Reklama

Rękojeść nimravusa.

Zaczęty przez leum, 28-06-2009, 12:04:03

leum

Witam. Interesuje mnie jak szyko zużywa się powłoka aluminiowych nakładek rękojeści nimravusa. Chodzi mi o trwałość powłoki, czy po dłużym czasie uzywania widoczne są otaracia czy rysy. Może ktoś ma taki nóż "po przejściach" to prosiłby  o zamieszczenie zdjęć jego aktualnego stanu.

rybak

Nie mialem takiego Nimravusa, ale mialem Presidio - poszukaj fotek, w ogole poszukaj fotek Presidio (jesli nei ma Niemrawcow) to bedziesz widzial, czego sie +/- spodziewac mozna.

Ogolnie - zdziera sie, zwlaszcza na ostrych "rogach".

Jakigoś mje Ponie Buoze stwuozył, takigo mje mos... ن
--------------------------------------------------------------
The legacy is more intimidating, than any opposition...

Pele76

Powłoka się chyba nie zmieniła w BM i ich aluminiowych rękojeściach c'nie? Bo jak nie, to ja wrzucałem fotki AFO i Auto Strykera i tam tez pokazane jak się potrafią wybłyszczyć ;)

Najpiękniejszym uczuciem, jakie możemy przeżyć,
jest odczucie tajemnicy. To ono jest źródłem autentycznej
sztuki, prawdziwej nauki. Ten kto nigdy nie odczuł tej emocji,
kto tego nigdy nie spróbował, jest jak umarły. Jego oczy są zamknięte.

Albert Einstein

8,5/19

riot

Ulega zniszczeniu jak każda powłoka. Wszystko zależy od intensywności użytkowania. Nie da się określić a priori jak szybko i w jakim stopniu zostanie porysowana czy zdarta.

Na pewno nie ma to wpływu na walory użytkowe noża  ;)

LesterSteppen

Cytat: leum w 28-06-2009, 12:04:03

Chodzi mi o trwałość powłoki, czy po dłużym czasie uzywania widoczne są otaracia czy rysy. Może ktoś ma taki nóż "po przejściach" to prosiłby  o zamieszczenie zdjęć jego aktualnego stanu.

Rysy w zasadzie nie wystepują, jedynie nieznaczne wytarcia na częśćiach wystających rękojeści. Na "zwykłych zdjęciach" prawie niewidoczne, przedstawione foto jest specjalnie podświetlone (te "świecące" punkty) aby uwypuklić wytarcia.Nóż był eksploatowany dość długo, co widać. Rękojeść robi lepsze wrażenie niż głownia.
[IMG]http://images46.fotosik.pl/163/

PajonkHC

ja mam nimravusa ale okładziny z G10 okładziny jak nówki a powłoka na ostrzu dojechana. więc sam pomyśl co moze być :)

rybak

Cytat: PajonkHC

ja mam nimravusa ale okładziny z G10 okładziny jak nówki a powłoka na ostrzu dojechana. więc sam pomyśl co moze być :)

No super, a co powloka na klindze ma wspolnego z powloka na aluminiowej rekojesci?

Nie o to bylo pytanie.

PajonkHC

bo przy duzym uzycia będzie praktycznie ten sam efekt jak bym dostał takiego nimravusa to po miesicu uzywania powłoki na rękojesci by nie było. las krzaki otarcia woda itp.

kostek.ok

Wcale sie tak szybko nie sciera ,a jak sie troche zetrze to moim zdaniem fajniej wyglada , nabiera wtedy smaku  ;)
Jak bede mial kiedy to zrobie fotki dosc mocno sfatygowanego presidio .

rybak

Cytat: PajonkHC

bo przy duzym uzycia będzie praktycznie ten sam efekt jak bym dostał takiego nimravusa to po miesicu uzywania powłoki na rękojesci by nie było. las krzaki otarcia woda itp.

Jak nie rozumiesz sam, ze piszesz nie na temat, to Ci nie jestem w stanie pomoc.

SMF spam blocked by CleanTalk