Reklama

Sog Fusion Tactical Tomahawk

Zaczęty przez jack, 23-05-2009, 11:57:13

jack

Witam.
Przymierzam się właśnie do zakupu jakiegoś fajnego hawka i wybór padł właśnie na SOGa.
Zastanawia mnie tylko jak jest z wytrzymałością tej zabawki. Nie rozleci się po kilku rzutach? Jak wygląda sprawa osadzenia na stylisku? Bo szczerze powiedziawszy na fotkach wygląda to strasznie plastikowo.
Może ktoś pokusi się o krótką reckę  ;>

Trza być twardym landsknechtem a nie miętką ninją

marwarf

Rozleci Ci się po kilku rzutach. Do rzucania to tylko La GAna, a lbo jakiś CS, ale tutaj licz się ze zniszczeniem trzonka. NAtomiast jeszcze nie spotkałem się z siekierką, która rąbała by lepiej od tego SOG-a. Kiedy w parę minut usunęłem sobie nim z drogi pokażną sosenkę.   

FRN

Cytat: jack w 23-05-2009, 11:57:13

Bo szczerze powiedziawszy na fotkach wygląda to strasznie plastikowo.

Bo niestety tak jest :/

Orginalny trzonek jest do natychmiastowej wymiany ze względu na swoja słabą wytrzymalość.

GAWEŁ

przy robotach "rąbanych" też nam się rozleci? czy raczej tylko wtedy gdy będziemy rzucać?

Kocham życie. Coraz bardziej...

FRN

Zdecydowanie przy rzucaniu, ale to niesamowita frajda jest, wiec polecam wymiane trzonka :)

Natomiast głowica jest OK i jak najbardziej sie sprawdzi.

marwarf

A jak byście widzieli wymianę trzonka ? próbowałem z prętem ertalonowym i długo nie wytrzymał :)

FRN

Mozesz przybliżyć sprawe z ertalonem  ;> Co dokładnie sie stało i jak :question:

marwarf

Jest po prostu za kruchy - mimo pozornej elastyczności nie jest w stanie zamortyzować rzutów i pęka.

merixos

http://www.youtube.com/watch?v=O1m1sYAXqYc na tym filmiku pokazane jest jak po fusion hawku przejeżdża samochód, trzonek wygląda na nietknięty......
Sam od pół roku używam tego hawka i latał kilka razy, jak narazie brak jakichkolwiek uszczerbków......

Robin

Jest tez wersja z drewnianym trzonkiem. Po pierwsze jest chyba tansza, a po drugie jak sie drewienko zlamie to nie szkoda  :)

Bawilem sie troche tym hawkiem i zrobil na mnie srednie wrazenie. Przekombinowany, troche za duzy (szczegolnie ten kolec z tylu), nie wzbudzil mojego zaufania. Za te cene mozna miec 2 cold steele.

drazel

odkopuję - cos mnie naszło na "siekierkie" jest 3 pretendentów - w/w sog, trench hawk cold steela i condor http://www.condortk.com/productsdetail.php?prodid=1111
któryś byście polecili?

marczesco

SMF spam blocked by CleanTalk