Reklama

Smukly

Zaczęty przez topek, 23-08-2009, 11:41:16

topek

Mial byc ladny noz na ladnych fotkach a wyszlo jak zwykle :]
Ale do rzeczy :
Klinga - 130/22/4mm [NC11LV]
Calosc - 240mm
Rekojesc - alpaka,skorka i palma na bawole

Na bawole [jak to u bawola] wylazla skaza. Ale ze wytrzymala czolga z tasma nr 36 i tarnik do drewna, to nie bede bral do glowy :)
Wszelkie uwagi mile widziane :)

WhyDuck

Rękojeść jak rączka od parasola :)
Co nie znaczy, że mi się nie podoba, very elegant.

Nie pisuję z analfabetami.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie próbują ubrać tego w słowa.

www | grafika | reklama

sklep knives.pl

R.U.M.C.

Palma się jednak dała ładnie wypolerować - fajny efekt. Całość  8D.

RNL

coraz ładniejsze rzeczy robisz :oklaski:

,,Good luck, Mr. Gorsky"

Pozdrawiam wszystkich frustratów z pieczątką :*

Mario

Ładniutki....

Ale jakaś malutka garda by się przydała  :D

Taipan

Bardzo elegancki ,taki nożyk do wielkich kopert. :)

paproch

Ale się cieszę, że Karud się mylił!
Pięknie wyszło. Gratki!

By z krwi naszej życie wzięła Ta
Co jeszcze nie zginęła

koteks

Topek, wymiękam...  :slini:

karud

A w czym sie mylłem??? Mówiłem tylko że trudne do zeszlifowania razem ... ale że Topek jest nieprzeciętna zdolniacha to już wiemy od dawna  ;>
Bardzo ładny nożyk ale mnie osobiscie brakuje jakiejs kontrastowej przekładki między palmą a bawołem żeby one sie tak optycznie nie zlewały ... myślę że cienka przekładka z alpaki mogłaby jeszcze dodatkowo poprawić mamiuśność tej rączki  :D

zapraszam do sklepu www.birkashop.pl

жизнь, как посмотришь с холодным вниманьем вокруг –
такая пустая и глупая шутка...

maba

paproch

Cytat: karud w 23-08-2009, 13:41:22

A w czym sie mylłem??? Mówiłem tylko że trudne do zeszlifowania razem ... ale że Topek jest nieprzeciętna zdolniacha to już wiemy od dawna  ;>

Cytat: karud w 20-08-2009, 14:29:47

No przy tym połączeniu czarnej palmy cietej w poprzek z rogiem bawolim to ja Ci szczerze współczuję ... próby doszlifowania tego na gładko i tak żeby równo jedno z drugim, normalnego człowieka doprowadzają do nerwowej choroby  ;P

Czyli - Topek jest nienormalna zdolniacha albo chora nerwowo zdolniacha, tak czy siak trzeba się cieszyć, że mamy Topka Zdolniachę :)
By z krwi naszej życie wzięła Ta
Co jeszcze nie zginęła

forester

Cytat: topek w 23-08-2009, 11:41:16

Wszelkie uwagi mile widziane :)

puncy nie widze  ;>  :P

a poza tym to ekstra; no i to lustro... :heart:

Pozdrawiam, Kamil.

kezsel

Darku dobijasz mnie ;> pięknie Ci to wyszło 8D :slini: :slini: normalnie dajesz czadu!!! muszę do Ciebie na nauki się wybrać :D

Vick

Driver

:slini: :slini: mlask mlask piękniuni  :D

Gdybym schował ręce do kieszeni,skazali by mnie za ukrywanie broni.

kroko

Bardzo taki "wysmukły" :D,piękna linia i jak zwykle wykończenie na najwyższym poziomie,ale zgadzam się z Karudem, brak mi tam przekładki,ale to szczególik.

Pavulon

Świetny nożyk , fajnie się komponuje palma w poprzek z trawieniem głowni ,przekładka kontrastowa chyba niekonieczna . Ja osobiście wywaliłbym nawet tą skórę która tam jest bo przejscie między tymi materiałami daje fajny efekt ciągłośći   ;)

topek

Wielkie DZIEKI za dobre slowa :*
Leszku ! Jakie nauki ? Ggzie mi tam do Twoich cacuszek.
Co do wypowiedzi Karuda, to po prostu mial racje - palma jest upierdliwa w szlifowaniu i trzeba byc cierpliwym :)
A przekladka ? Rzeczywiscie, jak tak na niego teraz patrze - nie zaszkodzilaby :)
Punca ? Moze kiedys, kto wie? :)
Jescze raz dzieki za odwiedziny :)

kiMer

Swietny: klimat, wykonczenie i proporcje

Zrob serie takich ( rozne matrialy na rekojesci) ale takie z max 2mm stali - no wiesz do czego

Jak mówię, że NIDY RYDY - tzn.spytaj jeszcze kilka razy!

Ryś

Rzeczywiście smukły :) Klinga przy tej smukłości na 4 mm nie wygląda. Nożyk w moim klimacie. Podobają mi się właśnie takie. A co Ci tak pięknie stal na klindze wyżarło ? W robocie podejrzewam, że była świeczka ale co jeszcze ?
Pozdrawiam

SMF spam blocked by CleanTalk