Reklama

Po raz kolejny fixed EDC.

Zaczęty przez Renkaw, 11-07-2009, 09:40:23

Renkaw

Witam panowie,potrzebuje pomocy w wyborze jakiegoś niedużego fixeda.Nóż ma się nadawać na EDC,czyli wiadomo,krojenie,ostrzenie patyków,bez żadnego rąbania czy innych hardcorów.Miałem chrapke na Gamera ze Specshopu ale jeszcze czekam na odpowiedź czy będą w ogóle je mieć.Kwota jaką będe dysponował to 250 z ewentualnymi (małymi!)odchyleniami.Preferuje kydexowe pochwy,ale jak dobry nóż to i inne ujdą.

Viniciuss

Polecam More 2000, brzydka, ale tnie nieziemsko. W tym budżecie to sobie dorobisz do niej kydexową pochwę i zmienisz rękojeść na G10.  ;)

Renkaw

Cytat: Viniciuss w 11-07-2009, 09:55:38

Polecam More 2000, brzydka, ale tnie nieziemsko. W tym budżecie to sobie dorobisz do niej kydexową pochwę i zmienisz rękojeść na G10.  ;)

Mora to fajny nóż,ale nie chciałbym się bawić w żadne przeróbki.chyba jednak kupie sobie jakiegoś foldera od kershawa,znacie jakieś fajne modele w moim zasięgu cenowym?albo nie będe oryginalny i jak mnóstwo osób kupie Griptiliana od BM

Frey

A ja polecam Izulę od RATa. Świetny mały nożyk! Mimo małych rozmiarów dobrze leży w dłoni. W kieszeni czy to dżinsów, czy marynarki - po prostu znika.

Renkaw

dzięki za radę,Frey tylko że Izula to jest raczej neck.fajna jest,tylko gdzie to dostać...
Edycia:zachorowałem na tą Izulę.jest piękna.chyba wybrałem już nóż.

maba

No i to jest właśnie fixed EDC, a nie Gamer, IMHO. A gdzie dostać? Pewnie tutaj :)

Renkaw

Chłopaki,dzięki za pomoc.Frey,masz u mnie piwo za tą Izule,jest świetna!Będzie się trzeba troszke pobawić z paracordem,hehe

SMF spam blocked by CleanTalk