Reklama

Folder z 4 okładzinami

Zaczęty przez Tejon, 19-08-2009, 16:32:43

Tejon

Dostałem ja od babci ostatnio w prezencie, mającym na celu integrację międzypokoleniową, nóż. Jak w temacie, ma 4 okładziny. Nie wyobrażacie sobie jak się tak da? Też mnie zdziwił, na początku  :D Więc wygląda to tak (w tle jegoż pochewka)

Długi na 8.4 cm
Gruby na 1 cm (wys. i gł.)
Teraz w celu rozbudzenia ciekawości fotka otwartego, otwieranie krok po kroku potem :P

Krok 1

Efekt 1

Krok 2

I efekt końcowy

Nóż wykonany w Zakładach Zbrojeniowych, w których pracowała moja babcia, chyba gdzieś w okolicy Krakowa. Jest jakiejś niezłej nierdzewki i z potężnym smarem-bo przeleżał w szufladzie coś w okolicy 25 lat i ma jedynie mikrą plamkę rdzy przy końcu ostrza, i to raczej powierzchniową, a po tym czasie za pierwszym razem otworzył się bez problemu. Nożyk nie ma wyprowadzonej KT, głownia jest tylko ukształtowana. Jak potrenuję to go naostrzę i będzie nóż do garnituru, teatru, na święta itp. Jak CRKT KISS... tylko bardziej ukochany bo oryginalny.

elkrakerso

ciekawy patencik i fajny nożyk, choć nie wygląda na przeszło ćwierć wieku, zwłaszcza pochewka ;>

Mine is Strength... and Lust... and Power!

kapcun

Fajny nożyk! Też kiedyś widziałem taki u dziadka... Bardzo dawno temu...   :shy:

domino

Dawno temu miałem coś podobnego (produkcja bodajże radziecka), jeno mój był w przekroju coś bardziej w wymiarach 1 cm x 1,5cm. Pochodzenie ginie w mrokach pamięci, a i sam nóż też dawno gdzieś posiałem :/

My goal is to replace my soul with coffee and become immortal.

obol

ja od dawna mam nadzieje, ze Topek zrobi cos takiego, ale w swoim stylu. Dobra stal, ciekawe zdobienie/trawienie okladzin i polerka na klindze da cos niesamowitego  8D

oto ja, czyli brzydki, zły i szczery...

http://www.knives.pl/forum/index.php/topic,57901.msg149059.html#msg149059 - moj skladzik
34 PCK od 20 naszych Makerow :D

rambo

Miałem go kiedyś  fajny :D

picie to jest życie, a nie zabawa, bo zabawa to kurwy i strawa!

Kubus Puchatek

Mialem taki, ze 35 lat temu. Z tego co pamietam nie byl zrobiony z jakichs dobrych materialow.

Pozdrawiam
K_P

Artur Schopenhauer ,,Każda prawda przechodzi trzy etapy: najpierw jest wyśmiewana, następnie gorliwie zwalczana, ostatecznie zaś akceptowana jako coś oczywistego"

zebrox

Az twoj post mnie zmotywowal do przekopania domu, bo cos mi po glowie chodzilo ze gdzies takie cos widzialem.
Mam taki :D........., jednak mniejszy od twojego i ostrze strasznie w moim zniszczone. Stan zewnetrznych okladzin jest bardzo dobry i sadzilem ze przy takim zniszczeniu ostrza to powinien nabrac jakis luzow a tu chodz idealnie.

Sprzedam: Benchmade Pika, Cold steel Recon1, Cold Steel Code 4

<font size="20">KOLEGO OD KERSHAWA ZAGUBIONEGO ODEZWIJ SIE DO MNIE ZGUBILEM DO CIEBIE KONTAKT.</font>

brony_

Też mam bardzo podobnego, kupiony u Ruskich 20 lat temu  :shades:

K O Ł O B R Z E G   ---> www.rezydencja.fajnewczasy.com

SMF spam blocked by CleanTalk