Reklama

malutki :D

Zaczęty przez AS skiper, 09-08-2009, 13:50:18

AS skiper

stal to D2/6mm, hartowane na 58 HRC.

długość 27cm, ostrze 14.5cm

na rekojesci pomranczowe g10 i micarta, piny wyszły prawie ładnie - jeden sie lekko przesunął ;/

uwagi mile wydziane :D

kilka fotek

paproch

Chciałbym taki mieć, bo ładny i potencjał ma.
Trochę nie łapię estetycznie wycięcia na grzbiecie głowni i frędzla ze skóry ale nie przeszkadza. Choć frędzla bym odczepił - paracord będzie lepiej pasowa imo.
Gratki

By z krwi naszej życie wzięła Ta
Co jeszcze nie zginęła

Pitt

Bez tego wcięcia na grzbiecie bardziej by mi się podobał, ale takie to już moje konserwatywne podejście do noża.
Czy pod rękojeścią coś nawiercałeś, czy jedynie są otwory pod piny?
Bardzo fajna pochewka! Jedynie sam bym dał bardziej masywny pasek mocujący do pasa i solidniej przyszył do pochewki. Tu mam wrażenie, że potężny, ciężki nóż może nadwątlić to mocowanie...

Uwaga - nieogarniam paczkomatów, wysyłam tylko DPD

AS skiper

fredzel i naciecie chciał klient- takze cicho sza :D, poza tym w zasadzie nie lubie kydexu ale tutaj by było ciekawiej.

były otworki fi 6mm kilka sztuk by zmniejszyć wage i by klej lepiej zwiazał okładki

R.U.M.C.

Kawał Zadziora. Fajne rozwiązanie kolorystyczne w postaci połączenia G10 i mikarty.  Jeśli te wcięcie w górnej krawędzi to życzenie klienta – to no dicsussion. Podobałoby mi się jednak o wiele bardziej jeśli między rękojeścią a czubkiem było płynne przejście po wypłaszczonym łuku bez wcięcia lub żeby wcięcie miało co najmniej miało funkcję – otwieracz lub przecinacz. Pochew bardzo fajna. Wykonanie całości – gratki.

eddie

Napisze to co zwykle  ;P W realu nożyk wygląda jakieś 10x lepiej.
Jakość wykonania jest naprawdę imponująca   - szlify są płaskie,symetryczne i maja bardzo sensowną geometrię jak na nóż o takiej grubości.
Zamawiający poskłada się  z wrażenia jak go zobaczy  :grin: .

Cytat: RNL w 03-12-2012, 10:37:18
Przeszczep- parówki jak papierosy- spożyłeś jedną, przegrałeś życie ;)

pecado

Mógłbyś pokazać zdjęcie z nożem w ręce, w którym to wklęśnięcie zyskuje sens i uzasadnienie?
Bo tak "na oko" wygląda jak niedokończony otwieracz do piwa (skądinąd niedoceniany pomysł, imo ;) )
Poza tym - klasa, bardzo fajny nóż

pozdrawiam
pecado
Fanklub Taktycznej Rusałki |#| Barankom mówię moje stanowcze nie :mad:
hokka hey hadree hadree succomee succomee
PGK swoich i świadków nie zostawia.

elrond33

To właśnie miałem napisać - ten otwieracz do piwa jakiś niedokończony ;-)
Rzemienie paskudne, nie pasują zupełnie. Żeby chociaż jeszcze czarne były...
Przyłączam się do prośby o zdjęcie w ręce.

Mr Mruk - chusteczki EDC (póki co) i nie tylko (niebawem).

AS skiper

Zdjecia, ktore uzasadnia sens tego "otwieracza" dac nie moge. Klient chciał dokładnie taki kształt, są gusta i gusciki. dodaje zdjecia w łapce, niestety fatalne i z komorki ale pokaża wielkość "maluszka" (aparat siostra pozyczyła i nie bedzie dalszych fotek)

1

2

3

4

jedyne zadtosowanie jakie znalazłem to podczas docinania czegoś dwoma rekoma. Chwyt jedną reką tak jak na fotce 2 i druga reką dociskamy dalszą część grzbietu, wtedy jest miło i przyjemnie.

jeszcze raz powtarzam kształt noża został zrealizowany w 99% na zyczenie klienta, po prostu chciał dokładnie taki

ps dzieki za uwagi i komentarze

pecado

Jeśli na życzenie klienta to nie mam pytań i zastrzeżeń.
Zdjęcia mi wystarczą, mam pewne pojęcie.
Dzięki :)

pozdrawiam
pecado
Fanklub Taktycznej Rusałki |#| Barankom mówię moje stanowcze nie :mad:
hokka hey hadree hadree succomee succomee
PGK swoich i świadków nie zostawia.

SMF spam blocked by CleanTalk