez mnicha, 13-05-2009, 13:27:22

mnicha

Cytat: Pitt w 15-05-2009, 23:18:03

A próbowałeś robić po?

ja próbowałem  :P - tak samo jak przed, tylko troszkę dłużej  ;P
Każdy ma swój odchył, i nie ma co o tym dyskutować.

Guciek

Kurna, muszę zmienić sposób... :<

Cytat: Kubus Puchatek
Nie do konca wierze w Twoje, czy kogokolwiek tutaj istnienie. Net jest iluzja.
Cytat: Szabas
Nice, very kurwa nice. :D
W Polsce używamy polskich wyrazów!

mnicha

Cytat: Guciek w 16-05-2009, 14:41:50

Kurna, muszę zmienić sposób... :<

więcej pokory, spokoju, dobra muzyka i powinno być dobrze
pozdrawiam

topek

Chlopakiiii !!!!!  A pojecia Wam sie nie popitolily ?
Dla mnie polerka to jest wtedy jak sie moge wyraznie zobaczyc w klindze, czyli lustro.
To co widze to bardzo ladnie i fachowo wyglaskana powierzchnia oszczedzajaca sporo pracy po hartowaniu.
Jakos nie udalo mi sie widziec blanka po hartowaniu, blyszczacego sie jak psu jajca :D

A nozydlo ciekawe i podobajace sie - Dupe rekojesci pokaz !!!!! [rysuneczek ;)]

mnicha

Cytat: topek w 17-05-2009, 11:21:57

...... Dupe rekojesci pokaz !!!!! [rysuneczek ;)]

Mniej więcej tak ma być.
Końcówka dupki rękojeści (ze 2 cm) ma być pełna, bez stali pośrodku. Co do materiału to lapacho lub mikarta - albo obie jednocześnie z możliwością wymiany na różne okazje  :D

pozdrawiam

Szymon602

A ile ten tasak mniej więcej będzie ważył, obawiam się , że będzie ściągał spodnie każdemu normalnemu chłopowi, chyba, ze będzie go nosił ktoś o wzroście 220 cm i 160 kg żywej wagi??  :D :D :D

mnicha

Cytat: Szymon602 w 17-05-2009, 15:58:29

A ile ten tasak mniej więcej będzie ważył, obawiam się , że będzie ściągał spodnie każdemu normalnemu chłopowi, chyba, ze będzie go nosił ktoś o wzroście 220 cm i 160 kg żywej wagi??  :D :D :D

... No to zamiast pochwy do spodni  :D będzie miał pudełeczko do bagażnika i szelki z pochwą na plecy

A jako, że w życiu najważniejsze jest samo dążenie do celu, a nie sztywne wykonanie zalożeń planu to będzie zmiana planu i jutro przeprofilowywanie czubka ostrza   :P

tak to będzie bardziej wszechstronny

pozdrawiam

simon

ale teraz to wyglada jak kuchenniak :/

Jestem żonaty 8D i mam syna!!!
Aambeld pokazał nóż (swój) ;P

ordo

owszem. gigantyczny, monstrualny, siejący zniszczenie, zostawiający za sobą wykarczowane lasy i rozprute czołgi zmutowany kuchenniak, krewny miecza i tasaka.

Reality has a well known liberal bias

Szymon602

Ciekaw jestem jego wyglądu po modyfikacji klingi ;)

mnicha

Cytat: simon w 24-05-2009, 09:30:19

ale teraz to wyglada jak kuchenniak :/

W zasadzie Masz rację, nóż jak nóż, one zwykle są podobne do siebie   :)

mnicha

I już pięknie zahartoawna blaszka wróciła. Pierwsza, zgrubna przymiarka rękojeści

pozdrawiam

Ypoznan

Piekna rękojeść! Uwielbiam takie ksztalty. :)
Mam tylko pytanie w kwestii formalnej. :) Nie spada ci palec z okladziny na stal? Wygląda to tak, jakby palec wskazujący w połowie opierał się na drewnie, a w polowie "wisiał" w powietrzu (przy normalnym chwycie) - mam na myśli to, czy drewno okładziny nie jest ciut za krótkie? Mam nadzieję, że wiesz o czym mówię. :)

