Reklama

puukko lamparcik

Zaczęty przez milord, 19-06-2009, 21:59:01

milord

Piwnica nie chciala mnie puscic i przedstawiam kolejny rezultat mojej niecierpliwosci - nie lubie roboty rozkladac na kilka dni.
Puukko
Klinga jak w Trollu - Lauri PT 10cm
ren, brzoza K. i kora - no, mosiadz tez jest.
Strasznie msie te zgrzybienia kojarza z lampartem - co mi nie pasuje do kozika, ale cóz...

I teraz wspólne z Trollem (nozem ;) )

killrathi

oprawy robisz bardzo ładne. Tylko te surowe klingi wyglądają zbyt kanciato przy nich.

Pitt

AAAA... BĘDĘ KRZYCZAŁ!!!
D A J     M I     G O!!!!  proszę...
Jest przewspaniały.

Uwaga - nieogarniam paczkomatów, wysyłam tylko DPD

Barni

kolejna oprawa godna podziwu, strasznie mi sie te zdobienia na rogu podobają

"Kolejny przedmiot wprawia w lot, gwałtowny mojej ręki ruch na trajektori lotu ściana, a wciąż jest tyle do rozjebania"
---------
--------
Poroże jelenia z różą kupie!!!

jetron

Troll fajniejszy IMO.

rak

co za rozpusta
cacuś jeden i drugi 

kangoo

Kończ Waść i mąk oszczędź . Widząc coś takiego aż mnie skręca . Cudowne te Twoje noże ....

Prowler

Milordzie Ty weź zdjęcia wrzucaj z rana ,bo jak się napatrzę na Twoje prace przed snem to później zasnąć nie mogę  ;> ,a tak jak wrzucisz coś z rana to do wieczora może mi przejdzie i nie będę miał Twych dzieł przed oczami :D

Podobno grzeczni chłopcy idą do nieba, a niegrzeczni idą ... tam gdzie chcą

paproch

Ładny ale troll ładniejszy. Gratki

By z krwi naszej życie wzięła Ta
Co jeszcze nie zginęła

szachar

Razem z moją żonką napawamy się tym widokiem. :-)
Są naprawdę śliczne!!!

Dexameth

Klimatyczne bardzo te oprawy   :)

Zawsze jest gdzieś piękny poranek , nawet w dniu naszej śmierci .

kezsel

Nic dodać , nic ująć :slini: gratki 8D

milord

Cytat: killrathi w 19-06-2009, 22:02:31

oprawy robisz bardzo ładne. Tylko te surowe klingi wyglądają zbyt kanciato przy nich.

Musze przyznac, ze osobiscie kocham wlasnie ten kontrast - wycackane rekojesci i surowe klingi, nawet surowiej bym wolal. Moze za duzo sie napatrzalem na strae laponskie koziki
No ale teraz bede myslal jak by bylo z klinga-lustrem  ;)
Dziekuje wszystkim uprzejmie za dobre slowa.
Jak wróce z urlopu, to obydwa nozyki powedruja na gielde, chociaz ciezko sie rozstawac, jak cos cieszy :D
@Prowler-wejdz tedy na PCK i zobacz inne cacka - nie bede wtedy winny twojej bezsennosci  :D -dzieki ;)

topek

Poniewaz zamiesciles fotke z dwoma,  wiec pozwole sobie wyrazic opinie o obu nozach : SZACUNEK, duuuzy szacunek :kopara: :slini:

kooniu

oprawy rewelacyjne  8D ale mam pytanie , taka rekojeśc jak w tym puukko to mi raczej do leuku pasuje - tam zabezpiecza przed wyplynięciem z reki przy rabaniu a tu jak sie sprawuje? pytam bo nigdy nie mialem takiej rekojeści w reku

" border="0

robię drogo ale za to bardzo chujowo ;)
Cytat: bataki
.... Nie ma noży idealnych bo gdyby były to ktoś by już je robił. I tyle. ...

maba

milord

Cytat: kooniu w 21-06-2009, 12:01:21

oprawy rewelacyjne  8D ale mam pytanie , taka rekojeśc jak w tym puukko to mi raczej do leuku pasuje - tam zabezpiecza przed wyplynięciem z reki przy rabaniu a tu jak sie sprawuje? pytam bo nigdy nie mialem takiej rekojeści w reku

Ta przy rabaniu tez przydatna, jak szybko dupa ruszasz to Ci z reki nie wyleci!  :D

A tak na powaznie, to sprawuje sie bardzo dobrze, tylko rekojesc musi byc wystarczajaco dluga, by lape zmiescic.
Laponskie Puukko, to z tradycji ma takiego wlasnie grzybka na koncu. A gdzies na polskiej stronie czytalem, ze puukko pochodzi od slowa/ czasownika(nie pamietam brzmienia) znaczacego: kluc czyli dzgac (sorry, ze nie mam znaków dodatkowych  :( )
To sie moze pokrywac z teoria, ze te laponskie puukko uzywane bylo glównie do nacinania/znakowania uszu rena i do zabijania poprzez wbijanie w serca - i po to ten grzybek. Puukko czyli "sztych" aka "dzgacz"??
Sprawa do sprawdzenia, jak czas pozwoli.
Dzieki jeszcze raz za pozytywne komentarze i pozdrawiam.

simon

Jestem żonaty 8D i mam syna!!!
Aambeld pokazał nóż (swój) ;P

Taipan

Nie przepadam za takimi głowniami za to rękojeść jest przecudowna.

Pavulon

Fajne klimatyczne nożyki ,takie jak lubię  8o

SMF spam blocked by CleanTalk