Reklama

Victorinox Classic/Classic CD za 0,5$-1,5$

Zaczęty przez Piecho, 06-09-2009, 12:39:51

Piecho

Witam!
Na Ebay.com można znaleźć Victorinox Classic/Classic CD za 0,5$-1,5$. Chodzi mi np. o taką aukcję http://cgi.ebay.pl/Victorinox-classic-Pocket-knife-key-chain-bonus-gift_W0QQitemZ170354443989QQcmdZViewItemQQptZLH_DefaultDomain_2?hash=item27a9ea86d5&_trksid=p3286.c0.m14. Nie rozumiem do końca, o co chodzi Mu w opisie, jakby ktoś dokładne przetłumaczył, był bym wdzięczny  :D.
Rozumiem, że taki Vicek za 3-4zł (10$ + 5$ = 15 noży) nadaje się na breloczek. Czy ktoś kupował kiedyś takie używane nożyki? Na allegro te same są za 15zł http://www.allegro.pl/item729180034_victorinox_wenger_58mm_okazja.html.

maba

Te z allegro kupowałem nie raz - nie rozumiem dlaczego mają być złe? W końcu to Victorinox. Są używane, ale w miarę podobnym stanie - dobrym lub bardzo dobrym ;-)

Vick

Tanie Victorinoxy na aukcjach pochodzą z różnych źródeł: likwidacje sklepów, egzemplarze odebrane pasażerom na lotniskach, czasem "reklamówki" z nadrukiem jakiejś firmy która zamówiła je jako gadżety i wyprzedaje, bo na przykład zmieniło się logo firmy i stały się niepotrzebne, a najczęściej pojedyncze egzemplarze sprzedawane są po prostu przez ludzi którzy ich nie potrzebują.

Kupiłem raz Victorinoxa z aukcji. Miał w sobie trochę piachu i był tępy. Trzeba było go wymyć, wyczyścić, naoliwić, naostrzyć, wyprostować piłę, bo była lekko wygięta. Mechanicznie działa w 100%. Wszystkie narzędzia sprawne. Ostrze porysowane, ale użytkowo w niczym to nie przeszkadza. Slip jointy działają jak nowe. Zero luzów. Wyniósł mnie z przesyłką ... 15 zł  8o
Ale oczywiście trochę ryzykowałem, bo mógł być popsuty. Na podstawie zdjęć trudno ocenić czy warto czy nie, ryzyko nieraz jest, ale jeśli tanio, to chyba warto zaryzykować. Mi się opłaciło.

Piniolski

Pamiętam jak kupowałem chyba ze 4 lata temu nówki na allegro po 10 zł z nadrukiem jakiejś firmy, który starł się po miesiącu noszenia z kluczami. To był interes życia, żałuję, że nie kupiłem wtedy tego więcej. Choć gdybym miał kupować dzisiaj to wolałbym dołożyć pare zł więcej i kupić nowego i to w okładkach z alu..

Większość pieniędzy wydałem na noże i alkohol. Resztę po prostu zmarnowałem ;-)

ptr

Aktualnie sa na Alle dwie aukcje, gdzie uzytkowniczka oferuje uzywane Classiki i Wengery za male pieniadze. Sama je chyba na kilogramy kupowala... :D
Podejrzewam pochodzenie lotniskowe... :?

Ed: Vick juz wspomnial o lotniskach.
Mysle ze jezeli sa technicznie ok, to oferta przyzwoita.

.

7907

Do mnie właśnie wczoraj przyszedł vic z tej aukcji. Okładziny trochę porysowane (i tak idzie do kluczy więc bez różnicy), na ostrzu, pilniczku i nożyczkach żadnych śladów. Trzeba tylko porządnie umyć, naostrzyć i mamy fajny breloczek za małą kasę ;)

Adam.

maba

Cytat: 7907 w 19-09-2009, 10:05:40

Okładziny trochę porysowane (i tak idzie do kluczy więc bez różnicy)

Jeśli to zwykłe okładziny (czerwone/czarne), potraktuj papierem ściernym - wyglądają o niebo lepiej :)

7907

Cytat: maba w 19-09-2009, 22:01:29

Jeśli to zwykłe okładziny (czerwone/czarne), potraktuj papierem ściernym - wyglądają o niebo lepiej :)

A co na to logo vicka?
Adam.

maba

Cytat: 7907 w 20-09-2009, 21:46:04

A co na to logo vicka?

Wszystko z nim OK ;)

to akurat nie najlepszy przykład, bo robione na szybko i niedokładnie, no ale wiadomo o co b

7907

Adam.

Piecho

Maba, możesz powiedzieć, jakiej ziarnistości używałeś papieru ściernego? Jak długo musiałeś ścierać, by uzyskać taki efekt?

maba

Nie pamiętam jaka ziarnistość - pewnie jakaś sporawa. Weź to na wyczucie ;) To zwykły plastik, więc żadnej filozofii tutaj nie ma - minutka roboty i już po wszystkim.

kontur17

jako sprzedający vicki trochę znam rynek. I jak polować na okazje to polecam styczeń- luty każdego roku. Masę ludzi sprzedaje na zasadzie najtańsza cena na internecie -20% za nówkę ( i potargować się można). I wyraźnie piszą " dostałem na gwiazdkę i to nie był udany prezent"  :D

Zresztą pewnie ze wszelkimi gadżetami jest podobnie- to dobry okres na zakupu jak ma się czas na szukanie  :D

Kogo ramiona silne, niech tak czyni, i gdy racja jego, niech mu ręka nie zadrży, przeto po dokonaniu zemsty chwalebnej położy się aby wypocząć w poczuciu obowiązku dobrze spełnionego.

SMF spam blocked by CleanTalk