Reklama

Paszteciak

Zaczęty przez karud, 19-07-2009, 18:39:44

karud

Spróbowałem zrobić coś w innym stylu - nóż taktyczno-outdoorowo-surwiwalowy ... czyli nożyk do smarowania kanapek pasztetem na kempingu  ;>
Głownia pochodzi od Upj (to znaczy stal dostał od jakiegoś amerykańca, prawdopodobnie przekuta D2, coś jak rosyjski parabułat, szli i hart selektywny Janusza) ale sporo zmieniłem jej profij rekojeści i trochę głowni. Rękojeść : czarna i czerwona fibra, micarta black linen i stabilizowany klon, piny i rurka z włókna węglowego. Długość całkowiat 165 mm, ostrze (do krawędzi progu) 82 mm, rękojeść dla mnie na trzy palce. Aha szlif pełny płaski i grubość około 2,8-2,9 mm

Można marudzić, krytykować, itd ... jak kto sobie życzy  :D

zapraszam do sklepu www.birkashop.pl

жизнь, как посмотришь с холодным вниманьем вокруг –
такая пустая и глупая шутка...

maba

Piękny grubasek! 8D

killrathi

fajny :D ale do pasztetu to szkoda strasznie.

ps.
stal jest trawiona czy ma taką fakturę po kuciu?

karud

Trawiona ... ze 3 razy to robiłem i i tak nie do końca jestem zadowolony z efektu  :]

Pavulon

Jakiś taki ..brzydki  ;-) żartowałem świetne połączenie funkcjonalności i estetyki  :)

topek

Zmiana stylu w pieknym stylu :)  Fajny jest 8D

pecado

no z takim pokazac sie w lesie to pełny lans ;)
stylistyka trochę a'la Trollsky (on ma jakąś freudowska skłonność do takich grubasków ;) ), ale detale wykończenia, no i dobór materiałów już bezwzględnie Twoje :)

"Kcem", na szczęście mnie nie stać :D

pozdrawiam
pecado
Fanklub Taktycznej Rusałki |#| Barankom mówię moje stanowcze nie :mad:
hokka hey hadree hadree succomee succomee
PGK swoich i świadków nie zostawia.

Esthan

Karud, jak to jest nóż do pasztetu to ja chcę zobaczyć Twój zestaw noży do steków.

Trollsky

Cytat: pecado w 21-07-2009, 12:52:59

stylistyka trochę a'la Trollsky (on ma jakąś freudowska skłonność do takich grubasków ;) ), ale detale wykończenia, no i dobór materiałów już bezwzględnie Twoje :)

jak ja sie ciesze ze dziad z rybackiej wioski znów jest czynnym forumowiczem :)
noz faktycznie koncepcyjnie bliski mojemu sercu ;)

chciałbym widziec Karuda który smaruje nim pasztet z biedronki za 49 groszy i zapija kunigerem za 1,29  (lub jakos podobnie) :)

Ludzie wybaczą Ci wszystko, oprócz tego ze Ci coś wyszło.

karud

Cytat: Trollsky w 21-07-2009, 13:00:31

chciałbym widziec Karuda który smaruje nim pasztet z biedronki za 49 groszy i zapija kunigerem za 1,29  (lub jakos podobnie) :)

Wredota  ;> pasztet używam głównie drobiowy Podlaski, a w Biedronce nawet chyba raz byłem  ;P ale to się może jeszcze zmienić  :?

Esthan jest mała szansa na zestaw noży do steków w moim wykonaniu... wszystkie steki zżeram natychmiast i nie ma szans na przymierzenie noża  ;P

Adski

Ładny mi paszteciak, jednak Robert to "umi" ;) czy to w takim stylu czy takim
piękności robi  :slini:

...

Swatch

Ładny aż się ryj do niego śmieje ,gratulacje :slini:. A może zostaniesz wegetarianinem a nóż wyrzucisz ? <powiedz gdzie ok ? >

karud

Cytat: swatch w 21-07-2009, 21:04:48

A może zostaniesz wegetarianinem

Akurat na to zupełnie bym nie liczył  :D co ja poradzę że w pół godziny po wielkiej porcji zieleniny jestem po prostu znowu głodny  :?

karud

Paszteciak dostał "puszeczkę" skóra wyprawiana roślinnie 2 mm, traktowana takim specjalnym tłuszczem do skór . Wiem że dość okropna (szczególnie że z jakichś resztek skóry), ale swoje zadanie spełnia  ;>

Dzięki za uwagę  :D

SMF spam blocked by CleanTalk