Reklama

Busse SAR-4 SE

Zaczęty przez ordo, 20-05-2009, 19:18:35

ordo

Pojawił się tytułowy nóż niedawno, więc pewnie nie wszyscy widzieli

http://bussecompanystore.com/knives.htm

cena jak na moje możliwości "trochę" zbyt wysoka przy obecnym kursie, ale IMO jest to najfajniejszy Busse obok Leaner Meaner Street.
Po prostu nóż. Jak nie Busse.

EDIT:
LE, SE - dziwi mnie tylko to, że są od SAR-5 grubsze, mają krótszą klingę, a długość całkowitą większą. Ale i tak są fajne  ;)

Reality has a well known liberal bias

Taipan

Masz dobry gust  :) ,jest naprawdę bardzo ładny.

Blizniak1966

Widziałem go już jakiś czas temu i bardziej mi podchodzi od SAR-5  :P

rotpin

Tylko dlaczego ponad 5,5mm grubości. Ja wiem, że Busse to łomy ale czy nie mogli tym razem dać tych 3,5-4mm.

elkrakerso

Cytat: rotpin w 20-05-2009, 19:36:03

Tylko dlaczego ponad 5,5mm grubości. Ja wiem, że Busse to łomy ale czy nie mogli tym razem dać tych 3,5-4mm.

Jak by tyle dali to by po legendzie było ;P bo hamburgery by w ogródkach łamali jednego za drugim :] zresztą przy ich gwarancji nie mogą sobie na to pozwolić.

Mine is Strength... and Lust... and Power!

Mario

Bardzoooo sympatyczny nożyk

zakuty

Cytat: MC Mario w 20-05-2009, 20:34:07

Bardzoooo sympatyczny nożyk

I we właściwej klasie cenowej ;P

Nie mogłem się powstrzymać, Mario :*

A nożyk faktycznie niczego sobie.

Paranoja w małych dawkach nie szkodzi zdrowiu. A wręcz jakby przeciwnie...

AlexP

Ceterum censeo PCK esse delendam!

Szymon602

Miodny nożyk, zdecydowanie ładniejszy od SAR-5, wygląda na tle innych busiaków jak hrabia pośród pospólstwa ;-)

Vercengetoryx

Mam głupie wrażenie, że przez rękojeść będą się nam palce nieprzyjemnie ściskać.
Dlaczego podcięcia pod kciuk są na wysokości wnętrza dłoni ?!?!?! Chyba, że ktoś ma kciuk po drugiej stronie.

Klinga spoko, rękojeść słaba na oko.

wojtas13

Niestety większość busse ma nie tyle problem z grubością, co z grubością przy kt. Dlatego tną beznadziejnie, szczególnie nówki z moich doświadczeń mają dziwaczne kąty ostrzenia przez co może i golą włosy ale do pracy się nie nadają.

Crusader Forge/Trident Knives addict.

Seeker.

www.acousticblades.pl

http://www.facebook.com/profile.php?id=100001627722838

Blizniak1966

Cytat: wojtas13 w 25-05-2009, 12:30:14

Niestety większość busse ma nie tyle problem z grubością, co z grubością przy kt. Dlatego tną beznadziejnie, szczególnie nówki z moich doświadczeń mają dziwaczne kąty ostrzenia przez co może i golą włosy ale do pracy się nie nadają.

Nie we wszystkich trafiaja się takie kwiatki, ale jeżeli już kiedykolwiek będę miał możliwości finansowe  :? to napewno znajdzie się on w moim posiadaniu  :D

jetron

Cytat: Blizniak1966 w 25-05-2009, 13:27:33

Nie we wszystkich trafiaja się takie kwiatki, ale jeżeli już kiedykolwiek będę miał możliwości finansowe  :? to napewno znajdzie się on w moim posiadaniu  :D
A u mnie nie!
Uważam że to bardzo słaby projekt.Głownia za krótka w stosunku do dł.rękojeści---proporcje wyjątkowo nonsensowne ,nawet jak na busiaka !!! a przeszło przez moje ręce trochę Bussiaków.
Do cięcia  nie teges--- bo za gruby,do rąbania nie teges--- bo za krótka głownia,do edecowania nie teges ---bo   za ciężki.W ogóle ta klockowata rękojeść nie teges !!!

lepermessiah

Nóż jest brzydki. A grubość i kąt jak w siekierze mnie nie dziwią. Dzięki temu nikt go nie złamie i nie wyszczerbi, a Busse dalej będą najlepsze ;)

Jestem rozsądnym człowiekiem, wiem że lenistwo popłaca

jetron

Cytat: lepermessiah w 25-05-2009, 19:26:37

, a Busse dalej będą najlepsze ;)

Cytat: lepermessiah w 25-05-2009, 19:26:37

Nóż jest brzydki. A grubość i kąt jak w siekierze mnie nie dziwią. Dzięki temu nikt go nie złamie i nie wyszczerbi, a Busse dalej będą najlepsze ;)

No , o złamanym Mad Dogu coś tam słyszałem,a o złamanym Busse nie  !  :)

Frey

Cytat: jetron w 25-05-2009, 19:00:44

A u mnie nie!
Uważam że to bardzo słaby projekt.Głownia za krótka w stosunku do dł.rękojeści---proporcje wyjątkowo nonsensowne ,nawet jak na busiaka !!! a przeszło przez moje ręce trochę Bussiaków.
Do cięcia  nie teges--- bo za gruby,do rąbania nie teges--- bo za krótka głownia,do edecowania nie teges ---bo   za ciężki.W ogóle ta klockowata rękojeść nie teges !!!
Muszę się niestety zgodzić z jetronem. Też mi się ten projekt nie podoba. Za ciężki i za wielki na EDC. Rękojeść zbyt duża w stosunku do ostrza. Duuużo bardziej wolę Batac'a - model combat grade.

demon

Cytat: jetron w 25-05-2009, 19:00:44

Do cięcia  nie teges--- bo za gruby,do rąbania nie teges--- bo za krótka głownia,do edecowania nie teges ---bo   za ciężki.W ogóle ta klockowata rękojeść nie teges !!!

Obyś żył wiecznie ! Mam identyczne wrażenie.
Chwilowo nie mam czasu. Takie tam, różne...

Tu wrzucić jakiś mądry / szokujący cytat - najlepiej po angielsku lub po łacinie, ewentualnie nazwę zespołu o którym nikt nie słyszał.

SMF spam blocked by CleanTalk