Reklama

Hello, I am new here. Owner of a TCFM XL

Zaczęty przez goretro77, 23-07-2009, 05:46:10

goretro77

Hello Everyone.   I got this knife as a birthday present and I love it.   Very, very well made!

TCFM XL.   Thank you!    :D
8D

it feels perfect in my hand and is balanced well.

I go camping a lot and this knife will be worn all the time.

wermont

Hello and welcome!

Excellent knife and best birthday present men can get :D I've got TCFM 02. Your Trident/CF still looks like new - can't  wait to see it being used ;)
And watch out for the tip - it's extremely sharp and pierces everything, but it's quite fragile when prying.

Personally i've dilemma - TCFM XL or O3...

We've got a lot of Crusader Forge users here, so feel free to ask questions in the CF sub-forum:
http://www.knives.pl/forum/index.php/board,46.0.html

P.S. the set of items on photos indicates without doubts that You're from US ;)

Milosnik, nie fanatyk.

ordo

Congratulations! You've chosen best model with best finish - IMO of course  ;)
It should serve you well.

Reality has a well known liberal bias

rybak

I moved the thread to appropriate forum.

Jakigoś mje Ponie Buoze stwuozył, takigo mje mos... ن
--------------------------------------------------------------
The legacy is more intimidating, than any opposition...

xenox

Ej , a jak zrobiles te supelki na sznureczku tak ladnie ? I gratuluje nozyka . Ladny

kezsel

Cytat: xenox w 24-07-2009, 21:35:59

Ej , a jak zrobiles te supelki na sznureczku tak ladnie ? I gratuluje nozyka . Ladny

To tak zwana ,,pyta,, w szkole podstawowej takie robiliśmy

xenox

Skoro uczyles sie o tym w szkole to czy moglbys zerknac do zeszytow i podac tu sposob jak zrobic taka pyte ? Bylbym wdzieczny .

kooniu

" border="0

robię drogo ale za to bardzo chujowo ;)
Cytat: bataki
.... Nie ma noży idealnych bo gdyby były to ktoś by już je robił. I tyle. ...

kezsel

Cytat: xenox w 28-07-2009, 01:20:38

Skoro uczyles sie o tym w szkole to czy moglbys zerknac do zeszytow i podac tu sposob jak zrobic taka pyte ? Bylbym wdzieczny .

To nie było na lekcjach, to były nasze zabawy na przerwach a teraz dzieci telefonami się bawią ;>
Wracając do tematu to tak krok po kroku.

Powodzenia

xenox

Jestem Wam niezmiernie wdzieczny , nie spodziewalem sie ze ktos ma nawet fotki jak to robic ( lub zrobil te foty po moim zapytaniu ) . Dziekuje rowniez za PW z linkiem do ''supelkow'' .

kezsel

Nie miałem nic innego pod ręką i zaplotłem ekspandor, myślę że bedziesz wiedział jak to zrobić. Z 3 sznurków wyjdzie pytka sześciokątna :D

xenox

No ok , kumam . Tylko jak kolega autor topa zaczepil ta pytke do noza ? Bo konce widac na zewnatrz . Zostawil na poczatku kawalek sznurka w postaci petelki czy jak ?

Mikko

Też się kiedyś zastanawiałem jak się to zaplata, tutki można znaleźć w dziwnych miejscach np tu http://kolorowefilki.blox.pl/html  ;P

kooniu

Cytat: xenox w 29-07-2009, 01:36:17

No ok , kumam . Tylko jak kolega autor topa zaczepil ta pytke do noza ? Bo konce widac na zewnatrz . Zostawil na poczatku kawalek sznurka w postaci petelki czy jak ?

dokladnie tak - zacisnal koralikiem (moze być czaszunia  ;> )
" border="0

robię drogo ale za to bardzo chujowo ;)
Cytat: bataki
.... Nie ma noży idealnych bo gdyby były to ktoś by już je robił. I tyle. ...

SMF spam blocked by CleanTalk