Reklama

Operowy

Zaczęty przez kroko, 05-08-2009, 19:47:53

kroko

Taki garniakowaty,ale nie tylko program,czy paczkę orzeszków ciąć potrafi.Damast z NC-6 i G-45 z dodatkiem niklu,linersy z tytanu gr-5, 1,6 mm ,bolstery z rogu bawoła wodnego a kładki z czeczoty.pochewka z tłoczonej 2 mm skórki.

RNL

:kopara: tej daj mi go  :kopara:

Doskonały! Rozmiary?

,,Good luck, Mr. Gorsky"

Pozdrawiam wszystkich frustratów z pieczątką :*

u99

Prezentuje się (jak zawsze zresztą  :D) pięknie...  :slini: Jakie są wymiary tego zjawiska  :question:

edit : RNL szybszy  ;>

ps. tej Alek nie pchaj się, masz już jednego  ;P

killrathi

ojojojoj... szczęk na podłodze... :slini:

kroko

Rozłożony 190 mm z czego klinga 90 x 19 x 3 mm .

RNL

Cytat: u99 w 05-08-2009, 19:53:41

ps. tej Alek nie pchaj się, masz już jednego  ;P

ale z białym bolsterem, dla równowagi musi być z czarnym
,,Good luck, Mr. Gorsky"

petelicki

Nożyk super, ale czy mi się wydaje, czy krawędź klapki od pochewki, jest nie do końca wykończona? Jakaś taka poszarpana...

"Kiedy ty odpoczywasz, twój przeciwnik trenuje"

"Cała rzecz polega jedynie na tym, że kiedy chcesz zarąbać na śmierć swego wroga, masz ciąć tak, by ten zginął, bynajmniej nie biorąc sobie za cel tego, jaki ma być cios: mocny czy słaby." - Miyamoto Musashi, Gorin no Sho - Zwój czwarty: Krąg Wiatru

kroko

Cytat: petelicki w 05-08-2009, 20:10:09

Nożyk super, ale czy mi się wydaje, czy krawędź klapki od pochewki, jest nie do końca wykończona? Jakaś taka poszarpana...

Masz racje,na swoje usprawiedliwienie powiem ze zdjęcia były robione przed dopieszczeniem pochewki,teraz wygląda lepiej , nić jest już ciemniejsza i wszystkie krawędzie spolerowane i wosk położony i polerka zrobiona  itp. :D

Sarna

Jak zawsze wspaniały  :slini:. ehh gdyby tylko kasa była :P.
A ja właśnie szyje pochewke na krokowego twistera  8D

RNL

kroko- ślepy jestem, czy go ne podpisałeś?

,,Good luck, Mr. Gorsky"

paproch

Idealny garniakowiec

By z krwi naszej życie wzięła Ta
Co jeszcze nie zginęła

kroko

Cytat: RNL w 05-08-2009, 20:47:22

kroko- ślepy jestem, czy go ne podpisałeś?

Dobrze że przypomniałeś,zapomniałem kurde,ale i tak go muszę rozkręcić więć nie ma problemu ,zrobi się.

Pavulon

Swietnie dopieszczony nożyk .. bardzo bardzo mis się  :)

Pillnitz

Śliczności! 8D :slini:
idę po relanium :heart:...

* zacnie ostrzyżony hetero sapiens *

Esthan

Projekt w dechę, ale ma dwie wady:

Kołek - w ogóle nie wpasowuje się w klimat ostrza. Do damastu i drewienka nie pasuje coś co wygląda jak kapsel od piwa.
Sruba na osi - wygląda na wsadzoną na szybko z braku innych śrub pod ręką - coś bardziej wyszukanego tam pasuje.

Edzia:
2 Zdjęcie od góry - lewy dolny róg - co to jest koło śrubki? Czarny klej ?

kroko

Cytat: Esthan w 06-08-2009, 09:52:12

Projekt w dechę, ale ma dwie wady:

Kołek - w ogóle nie wpasowuje się w klimat ostrza. Do damastu i drewienka nie pasuje coś co wygląda jak kapsel od piwa.
Sruba na osi - wygląda na wsadzoną na szybko z braku innych śrub pod ręką - coś bardziej wyszukanego tam pasuje.

Edzia:
2 Zdjęcie od góry - lewy dolny róg - co to jest koło śrubki? Czarny klej ?

Kołek to kwestia gustu,na żywo nie wygląda tak strasznie,wszystkie śruby w nożu to torxy więc w ośce też takie muszą być(tak mi się wydaje)a to czarne to wosk który został po polerowaniu (już usunięty)

Esthan

Unifikacja fajna sprawa - ale ten wielki torx psuje wg mnie harmonię tego zajebistego projektu.

kezsel

Cudo 8D takiego śliczniaczka mieć to jest coś :slini: wielkie gratki :D

porcelanowy

POwitoł
Łoo, na zlocie w rękawiczkach oglądałem twoje noże i na tym pewnie też będę :)
Drewno (nie lubię tej emotki, ale...)  :slini: Bardzo ładnie się w nim _prawie_ wszystko zgrywa :)
Prawie to ta nieszczęsna śruba głowni: no wielka i płaska przez co jeszcze większa się wydaje. Może jakaś czarna oksyda na zimno albo inny przyciemniacz?

kroko

Cytat: porcelain w 06-08-2009, 11:35:55

Prawie to ta nieszczęsna śruba głowni: no wielka i płaska przez co jeszcze większa się wydaje. Może jakaś czarna oksyda na zimno albo inny przyciemniacz?

Trudno będzie z oksydą bo to nierdzewka jest,ale wierz mi,na żywo nie jest tak strasznie.

SMF spam blocked by CleanTalk