Ponieważ "Ypoznan" w konwersacji brzmi tak jakoś bardzo oficjalnie, dopuszczam także: Januszku, Jasiu, Jachu i inne miłe określenia. ;)

http://www.navaja.pl/

mnicha

Cytat: Ypoznan w 09-07-2009, 20:51:24

Piekna rękojeść! Uwielbiam takie ksztalty. :)
Mam tylko pytanie w kwestii formalnej. :) Nie spada ci palec z okladziny na stal? Wygląda to tak, jakby palec wskazujący w połowie opierał się na drewnie, a w polowie "wisiał" w powietrzu (przy normalnym chwycie) - mam na myśli to, czy drewno okładziny nie jest ciut za krótkie? Mam nadzieję, że wiesz o czym mówię. :)

Dla mnie jest ok, ale ja nie jestem w tej chwili zbyt obiektywny   ;P.

Rękojeść jest tak skonstruowana, ż można ją demontować poprzez rozkręcenie  śrub i wyjęcie stalowych tulejek (docelowo ma być wymienna zinną - mikartową). Jakby coś nie pasowało - zawsze można będzie poprawić. Nie ma biedy.

Taipan

Bardzo ładny i ciekawy nożyk ,rękojeść  kojarzy mi się trochę ze spluwą

Ypoznan

A ile ma długości "wnętrze" rękojeści w centymetrach, licząc od zewnętrznej krawędzi podcięcia pod palec do "dupki" rękojeści, możesz zdradzić? Tak sobie pomyślałem, że mały, to ten nożyk nie jest, więc może jest na tyle duża, że faktycznie nie będzie problemu - czyli, że dłoń w całości spoczywa na drewnie. :) Tyle, że moim zdaniem taki rodzaj okładziny narzuca nam chwyt - chociaż z drugiej strony... jeśli  rękojeść może być modyfikowana...
Tak sobie głośno myślę  ;P
Trzeba by pomacać :)

Ps. Głownia po modyfikacji ładniejsza niż w blanku :)

Ponieważ "Ypoznan" w konwersacji brzmi tak jakoś bardzo oficjalnie, dopuszczam także: Januszku, Jasiu, Jachu i inne miłe określenia. ;)

http://www.navaja.pl/

kezsel

Zapowiada się konkretny nóż 8D prosty i piękny w swej konstrukcji :slini: czekam na efekt końcowy :D

mnicha

Do buszu,do rąbania drzewa, na słonie, ... ale dla przyzwoitości zaznaczyłem swym logo,

a później nie mogłem się opanować i ...by zaspokoić swą próżność i chęć próbowania z nowym i nieznanym doprawiłem go wzorkiem.

zdjęcia jak zwykle, ale coś tam widać  :)

pozdrawiam

Dexameth

Wzorek nie szkodzi absolutnie.Wprost przeciwnie , poprawia klimacik  :)

Zawsze jest gdzieś piękny poranek , nawet w dniu naszej śmierci .

elkrakerso

Świetne kształty i wygląd drewienka, piękny wzorek ładnie komponuje się z rękojeścią.
Zupełnie be przejście "za krótkiego" drewienka w ostrze, zmarnowane tyle miejsca że by F16 wylądował i ten opuszczony dziwnie czubek też mi się wcale nie podoba.  :P

edit:
o tak mniej więcej bym zrobił  :D
1- inne wyjście szlifu -delikatne i pod kątem, wiecie o co chodzi  :P
2- drewienko rękojeści też pod kątem równolegle do szlifu z bocznym zgrubieniem/jelcem (niewielkim)
3- tego toto wcale niema.
PS: uwaga na oczy nie jestem mistrzem photoshopa  ;P

Mine is Strength... and Lust... and Power!