Reklama

szukam OTFa

Zaczęty przez til, 08-08-2009, 14:51:04

til

Szukam OTFa w przystępnej cenie. Porządne, markowe z reguły są podobno rzadkie i dość drogie, do głaskania i podziwiania z daleka. Ja szukam OTFa w celach bardziej użytkowych. Zdziwiła mnie cena takich noży ze strony http://www.bronbiala.com/index.php?cat_id=48 ... Czy koneserzy mogliby się wypowiedzieć na temat sensu zakupu takiego sprzętu? Czy jest bezpieczny [blokada] i czy nie rozleci się w ręku [zwłaszcza ten "z tworzywa sztucznego"]... :p? Jeśli ktoś ma propozycję jakiejś alternatywy to też będę wdzięczny.

michalwalc

Mi te noże wogole się niepodobają.

KRDziadek

To jest okropna chińszczyzna której strach używać. Tego pierwszego od góry nawet miałem w ręku - olbrzymie luzy, krzywe szlify, tępy a jak spadł na ziemię to to takie suwadełko do otwierania się przekrzywiło i trzeba go było prostować (bo jest zaczepiony na cienkiej blaszce  :?). Nie mam pojęcie jak wytrzymała jest blokada, ale patrząc po jakości tego suwadełka to bym się go bał używać. Alternatyw w takiej cenie nie ma - z otf'ami jest tak, że albo kupujesz dobre i drogie, albo tanie i żałosne. Poza tym, do pracy bym w ogóle odradzał OTF'y - do tego raczej służą inne noże. Ale wybór należy do Ciebie ;) .

...

kali

nie ma tanich i dobrych OTF

There are no tactical knives, only tactical minds
FP

wermont

Najtansze z firm `renomowanych' to chyba Protech. Nie mialem, ale na oko `zabaweczki'.

Jesli ciagnie Cie do automatow, to z tych klasycznych( nie OTF) tanie i w miare ok sa Bokery.

Milosnik, nie fanatyk.

Mario

Jeśli przystępna cena to coś w okolicach 30 lub 50zł to zapomnij i kup sobie Spartana albo Kudu. Bo to max.

koteks

A nie lepiej coś z assisted open, albo speed safe czy jak tam się te wspomagacze otwierania nazywają? co chcesz robić tym nożem? może coś w kershaw'a? pogmeraj w forum, szczególnie dział Kershaw, może coś ci w oko wpadnie, napisz skąd jesteś, może w twoim rejonie ktoś będzie miał coś do pomacania....
(BDW, mi się OTF'y jakoś jednoznacznie kojarzą, jeśli chodzi o używanie, ale ja mam nasrane podobno... ;))

rybak

Piranha robi tez OTF, sadzac po zwyklych automatach powinno to tez byc cos porzadnego.

Dalton robi.

Ceny beda podobne do tych ze stronki, tylko przecinek musisz przesunac jedno miejsce w prawo i zamiast zlotowek podstawic dolary.

Jakigoś mje Ponie Buoze stwuozył, takigo mje mos... ن
--------------------------------------------------------------
The legacy is more intimidating, than any opposition...

mirror

ja nie polecam noży OTF ale jak chcesz nóż OTF to ja ci radze odżałować kilka miesięcy albo lat i kupić microtech Scarab OTF D/A czy jak on sie tam nazywał a tak w ogóle to poczytaj o tym tutaj http://www.knives.pl/forum/index.php?topic=45968.15;topicseen

Pozdrowienia dla rodaków!!! Piotr

elkrakerso

Shrade jeszcze robi niedrogie OTFy. Nie wiem co to warte, opinie mają spory rozrzut, ale na pewno będą lepsze niż te co podałeś i na pewno gorsze niż porządne firmówki. Ale za ~30 baksów możesz zaryzykować. A nóż okażą się niezłe.

Mine is Strength... and Lust... and Power!

kali

Schrade OTF to tak naprawdę nie automat, tylko nóż ze wspomaganiem.

edit: przypomniało mi się, że jest coś takiego jak Lightning OTF, chińska kopia projektu MT Scaraba (bez znaków firmowych), kosztuje coś koło 50 USD (albo mniej), jakość ponoć dostateczna.

There are no tactical knives, only tactical minds
FP

SMF spam blocked by CleanTalk