Reklama

Nóż pomarańczowy 40%

Zaczęty przez Andreh, 12-07-2009, 13:48:16

Andreh

Witam :)

Dawno nic nie pokazywałem a że zrobiłem ostatnio kilka noży to dzisiaj przedstawiam pierwszy z nich. Z założenia miał to być taki kitchen tactical ale jest ze mną już prawie pół roku i ścian kuchni jeszcze nie opuścił. Drzwi by pewnie nie wyważył ale w kuchni nie można narzekać :)

Dane:
Stal: N690 (hartowanie za pomocą Yahoo :* )
Długość całkowita: 25 cm
Klinga: 12.5 cm
Wysokość szlifu: 3.2 cm
Grubość głowni: 3.25 mm
Rękojeść: pomarańczowy(info dla daltonistów ;)) corian
pręty i rurka z włókna węglowego

Jutro pokaże następny tylko muszę mu imię wymyślić :D
Wrzucać je tutaj czy do oddzielnych wątków?

awknives.blogspot.com
Instagram: woro_knives

Schtruntz

projekt może nie rewolucyjny
ale...
...jakość wykonania miażdży !!! :slini:

Cytat: Andreh w 12-07-2009, 13:48:16

Wrzucać je tutaj czy do oddzielnych wątków?

IMHO: do oddzielnych!
1 nóż  - 1 wątek
będzie to lepiej wyglądać jak dostaniesz własny dział knifemakerski [oraz stosowny znaczek pod nickiem] i wszystkei tematy zostaną tam przeniesione :D

Desordem e Regresso

topek

Ladny noz, taki wesoly :)
Wykonanie - prima sort 8D
Gratulacje!!

simon

Jestem żonaty 8D i mam syna!!!
Aambeld pokazał nóż (swój) ;P

maba

Cudo :-* Prosty, piękny, kolorowy, wesoły!

paproch

Ej, weź rób o pokazuj więcej noży.

By z krwi naszej życie wzięła Ta
Co jeszcze nie zginęła

Robin_L

Naprawdę elegancki.Kształt bardzo na tak, choć ja bym mu dał jeszcze z milimetr wypaśności ogólnej.Pochwy rozumiem nie ma?

Wprawdzie pomarańczowe noże trochę się opatrzyły ale ten jest naprawdę przyjemny, szczególnie ze wskazaniem "kuchnia"

EDC : RATo + Swisstool , Convoy S2+, Nokia 800t Zipperfox 25

Failure is always an option

Andreh

Dziękuję za miłe słowa. Właśnie miał być taki wesoły :). Osobiście jestem fanem pomarańczowych noży :D

Pochewki nie ma. Leży sobie w kuchni i nigdzie nie wychodzi.

Jutro pokażę coś w zupełnie innym klimacie

awknives.blogspot.com
Instagram: woro_knives

aredhel

I have no idea about it, but I do love little kittens.

Pavulon

ordo

idea słuszna, klinga zacna, długość całości i klingi - odpowiednia, tylko z takim kolorem to u mnie też by kuchni nie opuścił  ;P następny gdyby tak trochę bardziej tactical, to zyskam obiekt westchnień  :shades:

Reality has a well known liberal bias

Geriatryk

Tu na knives jest jedyne miejsce gdzie chłop chłopu prawi komplementy. Jestem pod ogromnym ważeniem lekkości, estetyki, artyzmu, perfekcji Twoich prac. Pozdrawiam...

MAZOWIECKIE  TOWARZYSTWO  PRZYJACIÓŁ NOŻY
http://ntn.knives.pl/  NÓŻ TO NARZĘDZIE

Polak w demokracji źle się odnajduje. Jest tradycjonalistą i jak dwa X dziennie w pysk nie dostanie, to jest chory .... Cytat z klasyka.

Pitt

Powiem więcej, tym bardziej że byłem właścicielem noża autorstwa Andreha. Jakość wykonania jest na poziomie noży Marcinsa, a jednak cena inna. Można?

Uwaga - nieogarniam paczkomatów, wysyłam tylko DPD

cubix

Cytat: Pitt w 17-07-2009, 09:31:10

Powiem więcej, tym bardziej że byłem właścicielem noża autorstwa Andreha. Jakość wykonania jest na poziomie noży Marcinsa, a jednak cena inna. Można?

Pewnie, jak człowiek tym nie zarabia na chleb :)
Proszę kontaktować się tylko i wyłącznie mailowo!

WAR

Ciekawa teoria, znaczy jesli zrobię nóż, jego wartość zależy od tego, czy zarabiam w ten sposób na chleb ?
Niezłe, naprawdę niezłe ...

There are good atheists and bad atheists. There are good believers and bad believers. A cunt is a cunt and no god has ever changed that.

cubix

Tzn. twierdzisz, że to nie ma wpływu na cenę? Wg. mnie ma, a czy ma wpływ na wartość tego nie wiem ;)

Proszę kontaktować się tylko i wyłącznie mailowo!

WAR

IMO nie powinno mieć żadnego wpływu.
Oczywiście, zdaję sobie sprawę z obciążeń fiskusa dla kogoś kto się tym para zawodowo, jednak:
- osoba która robi noże zawodowo robi ich więcej niż amator
- klient nie powinien płacić więcej za to, że ktoś chce w ten sposób zarabiać na życie
akurat w tym przypadku, sprawa jest prosta, płacisz za nazwisko makera. Jakość, wartość itp ma w tym przypadku mniejsze znaczenie.

There are good atheists and bad atheists. There are good believers and bad believers. A cunt is a cunt and no god has ever changed that.

SMF spam blocked by CleanTalk