Reklama

L.U.D.T rodzaj stali?

Zaczęty przez Highlander, 20-08-2009, 17:17:12

Highlander

Chciałem zasięgnąć opinii bardziej doświadczonych w kwestii Microtecha kolegów, ponieważ jest znów możliwość kupienia tych noży bez oznaczenia = wybicia z jakiej są stali, czy może ktoś wie w jakich np. latach z jakiej stali je bito lub jak to sprawdzić?? Podobny watek z 2007 roku przestudiowałem wiele razy i mam nadzieję że pojawiły sie nowe fakty... :heart:

Ewentualnie proszę o namiar na jakieś miejsce w sieci, gdzie można to sprawdzić, bo licytuje właśnie taki LUDT na allegro i nie wiem czy nie popełniam jakiegoś głupstwa, a niestety sprzedający nie odpisuje na maile... :?

Highlander

Ponawiam prośbę do znawców Microtecha... bo mi mało dni do końca aukcji zostało...a moi koledzy myślą że to o komputery chodzi.... :D

Pitt

Nowe fakty się nie pojawiły. Jest zawsze ryzyko z MT o niewybitej nazwie stali na głowni. W tym konkretnym przypadku mam spore podejrzenie, że to nie jest D2. Czemu? To ścięcie przy samym czubku na grzbietowej czesci głowni. Nie mam pewności i jeśli się mylę, to niech mnie ktoś poprawi, ale te z D2 tego chyba nie miały (miałem LUDT'a ale z S30V; nie miał ścięcia). Jeśli miały, to dupa blada i raczej nie dowiesz się co to zanim nie kupisz i nie spróbujesz ostrzyć.

Uwaga - nieogarniam paczkomatów, wysyłam tylko DPD

Mario

Miałem D2 i miał ścięcie i oznaczenie stali też  :D

Pitt

Uwaga - nieogarniam paczkomatów, wysyłam tylko DPD

kali

tanio, bez oznaczeń... 420HC? ;)

There are no tactical knives, only tactical minds
FP

Highlander

No, dzięki choć nie za wesołe to wieści...z aukcji się ew. mogę wycofać jak przedmiot niezgodny z opisem... :mad:

Mario

Ale ponoć trafiały się z D2 bez bicia  :D

apss

kiedys byl podobny watek :
L.U.D.T. - D2?

nawet gdyby to bylo 420HC, to cena nie jest zla (o ile mowimy o tym samym LUDT, z pewnego serwisu aukcyjnego)
nie wiem, moze sie myle, ale wydaje sie, ze sprzedajacy jest od nas ;)

daj mi bussiaka na dobranoc ;)

sprzedam  noze

Highlander

No właśnie apss, przeanalizowałem ten wątek dokładnie przed licytacją i też myślę, że ten pan pisał coś wtedy na forum, szkoda, że teraz nic mi na maila nie odpisze, choć grzecznie i politycznie pisałem do niego...ale może się odezwie.

Jeszcze mam jedno pytanie, sorry za niewiedze; czy jest możliwe że to wogóle nie Microtech, czy robiono takie podróby kiedykolwiek ? jeszcze raz sorry jak to totalna bzdura...
a tu link do aukcji http://www.allegro.pl/item715218596_microtech_l_u_d_t.html

i dzięki  :)

cubix

IMO na 90% to nie jest D2, mam LUDT również z 2006 roku i jest to S30V - potem po "skróceniu" czubka przeszli na 420.

Proszę kontaktować się tylko i wyłącznie mailowo!

cubix

Dostałem info od Tonego Marfione - wg. niego nożyk jest z S30V... także licytuj Chłopie :)

Highlander

Dzięki Chłopie, jak wylicytuje to Ci odsprzedam, będziesz miał dwa... :*

cubix

Cytat: Highlander w 23-08-2009, 01:12:18

Dzięki Chłopie, jak wylicytuje to Ci odsprzedam, będziesz miał dwa... :*

Nie bardzo rozumiem ?? ;)

Highlander

Cytat: cubix w 23-08-2009, 00:56:14

Dostałem info od Tonego Marfione - wg. niego nożyk jest z S30V... także licytuj Chłopie :)

Już wyjaśniam, to taki żart w odpowiedzi na twój żart o info od Tonego Marfione; bo jako żart to odebrałem... :D Czyżbym się mylił???
Pozdrawiam

Mario

Cytat: cubix w 23-08-2009, 00:56:14

Dla Tonego chyba wszystko jest z S30V  :D

apss

Cytat: MC Mario w 23-08-2009, 11:23:10

Dla Tonego chyba wszystko jest z S30V  :D

chyba nie wszystko ;) szukajac fotek L.U.D.T trafilem taka ciekawostke na fotosiku :

ciekawostka - celowo nie wklejam jako fotka, tylko jako link... ;)

ale jak wiemy z Microtechem nigdy nic nie wiadomo,  sam jestem ciekaw czy moje L.U.D.T. z claw logo jest faktycznie z S30V  ;>

daj mi bussiaka na dobranoc ;)

sprzedam  noze

Highlander

Hmm, apss to bardzo wymowne co znalazłeś na fotosiku...i wyjaśnia trochę choć nie wszystko. No ale swoją drogą taka firma( nie mam jeszcze nożyka MT -nie chciał bym się zawieść...) mogłaby bić oznaczenie stali, skoro nawet chinole biją..a moze to specjalnie żeby ludziska kupowali i cieszyli

Temat podgrzał trochę atmosferę, przynajmniej u mnie... :mad: :slini:

cubix

To nie był żart, wysłałem maila do Microtecha i Tony mi odpisał... Brzmi nieprawdopodobnie - wiem, ale to prawda :)

mathu

Pisałem ci kiedyś żebyś im wysłał fotki to tam robotę dostaniesz ;P A z takimi dojściami to już w ogóle :D

SMF spam blocked by CleanTalk