Reklama

prostaczek z brzuszkiem

Zaczęty przez milord, 16-06-2009, 23:15:27

milord

tego juz raz wrzucilem, teraz troszku wiecej fotek i mozna mu spokojnie dupe obrobic  :D

15cm Yrijo Puronvarsi Taonta -patrz posty Rybaka na ten temat - róg z losia, kies tam wstawki i dab.
Mialo byc skrzyzowanie leuku i troche linii "amerykanckich" w obrysie rekojesci - osobiscie bardzo go lubie - miec i uzywac.

maba

Baardzo przyjemnie wygląda. Gratki! :)

R.U.M.C.

Fajny i charakterny. Wg mnie trochę brakuje mu gardy. Szlif przechodzi chyba w 0 grind (czy nie widzę kt?) i bez metalowej rękawiczki bym się nim nie bawił :frown:

topek

Ja tez bym sie troche o palce bal :D Ale piekny jest :slini: :slini: :slini:

yodyna

Gdzie dostales tego blanka?Ladnie oprawiony a o palce sie nie martw (ponoc odrastaja)  ;P

Przepraszam za brak ogonkow  :)

9/20

Dexameth

Ładny nóż. Pięknie oprawiony.Polerowane okładziny.Rozbieramy nim tuszkę - nóż siłą rzeczy staje się mokry , śliski-w pewnym momencie dłoń się zsuwa po rękojeści i ...Ale to tylko nadmiar wyobraźni -a nóż rzeczywiście ładny  ;)

Zawsze jest gdzieś piękny poranek , nawet w dniu naszej śmierci .

milord

A ja sie nie balem i na drugi dzien ten ostry kat przy KT zrobil mi dziurke  w rece. :D
Wiec zeszlifowalem go troche na 45 stopni, coby nie bylo takiego "zadziora" i teraz jest jak przy innych scandi - bez jelca, ale bezpiecznie.
Przysiegam na mamusie, ze jeszcze mi sie nigdy paluchy przy zadnej robocie  w bezjelcowych na KT nie zeslizgnely, a naprawde nie chce ryzykowac pociecia palców - na gitarce grywam i bólu sie boje :D

Prowler

cud miód i orzeszki ale jak kilka osób pisało juz powyżej to o palce bym sie bał chodź tez nigdy mi się  jeszcze nie zsunęły ale strzeżonego Pan Bóg strzeże :)

Podobno grzeczni chłopcy idą do nieba, a niegrzeczni idą ... tam gdzie chcą

Trollsky

ta rekojescia pokazałes niezłe rzemiosło w łapie.

jak bedziesz robil nastepnego  to ja poprosze obszerny tutorial z duza iloscia zdjec   jak  powasteje taka rekojesc,  jak spasowywujesz itp.

dasz rade ?

Ludzie wybaczą Ci wszystko, oprócz tego ze Ci coś wyszło.

Guciek

Mmmm ładny! Taki całkiem jak dla mnie. Ale jestem pod wrażeniem tego co udało ci się z dębu wycisnąć, używałem kilka razy dębu, ale nigdy ciekawie nie wyglądał.

Cytat: Kubus Puchatek
Nie do konca wierze w Twoje, czy kogokolwiek tutaj istnienie. Net jest iluzja.
Cytat: Szabas
Nice, very kurwa nice. :D
W Polsce używamy polskich wyrazów!

milord

@Trollsky - nie ma tu zadnej filozoski - kwestia bolstera juz upj pokazal w tutku - przekladki - klocek drewna - zaklepane i juz.
reszte to od reki na oko. Wprawdzie zawsze robie szkice itp. ale wole wczuc sie w material i jechac na zywo. Zawsze mi troche inaczej wychodzi niz szkic - zmieniam zdanie podczasz roboty.
Ale jak chcesz foty, to przy okazji moge i foty porobic, poogladac nie zaszkodzi ;)
A dab jaki byl, taki byl, ladnie wysezonowany kawalek na zrobienie mebla - nie wiem nawet czy czyms
byl traktowany.
Dzieki za feedback i pozdrawiam  :D

Trollsky

rob rob.  bo ostatnio  mało sie dzieje :)

Ludzie wybaczą Ci wszystko, oprócz tego ze Ci coś wyszło.

rak

wady już wymieniono ale się podoba

gladiator

Naprawdę świetna rękojeść. Bardzo zgrabna. Niestety nie podoba mi się osadzenie głowni, a konkretnie to, że grzbiet rękojeści mija się troszkę (wystaje ponad) z nasadą głowni. Ale ogólne wrażenie bardzo pozytywne.

Pavulon

Extra klimat. Jednak obawiałbym się o rękojeść.Dąb ma to do siebie że w kontakcie z metalami pojawiają się czarno sine wykwity.Miejmy nadzieje że jest mocno stabilizowany  ;)

kezsel

Cytat: topek w 17-06-2009, 07:49:22

Ja tez bym sie troche o palce bal :D Ale piekny jest :slini: :slini: :slini:

+1

SMF spam blocked by CleanTalk